Widok
Ognisko 26/10
Planowałem poczekać z informacją, do czasu, aż będę miał w ręku zgodę z ZDiZ... ale zostałem przekonany, aby jednak rozpuścić wici juz teraz :)
Zatem:
- Kiedy? Sobota, 26/10 godz 17:00. Można się dowolnie spóźnić.
- Gdzie? W "stałym" miejscu w Parku Reagana, czyli tu: http://mapa.trojmiasto.pl/?x=-95.53&y=41.98&z=8&om=o
- Kto? Każdy, kto czuje się jakoś związany z Forum, nawet zupełna świeżynka, chcąca wreszcie ruszyć cztery z domu i wyjść do ludzi :)
- Jak? Wpisowe 20 zł od osoby na zakup drewna, płatne przelewem na moje konto. Po nr konta zgłaszać się na priv lub via SMS (888 939 I7O). Ustalilismy wyższą składkę niż dotychczas, żeby nie było problemów z zebraniem minimalnej, potrzebnej kwoty a zdajemy sobie sprawę, ze z racji aury, frekwencja może nie powalać na kolana. Jak się zbierze wiecej kasy niż jest potrzebne, nadmiar zostanie spożytkowany w bardzo zbożnych celach ;]
Planu B póki co nie ma. Gdyby nastąpił w sobotę jakiś meteorologiczny kataklizm, to po prostu nie kupimy drewna, kasa wróci i zastanowimy się, co dalej :)
Zatem:
- Kiedy? Sobota, 26/10 godz 17:00. Można się dowolnie spóźnić.
- Gdzie? W "stałym" miejscu w Parku Reagana, czyli tu: http://mapa.trojmiasto.pl/?x=-95.53&y=41.98&z=8&om=o
- Kto? Każdy, kto czuje się jakoś związany z Forum, nawet zupełna świeżynka, chcąca wreszcie ruszyć cztery z domu i wyjść do ludzi :)
- Jak? Wpisowe 20 zł od osoby na zakup drewna, płatne przelewem na moje konto. Po nr konta zgłaszać się na priv lub via SMS (888 939 I7O). Ustalilismy wyższą składkę niż dotychczas, żeby nie było problemów z zebraniem minimalnej, potrzebnej kwoty a zdajemy sobie sprawę, ze z racji aury, frekwencja może nie powalać na kolana. Jak się zbierze wiecej kasy niż jest potrzebne, nadmiar zostanie spożytkowany w bardzo zbożnych celach ;]
Planu B póki co nie ma. Gdyby nastąpił w sobotę jakiś meteorologiczny kataklizm, to po prostu nie kupimy drewna, kasa wróci i zastanowimy się, co dalej :)
Jestem po rozmowie z p. Eweliną z ZDiZ. Zgoda w zasadzie prawie już jest - dokument czeka tylko na podpis Szefa :)
Pozostało powiadomienie właściwych Służb + zgoda na wjazd auta na teren Parku, coby drewna stonkowymi wózkami nie targać :D
Tym razem jest spora szansa na gitarową oprawę muzyczną - mam zatem nadzieję, że Platynka już przygotowuje repertuar i gardziołko :)
Pozostało powiadomienie właściwych Służb + zgoda na wjazd auta na teren Parku, coby drewna stonkowymi wózkami nie targać :D
Tym razem jest spora szansa na gitarową oprawę muzyczną - mam zatem nadzieję, że Platynka już przygotowuje repertuar i gardziołko :)
Gdybym miał gitarę,
tobym na niej grał,
opowiedziałbym o swej miłości,
którą przeżyłem sam,
którą przeżyłem sam.
A wszystko te czarne oczy,
gdybym ja je miał...
Za te czarne, cudne oczęta
serce, duszę bym dał,
za te czarne, cudne oczęta
serce, duszę bym dał.
Fajki ja nie palę,
wódka zbrzydła mi,
tylko o tobie, dziewczyno moja,
serce, dusza śni,
serce, dusza śni.
gdybym ja je miał...
serce, duszę bym dał,
serce, duszę bym dał.
