Widok

Ognisko 26/10

Planowałem poczekać z informacją, do czasu, aż będę miał w ręku zgodę z ZDiZ... ale zostałem przekonany, aby jednak rozpuścić wici juz teraz :)

Zatem:
- Kiedy? Sobota, 26/10 godz 17:00. Można się dowolnie spóźnić.
- Gdzie? W "stałym" miejscu w Parku Reagana, czyli tu: http://mapa.trojmiasto.pl/?x=-95.53&y=41.98&z=8&om=o
- Kto? Każdy, kto czuje się jakoś związany z Forum, nawet zupełna świeżynka, chcąca wreszcie ruszyć cztery z domu i wyjść do ludzi :)
- Jak? Wpisowe 20 zł od osoby na zakup drewna, płatne przelewem na moje konto. Po nr konta zgłaszać się na priv lub via SMS (888 939 I7O). Ustalilismy wyższą składkę niż dotychczas, żeby nie było problemów z zebraniem minimalnej, potrzebnej kwoty a zdajemy sobie sprawę, ze z racji aury, frekwencja może nie powalać na kolana. Jak się zbierze wiecej kasy niż jest potrzebne, nadmiar zostanie spożytkowany w bardzo zbożnych celach ;]

Planu B póki co nie ma. Gdyby nastąpił w sobotę jakiś meteorologiczny kataklizm, to po prostu nie kupimy drewna, kasa wróci i zastanowimy się, co dalej :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
"Zasady logiki przez 20+ lat się nie zmieniły ;)"- no bez przesady, jeszcze zaraz będziesz mi usiłował wmówić, że Curie-Skłodowska była kobietą... ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
"Napisałaś, że od początku deklarowałem zwrot gotówkowy "-nic takiego nie napisałam, napisałam, że taka była sugestia i że tak to zrozumiałam, a to różnica.
@Miś:

Raczej bez sensu..
Bilet uniwersalny masz podany powyżej. Jeśli masz awersję, kup 17l zupy ogórkowej w termosie*
Albo wymyśl coś innego, co każdemu sprawi frajdę :D

* vide: "Sceny z życia smoków"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
@Kafka:
Napisałaś, że od początku deklarowałem zwrot gotówkowy, co było nieprawdą. Nie jestem w stanie wiedzieć, od którego momentu czytasz wątek i kiedy dla Ciebie nastąpił jego "początek".

Zasady logiki przez 20+ lat się nie zmieniły ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja tak jak błysk_kotka, zdecydowanie bardziej wolę nadwyżkę pozostawić w łapkach organizatorów aby dokonali zakupu prowiantu. Przynajmniej nie będę musiała sama tego tachać :)
W napoje wyskokowe i te mniej skaczące jestem już zaopatrzona, więc może kupić wodę do ugaszenia niedopałków :)

@bialymis, hurrra, jupi :)))
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
"do późniejszego rozliczenia" nie oznacza Z AUTOMATU "do zwrotu". Inaczej nie pytałbym się dzisiaj o sugestie nt przeznaczenia nadwyżki- a czy ja coś takiego powiedziałam, że z automatu to to oznacza? Tak to zrozumiałam po prostu. Zapytałeś o zdanie forumowiczów i odpowiadam.
" Mamy inną definicję słowa "początek" :D"- ależ oczywiście, w końcu mój początek był ponad 20 lat po twoim ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7
1. "do późniejszego rozliczenia" nie oznacza Z AUTOMATU "do zwrotu". Inaczej nie pytałbym się dzisiaj o sugestie nt przeznaczenia nadwyżki
2. Mamy inną definicję słowa "początek" :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
@sadyl w ten sposób zrozumiałam słowa "wpisowe: 20 zł przelewem, do późniejszego rozliczenia, jeśli będzie nadwyżka", ja się decydowałam później, nie po pierwszym poście ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
> wolę 7 zeta w kieszeni, bo taka też była sugestia na początku

Nieprawda. We wpisie inauguracyjnym wątku było:

"Jak się zbierze wiecej kasy niż jest potrzebne, nadmiar zostanie
spożytkowany w bardzo zbożnych celach"

Żeby nie było kwachów: poproszę zatem do jutra, do godz. 10:00, na priv info od osób, które chcą zwrot.
Będę wiedział, ile mam zwrócić a ile wydać. Do 10, bo o tej godzinie mam nadzieję jechać na zakupy :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Może też sie zjawie jakby coś to kupić drewno kominkowe ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
a ja jako że mam już zaopatrzenie to wolę 7 zeta w kieszeni, bo taka też była sugestia na początku :)
Mogę mówić za siebie wyłącznie , ale jako że będę niemalże od razu po pracy , to wole kiełbachę w ręku niż 7 zeta w kieszeni :)
@user:

Zobacz mój wpis z 2013-10-22 15:23, przeanalizuj i wyciągnij wnioski a nie kryguj się jak dziewczę płoche ;)
nieśmiało bym się zgłosił, ale nie wiem czy wypada.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kameralnie:)
Jest już po ostatniej dzisiejszej sesji Elixitr - zatem sytuacja finansowa jest już wyklarowana:
W sumie, razem z pSzemkowymi, zrzuciło się 13,5 osoby - czyli mamy 270 zł. 160 zł wzięli chłopaki na drewno. Dojdą jeszcze jakieś koszty typu podpałka, naczynia itp.. ale to max 20 zł. Prawie stówka zostanie.
Poproszę zatem o sugestie - czy zwracać po te ok. 7 zł/łeb, czy za pozostałość zrobić zakupy na użytek ogólny np. ze 2-3 kilo kiełbachy + napoje neutralne lub małoprocentowe?
@magda:

Jeśłi właśnie zrobiłaś to z Twojego banku dopiero jutro rano o 7:30 wyjdzie. U mnie będzie po 12 lub po 15. Ale i tak to styknie.
Ja właśnie zrobiłam przelew na drewno, więc jutro z rana powinien dojść. A czy będę na ognisku to jeszcze do końca nie wiem :)
ok, trudno, teraz to już chyba sama trafię :)
@Kafka - ja nie wiem czy będę jechała z domu i o której
Kiedyś traktowałam ludzi dobrze, teraz z wzajemnością....
do góry