Ludzie mówią: Głupi,
po coś ty ją brał?
Czemuś to dziewcze czarne, figlarne
mocno pokochał?
mocno pokochał?
gdybym ja je miał...
serce, duszę bym dał,
serce, duszę bym dał.
Teraz Ilony kolej :D
tobym na niej grał,
którą przeżyłem sam,
którą przeżyłem sam.
gdybym ja je miał...
serce, duszę bym dał,
serce, duszę bym dał.
Fajki ja nie palę,
wódka zbrzydła mi,
serce, dusza śni,
serce, dusza śni.
gdybym ja je miał...
serce, duszę bym dał,
serce, duszę bym dał.
Ludzie mówią: Głupi,
po coś ty ją brał?
mocno pokochał?
mocno pokochał?
gdybym ja je miał...
serce, duszę bym dał,
serce, duszę bym dał.
Teraz Ilony kolej :D
> był deal
Ależ ja absolutnie nie neguje dealu. Ale chyba nie chcesz, żebym wykpił sie z jego wywiązania tylko dlatego, że gitarzysta nie będzie znał chwytów? Stąd moje ciśnienie na Ilonę :D
> wklejonym tekstem się nie zadowolę
Przez myśl mi to nie przeszło.
Chciałem jedynie unaocznić, że tekst juz znalazłem, z pewną nutką nadziei, że i inni go będą znać i nie będzie to wykonanie solo z mojej strony. Bo po solówce, to bardziej od laryngologa przyda się dobry terapeuta :D
Ależ ja absolutnie nie neguje dealu. Ale chyba nie chcesz, żebym wykpił sie z jego wywiązania tylko dlatego, że gitarzysta nie będzie znał chwytów? Stąd moje ciśnienie na Ilonę :D
> wklejonym tekstem się nie zadowolę
Przez myśl mi to nie przeszło.
Chciałem jedynie unaocznić, że tekst juz znalazłem, z pewną nutką nadziei, że i inni go będą znać i nie będzie to wykonanie solo z mojej strony. Bo po solówce, to bardziej od laryngologa przyda się dobry terapeuta :D
> Nie odbierzesz nam przyjemności
NAM? Deklarację składałem TObie :)
> posłuchana Ciebie solo
Ale nie a capella :)
Zresztą..
> Jak mi zaśpiewasz do tej gitary "czarne oczy" to będę na 100% ;-)))
Możemy z gitarzystą i Tobą iść w krzaki, zaśpiewam Ci to cichutko na uszko, patrząc jednocześnie w Twe piękne.. No dobra.. wiesz, w co :) I deal będzie dotrzymany :D
NAM? Deklarację składałem TObie :)
> posłuchana Ciebie solo
Ale nie a capella :)
Zresztą..
> Jak mi zaśpiewasz do tej gitary "czarne oczy" to będę na 100% ;-)))
Możemy z gitarzystą i Tobą iść w krzaki, zaśpiewam Ci to cichutko na uszko, patrząc jednocześnie w Twe piękne.. No dobra.. wiesz, w co :) I deal będzie dotrzymany :D
>Ale nie a capella :)
To już jak wolisz. Trening czyni mistrza ;-)
>Możemy z gitarzystą i Tobą iść w krzaki
Niewidoczna po krzakach się nie szlaja
> zaśpiewam Ci to cichutko na uszko
masz donośny głos, więc możesz się nim spokojnie pochwalić, tak żeby usłyszeli inni ;-)
Wszystko rozumiem...trema ;-)
To już jak wolisz. Trening czyni mistrza ;-)
>Możemy z gitarzystą i Tobą iść w krzaki
Niewidoczna po krzakach się nie szlaja
> zaśpiewam Ci to cichutko na uszko
masz donośny głos, więc możesz się nim spokojnie pochwalić, tak żeby usłyszeli inni ;-)
Wszystko rozumiem...trema ;-)
Prawie zdążyłem potwierdzić się na innej imprezie , wchodzę na forum i nagłe zdziwienie ! Ognisko ! Ale patrzę na datę , 26.10 , to myślę sobie , co tam , jeszcze dwa tygodnie . Po czym spojrzałem który jest dziś i stwierdziłem , że jest dylemat :P
"Bez godzin i bez kalendarzy
Długością dni i zmiennością zdarzeń
Odmierzam czas, nie używając dat . "
> a inni te niezbedniki ogniskowe zobacza?
Inni pewnie nie tylko zobaczą ale i skosztują. Ale jeśli Ty chcesz je jeno oglądać, to nie ma sprawy :D
Zresztą.. nie ma co dzielić skóry na niedźwiedziu, skoro jeszcze nie wiadomo ile osób będzie partycypowało.
Inni pewnie nie tylko zobaczą ale i skosztują. Ale jeśli Ty chcesz je jeno oglądać, to nie ma sprawy :D
Zresztą.. nie ma co dzielić skóry na niedźwiedziu, skoro jeszcze nie wiadomo ile osób będzie partycypowało.
> sadyl przelew robić od razu czy aż będziesz miał niezbędne papiery
Bez różnicy - byle nie czekać z przelewami do ostatniej chwili czyli do piątku, bo się nie zdążą zaksięgować.
Jak nie dostanę zgody (co mało prawdopodobne) czy w razie odwołania ogniska z innej przyczyny, kasa oczywiście wraca w całości.
Bez różnicy - byle nie czekać z przelewami do ostatniej chwili czyli do piątku, bo się nie zdążą zaksięgować.
Jak nie dostanę zgody (co mało prawdopodobne) czy w razie odwołania ogniska z innej przyczyny, kasa oczywiście wraca w całości.
Każdy tekst mogę wyguglać jednak nie mam jeszcze pewności czy będzie miał nam kto zagrać (swoją obecność oczywiście potwierdzam)
@niewidoczna
Życie Ci chyba niemiłe :D proszę Cię, zastanów się jeszcze ze dwa razy czy chcesz usłyszeć "czarne oczy" w wykonaniu Sadyla :)))
Jednak jeśli bardzo się uprzesz, mogę już umówić Cię do laryngologa ;)))
@pSzemcio
Ksiądz zawsze może zacząć już kolędować, na pewno do weekendu się uzbiera ;)
Reasumując
Nie kombinować, nie marudzić tylko przelewy robić, będzie fajnie :D
@niewidoczna
Życie Ci chyba niemiłe :D proszę Cię, zastanów się jeszcze ze dwa razy czy chcesz usłyszeć "czarne oczy" w wykonaniu Sadyla :)))
Jednak jeśli bardzo się uprzesz, mogę już umówić Cię do laryngologa ;)))
@pSzemcio
Ksiądz zawsze może zacząć już kolędować, na pewno do weekendu się uzbiera ;)
Reasumując
Nie kombinować, nie marudzić tylko przelewy robić, będzie fajnie :D
> duzo taniej
Dużo taniej to i tak nie jest za darmo :)
Zatem i tak trza się na to zrzucić. Jedno drugiemu nie przeszkadza. Jeśli dasz mi cynk, że masz 100% pewne źródło na drewno z transportem, to dostajesz na nie kasę ode mnie (ze zrzut). Wówczas przeliczamy to na ilość zrzucających się i nadpłata wraca.
Ale warunek konieczny rozliczenia: wszyscy muszą się zrzucić. Bo musi być znana ilość uczestników. Późniejsze dokładanie się gotówkowe na ognisku, bez wcześniejszego uzgodnienia tego, nie wchodzi w rachubę.
A za odciążenie organizatora najbardziej podziękuje Ci moje auto. Kolejne ogniska to będzie zrzuta na drewno + nowe amortyzatory i spręzyny zawieszenia :D
Dużo taniej to i tak nie jest za darmo :)
Zatem i tak trza się na to zrzucić. Jedno drugiemu nie przeszkadza. Jeśli dasz mi cynk, że masz 100% pewne źródło na drewno z transportem, to dostajesz na nie kasę ode mnie (ze zrzut). Wówczas przeliczamy to na ilość zrzucających się i nadpłata wraca.
Ale warunek konieczny rozliczenia: wszyscy muszą się zrzucić. Bo musi być znana ilość uczestników. Późniejsze dokładanie się gotówkowe na ognisku, bez wcześniejszego uzgodnienia tego, nie wchodzi w rachubę.
A za odciążenie organizatora najbardziej podziękuje Ci moje auto. Kolejne ogniska to będzie zrzuta na drewno + nowe amortyzatory i spręzyny zawieszenia :D
> osoby ktore dokonaja wplaty niech o tym tu napisza
Jeśłi chcą.
Nie ujawniam danych osób, które dokonały wpłat. Tak jest od zawsze.
Natomiast na każdym ognisku mam listę tych osób. Każdy moze zweryfikować, czy jest ujęty na liście. Tę listę m.in. wyciągał kiedyś Mat ze śmietnika - i jej zniknięcie było dla mnie dużo większym problemem niż utracony portfel z dowodem osobistym, kartami czy pieniędzmi.
Bo dbam o poufność danych. Taki zawód :)
Jeśłi chcą.
Nie ujawniam danych osób, które dokonały wpłat. Tak jest od zawsze.
Natomiast na każdym ognisku mam listę tych osób. Każdy moze zweryfikować, czy jest ujęty na liście. Tę listę m.in. wyciągał kiedyś Mat ze śmietnika - i jej zniknięcie było dla mnie dużo większym problemem niż utracony portfel z dowodem osobistym, kartami czy pieniędzmi.
Bo dbam o poufność danych. Taki zawód :)
Mam oficjalne potwierdzenie z ZDiZ, że zgoda na ognisko już czeka na odbiór. Została Policja, Straż Miejska, Straż Pożarna, Pogotowie Ratunkowe (różnie bywa), ZAiKS (będziemy grać i śpiewać), Liga Kobiet Polskich (kontrola, czy aby na pewno kobiety będą molestowane przepisowo), no i oczywiście Społeczny Komitet Przeciwalkoholowy :D
Wstępnie:
Na sobotę załatwione półtora metra drewna (w tym pół metra drobniejszego i metr większego) + transport z przyczepką.
Za załatwienie nic nie chcemy, także powinno wynieść wszystko około 150-170zł. Czyli 8 osób po 20zł ;]
Dzisiaj lub jutro zrobię przelew za siebie i księdza. Alkohol będziemy mieli swój także o. ;) Więc z tego co widać to pewnie wyjdzie po 10 albo i mnie złociszy na głowę ;)
pozdro
Na sobotę załatwione półtora metra drewna (w tym pół metra drobniejszego i metr większego) + transport z przyczepką.
Za załatwienie nic nie chcemy, także powinno wynieść wszystko około 150-170zł. Czyli 8 osób po 20zł ;]
Dzisiaj lub jutro zrobię przelew za siebie i księdza. Alkohol będziemy mieli swój także o. ;) Więc z tego co widać to pewnie wyjdzie po 10 albo i mnie złociszy na głowę ;)
pozdro
> Na sobotę załatwione półtora metra drewna
Rewelka!
Tylko, żebyś miał tego pełną świadomość: ja w tym momencie całkowicie umywam ręce od tematu drewna (poza przelaniem Ci kasy i rozliczeniem ew. nadpłaty). Zatem jeśli (odpukać) coś nie wypali, to nie chciałbym być w Waszej skórze :D
> Za załatwienie nic nie chcemy, (..) Dzisiaj lub jutro zrobię przelew
Nie. To zmienia postać rzeczy. Jako osoby zaangażowane w organizację ogniska, jesteście z wpisowego zwolnieni. Tak było zawsze ze mną i Crossem i sporadycznie np. z Jusstys czy Platynką.
> powinno wynieść wszystko około 150-170zł
Czyli porównywalnie do poprzednich zakupów.
Tyle, że zakładając wątek a wcześniej rozmawiając z innymi forumowiczami, nie miałem żadnej pewności, czy uzbiera się te 16 osób po dychu. Stąd wyższe wpisowe. Naprawdę wolę mieć problem nadwyżki :)
TO nauczka z poprzednich ognisk, że deklaracje a wpłaty to dwie różne bajki. Poprzednie ognisko wisiało na włosku i minimum finansowe uzbierało się dosłownie rzutem na taśmę.
No i naprawdę się cieszę, że nie będę musiał wozić tego drewna swoim autem na kilka razy :D
Lecę do ZDiZ odebrać zgodę i załatwiać dalszą część papierologii :)
Rewelka!
Tylko, żebyś miał tego pełną świadomość: ja w tym momencie całkowicie umywam ręce od tematu drewna (poza przelaniem Ci kasy i rozliczeniem ew. nadpłaty). Zatem jeśli (odpukać) coś nie wypali, to nie chciałbym być w Waszej skórze :D
> Za załatwienie nic nie chcemy, (..) Dzisiaj lub jutro zrobię przelew
Nie. To zmienia postać rzeczy. Jako osoby zaangażowane w organizację ogniska, jesteście z wpisowego zwolnieni. Tak było zawsze ze mną i Crossem i sporadycznie np. z Jusstys czy Platynką.
> powinno wynieść wszystko około 150-170zł
Czyli porównywalnie do poprzednich zakupów.
Tyle, że zakładając wątek a wcześniej rozmawiając z innymi forumowiczami, nie miałem żadnej pewności, czy uzbiera się te 16 osób po dychu. Stąd wyższe wpisowe. Naprawdę wolę mieć problem nadwyżki :)
TO nauczka z poprzednich ognisk, że deklaracje a wpłaty to dwie różne bajki. Poprzednie ognisko wisiało na włosku i minimum finansowe uzbierało się dosłownie rzutem na taśmę.
No i naprawdę się cieszę, że nie będę musiał wozić tego drewna swoim autem na kilka razy :D
Lecę do ZDiZ odebrać zgodę i załatwiać dalszą część papierologii :)
" Zatem jeśli (odpukać) coś nie wypali, to nie chciałbym być w Waszej skórze :D"
Spokojne łyse i rozczochrane , pomimo stu procentowej pewności , co do składnicy drewna , jakaś rezerwa w tym temacie również istnieje ;> Nie zmarzniemy :P
" powinno wynieść wszystko około 150-170zł "
To takie już z górką koszta , z wliczoną flaszką za transport itp oraz jakby coś . Ile dokładnie wyszło , również będzie wiadomo ;)
"No i naprawdę się cieszę, że nie będę musiał wozić tego drewna swoim autem na kilka razy :D
Lecę do ZDiZ odebrać zgodę i załatwiać dalszą część papierologii :)"
Aż żal mi było tej astry :P Co jak co ale załatwianie drewna również jest czasochłonne - w życiu bym nie pomyślał :P
Spokojne łyse i rozczochrane , pomimo stu procentowej pewności , co do składnicy drewna , jakaś rezerwa w tym temacie również istnieje ;> Nie zmarzniemy :P
" powinno wynieść wszystko około 150-170zł "
To takie już z górką koszta , z wliczoną flaszką za transport itp oraz jakby coś . Ile dokładnie wyszło , również będzie wiadomo ;)
"No i naprawdę się cieszę, że nie będę musiał wozić tego drewna swoim autem na kilka razy :D
Lecę do ZDiZ odebrać zgodę i załatwiać dalszą część papierologii :)"
Aż żal mi było tej astry :P Co jak co ale załatwianie drewna również jest czasochłonne - w życiu bym nie pomyślał :P
Ponieważ zgodę mam już w ręku i zostały załatwione inne formalności, zatem tym razem całkowicie oficjalnie (głównie dla świeżynek, bo wcześniejsi uczestnicy znają to już chyba na pamięć):
***** OGNISKO *****
- czas: sobota, 26/10/2013
- start 17:00. Osób świeżych jest dosyć mało, zatem sensu zbiórki pod Biedrą raczej nie ma. Jakby ktoś nie mógł trafić - kontakt poniżej
- można się dowolnie spóźnić ;)
- lokalizacja: http://mapa.trojmiasto.pl/?x=-95.1&y=41.65&z=8&om=h
- wstęp wolny.. tzn. każdy, kto czuje się jakkolwiek związany z Forum, może przyjść. Nawet jeśli to zupełna świeżynka ;)
- przedział wiekowy uczestników: przynajmniej pełnoletni. Brak ograniczenia w górę :)
- wpisowe: 20 zł przelewem, do późniejszego rozliczenia, jeśli będzie nadwyżka. Po dane do przelewu proszę się zgłaszać na priv lub via SMS. Deadline na wykonanie przelewu: czwartek (w piątek muszą być już wszystkie wpłaty zaksięgowane)
- kto nie będzie partycypował w zrzucie na drewno, a zdecyduje się na uczestnictwo na ostatnią chwilę, jako wpisowe przynosi "bilet uniwersalny" 0,5l/40%/łeb :D
- prowiant i napitki we własnym zakresie, co kto lubi. Proszę pamiętać o naczyniach/kubkach jednorazowych.. choć dla zapominalskich na pewno się znajdą.
- brakującą aprowizację można zrobić w pobliskiej Biedronce (do 21:00) lub Netto (do 22:00)
- dojazd autem: do końca Obrońców Wybrzeża (skrzyżowanie z Dąbrowszczaków). Tam można zaparkować przed Biedronką, albo lepiej: z tyłu, na dużym parkingu.
- dojazd komunikacją miejską: autobus 127 z SKM Oliwa lub z w drugą stronę, z Wrzeszcza (galeria Bałtycka). Wysiada się na przystanku Przymorze Wielkie http://ztm.trojmiasto.pl/rozklady/linia-127.html
- przechodzi się przez światła na Dąbrowszczaków przy Stonce i dalej deptakiem przez park w stronę morza. Po ok. 200 m trzeba skręcić w prawo (druga "porządna" alejka gruntowa)
- nie tolerujemy jedynie chamstwa i rozmów o polityce :)
- alternatywą na wypadek niepogody jest domówka u pSzemka połączona z paleniem mebli... No dobra.. taki joke ;). Alternatywy nie ma. Jeśli będzie potrzebna, to się ad hoc wynajdzie
- może być chłodno, szczególnie po zmierzchu - zatem cieplejsza odzież wskazana. Strój oczywiście ogniskowy.
- tel kontaktowy: 888 939 I7O
***** OGNISKO *****
- czas: sobota, 26/10/2013
- start 17:00. Osób świeżych jest dosyć mało, zatem sensu zbiórki pod Biedrą raczej nie ma. Jakby ktoś nie mógł trafić - kontakt poniżej
- można się dowolnie spóźnić ;)
- lokalizacja: http://mapa.trojmiasto.pl/?x=-95.1&y=41.65&z=8&om=h
- wstęp wolny.. tzn. każdy, kto czuje się jakkolwiek związany z Forum, może przyjść. Nawet jeśli to zupełna świeżynka ;)
- przedział wiekowy uczestników: przynajmniej pełnoletni. Brak ograniczenia w górę :)
- wpisowe: 20 zł przelewem, do późniejszego rozliczenia, jeśli będzie nadwyżka. Po dane do przelewu proszę się zgłaszać na priv lub via SMS. Deadline na wykonanie przelewu: czwartek (w piątek muszą być już wszystkie wpłaty zaksięgowane)
- kto nie będzie partycypował w zrzucie na drewno, a zdecyduje się na uczestnictwo na ostatnią chwilę, jako wpisowe przynosi "bilet uniwersalny" 0,5l/40%/łeb :D
- prowiant i napitki we własnym zakresie, co kto lubi. Proszę pamiętać o naczyniach/kubkach jednorazowych.. choć dla zapominalskich na pewno się znajdą.
- brakującą aprowizację można zrobić w pobliskiej Biedronce (do 21:00) lub Netto (do 22:00)
- dojazd autem: do końca Obrońców Wybrzeża (skrzyżowanie z Dąbrowszczaków). Tam można zaparkować przed Biedronką, albo lepiej: z tyłu, na dużym parkingu.
- dojazd komunikacją miejską: autobus 127 z SKM Oliwa lub z w drugą stronę, z Wrzeszcza (galeria Bałtycka). Wysiada się na przystanku Przymorze Wielkie http://ztm.trojmiasto.pl/rozklady/linia-127.html
- przechodzi się przez światła na Dąbrowszczaków przy Stonce i dalej deptakiem przez park w stronę morza. Po ok. 200 m trzeba skręcić w prawo (druga "porządna" alejka gruntowa)
- nie tolerujemy jedynie chamstwa i rozmów o polityce :)
- alternatywą na wypadek niepogody jest domówka u pSzemka połączona z paleniem mebli... No dobra.. taki joke ;). Alternatywy nie ma. Jeśli będzie potrzebna, to się ad hoc wynajdzie
- może być chłodno, szczególnie po zmierzchu - zatem cieplejsza odzież wskazana. Strój oczywiście ogniskowy.
- tel kontaktowy: 888 939 I7O
Kurczę będzie część artystyczna w wykonaniu Sadyla a ja przegapię to wydarzenie. :(
" A kto Wam to rozpali jak nie będzie Crossa? ;]"
No i chociaż ktoś pomyślał o mojej niedoli. :)
Swoją drogą Ruda za ostatnie ognisko jestem Ci winien piwo.
A synoptycy obiecuję ciepły weekend.
" A kto Wam to rozpali jak nie będzie Crossa? ;]"
No i chociaż ktoś pomyślał o mojej niedoli. :)
Swoją drogą Ruda za ostatnie ognisko jestem Ci winien piwo.
A synoptycy obiecuję ciepły weekend.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.
Stanisław Lem
Stanisław Lem
"Generalnie.. trudno mi dosyć przypomnieć sobie jakiekolwiek spotkanie, na którym byłoby więcej facetów niż kobiet."
nam biednym kobietom zawsze wiatr w oczy.... :D
ale tak naprawdę grunt to dobra zabawa, obojętnie czy więcej kobiet, czy mężczyzn ;-)
nam biednym kobietom zawsze wiatr w oczy.... :D
ale tak naprawdę grunt to dobra zabawa, obojętnie czy więcej kobiet, czy mężczyzn ;-)
Kiedyś traktowałam ludzi dobrze, teraz z wzajemnością....
"Więcej drewna się przyda niż alkoholu, bo co z tego, że alkohol będzie, a drewna zabraknie :-((("
Jaki alkohol ?;> Poza tym , kto mówił , że zabraknie drewna ?? Ja jeszcze nic nie słyszałem/czytałem .
Jaki alkohol ?;> Poza tym , kto mówił , że zabraknie drewna ?? Ja jeszcze nic nie słyszałem/czytałem .
"Chyba, że drewno nie jest przewidziane na dodatkową godzinę, bo ostatnio właściwie to koniec drewna zadecydował o końcu ogniska ;)"
Drewna ma być podobna ilość co zwykle , wszystko też zależy od tempa spalania :P Jak komuś będzie mało , to przecież może gałęzie pozbierać ;)
Drewna ma być podobna ilość co zwykle , wszystko też zależy od tempa spalania :P Jak komuś będzie mało , to przecież może gałęzie pozbierać ;)
Jest już po ostatniej dzisiejszej sesji Elixitr - zatem sytuacja finansowa jest już wyklarowana:
W sumie, razem z pSzemkowymi, zrzuciło się 13,5 osoby - czyli mamy 270 zł. 160 zł wzięli chłopaki na drewno. Dojdą jeszcze jakieś koszty typu podpałka, naczynia itp.. ale to max 20 zł. Prawie stówka zostanie.
Poproszę zatem o sugestie - czy zwracać po te ok. 7 zł/łeb, czy za pozostałość zrobić zakupy na użytek ogólny np. ze 2-3 kilo kiełbachy + napoje neutralne lub małoprocentowe?
W sumie, razem z pSzemkowymi, zrzuciło się 13,5 osoby - czyli mamy 270 zł. 160 zł wzięli chłopaki na drewno. Dojdą jeszcze jakieś koszty typu podpałka, naczynia itp.. ale to max 20 zł. Prawie stówka zostanie.
Poproszę zatem o sugestie - czy zwracać po te ok. 7 zł/łeb, czy za pozostałość zrobić zakupy na użytek ogólny np. ze 2-3 kilo kiełbachy + napoje neutralne lub małoprocentowe?
> wolę 7 zeta w kieszeni, bo taka też była sugestia na początku
Nieprawda. We wpisie inauguracyjnym wątku było:
"Jak się zbierze wiecej kasy niż jest potrzebne, nadmiar zostanie
spożytkowany w bardzo zbożnych celach"
Żeby nie było kwachów: poproszę zatem do jutra, do godz. 10:00, na priv info od osób, które chcą zwrot.
Będę wiedział, ile mam zwrócić a ile wydać. Do 10, bo o tej godzinie mam nadzieję jechać na zakupy :)
Nieprawda. We wpisie inauguracyjnym wątku było:
"Jak się zbierze wiecej kasy niż jest potrzebne, nadmiar zostanie
spożytkowany w bardzo zbożnych celach"
Żeby nie było kwachów: poproszę zatem do jutra, do godz. 10:00, na priv info od osób, które chcą zwrot.
Będę wiedział, ile mam zwrócić a ile wydać. Do 10, bo o tej godzinie mam nadzieję jechać na zakupy :)
"do późniejszego rozliczenia" nie oznacza Z AUTOMATU "do zwrotu". Inaczej nie pytałbym się dzisiaj o sugestie nt przeznaczenia nadwyżki- a czy ja coś takiego powiedziałam, że z automatu to to oznacza? Tak to zrozumiałam po prostu. Zapytałeś o zdanie forumowiczów i odpowiadam.
" Mamy inną definicję słowa "początek" :D"- ależ oczywiście, w końcu mój początek był ponad 20 lat po twoim ;)
" Mamy inną definicję słowa "początek" :D"- ależ oczywiście, w końcu mój początek był ponad 20 lat po twoim ;)
@Miś:
Raczej bez sensu..
Bilet uniwersalny masz podany powyżej. Jeśli masz awersję, kup 17l zupy ogórkowej w termosie*
Albo wymyśl coś innego, co każdemu sprawi frajdę :D
* vide: "Sceny z życia smoków"
Raczej bez sensu..
Bilet uniwersalny masz podany powyżej. Jeśli masz awersję, kup 17l zupy ogórkowej w termosie*
Albo wymyśl coś innego, co każdemu sprawi frajdę :D
* vide: "Sceny z życia smoków"
Ja tak jak błysk_kotka, zdecydowanie bardziej wolę nadwyżkę pozostawić w łapkach organizatorów aby dokonali zakupu prowiantu. Przynajmniej nie będę musiała sama tego tachać :)
W napoje wyskokowe i te mniej skaczące jestem już zaopatrzona, więc może kupić wodę do ugaszenia niedopałków :)
@bialymis, hurrra, jupi :)))
W napoje wyskokowe i te mniej skaczące jestem już zaopatrzona, więc może kupić wodę do ugaszenia niedopałków :)
@bialymis, hurrra, jupi :)))
jeśli się napiją wody z kubków....to będzie się działo...;)
http://www.youtube.com/watch?v=Pqaxe5o2Apo
http://www.youtube.com/watch?v=Pqaxe5o2Apo