Widok

Ognisko 26/10

Planowałem poczekać z informacją, do czasu, aż będę miał w ręku zgodę z ZDiZ... ale zostałem przekonany, aby jednak rozpuścić wici juz teraz :)

Zatem:
- Kiedy? Sobota, 26/10 godz 17:00. Można się dowolnie spóźnić.
- Gdzie? W "stałym" miejscu w Parku Reagana, czyli tu: http://mapa.trojmiasto.pl/?x=-95.53&y=41.98&z=8&om=o
- Kto? Każdy, kto czuje się jakoś związany z Forum, nawet zupełna świeżynka, chcąca wreszcie ruszyć cztery z domu i wyjść do ludzi :)
- Jak? Wpisowe 20 zł od osoby na zakup drewna, płatne przelewem na moje konto. Po nr konta zgłaszać się na priv lub via SMS (888 939 I7O). Ustalilismy wyższą składkę niż dotychczas, żeby nie było problemów z zebraniem minimalnej, potrzebnej kwoty a zdajemy sobie sprawę, ze z racji aury, frekwencja może nie powalać na kolana. Jak się zbierze wiecej kasy niż jest potrzebne, nadmiar zostanie spożytkowany w bardzo zbożnych celach ;]

Planu B póki co nie ma. Gdyby nastąpił w sobotę jakiś meteorologiczny kataklizm, to po prostu nie kupimy drewna, kasa wróci i zastanowimy się, co dalej :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Plan B to domówka u mnie ;p ale nie ma żadnego spania u mnie i wynoszenia mebli :>
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
>pSzemcio, ale ognisko będzie można rozpalić ??? hiiii :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jestem po rozmowie z p. Eweliną z ZDiZ. Zgoda w zasadzie prawie już jest - dokument czeka tylko na podpis Szefa :)
Pozostało powiadomienie właściwych Służb + zgoda na wjazd auta na teren Parku, coby drewna stonkowymi wózkami nie targać :D

Tym razem jest spora szansa na gitarową oprawę muzyczną - mam zatem nadzieję, że Platynka już przygotowuje repertuar i gardziołko :)
>Tym razem jest spora szansa na gitarową oprawę muzyczną
:-D na 80% jestem. Potwierdzę do czwartku
> na 80% jestem

Niezwykle się cieszę, bo jeszcze chwilka a piękno ócz Twych całkiem uleciałoby z mej starczej pamięci :*
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Sadyl: wiem, że to robisz specjalnie ;-)
Jak mi zaśpiewasz do tej gitary "czarne oczy" to będę na 100% ;-)))
Ja już guglam w poszukiwaniu tekstu i do soboty nauczę się go na pamięć!
A Ilona niech wygugla chwyty, coby A. też miał czas się ich nauczyć :)
Crossa nie będzie - zatem gitarra uniknie spalenia. Chyba :D
Słowo się rzekło, więc potwierdzam swoją niewidoczność na ognisku (ale jak już Ci wspominałam dotrę po 20tej). Teraz Twoja kolej ;-)
Gdybym miał gitarę,
tobym na niej grał,
opowiedziałbym o swej miłości,
którą przeżyłem sam,
opowiedziałbym o swej miłości,
którą przeżyłem sam.

A wszystko te czarne oczy,
gdybym ja je miał...
Za te czarne, cudne oczęta
serce, duszę bym dał,
za te czarne, cudne oczęta
serce, duszę bym dał.

Fajki ja nie palę,
wódka zbrzydła mi,
tylko o tobie, dziewczyno moja,
serce, dusza śni,
tylko o tobie, dziewczyno moja,
serce, dusza śni.

gdybym ja je miał...
serce, duszę bym dał,
serce, duszę bym dał.

Ludzie mówią: Głupi,
po coś ty ją brał?
Czemuś to dziewcze czarne, figlarne
mocno pokochał?
Czemuś to dziewcze czarne, figlarne
mocno pokochał?

gdybym ja je miał...
serce, duszę bym dał,
serce, duszę bym dał.

Teraz Ilony kolej :D
Zastanawiam się jedynie, jak to:

> Fajki ja nie palę,
> wódka zbrzydła mi,

przejdzie mi przez gardło ;)
Ale, że co ? Teraz mam zatańczyć :D ?
> Teraz mam zatańczyć :D ?

To też.
Ale najpierw wyguglaj chwyty :D
Sadyl: nie mieszaj Ilony do swoich zobowiązań-był deal ;-). Oczywiście wiesz, że wklejonym tekstem się nie zadowolę. Teraz wystarczy go wykuć na blachę i sobota jest Twoja :-)
To wykonanie...będzie hit ogniska-mówię Wam :-D
> był deal

Ależ ja absolutnie nie neguje dealu. Ale chyba nie chcesz, żebym wykpił sie z jego wywiązania tylko dlatego, że gitarzysta nie będzie znał chwytów? Stąd moje ciśnienie na Ilonę :D

> wklejonym tekstem się nie zadowolę

Przez myśl mi to nie przeszło.
Chciałem jedynie unaocznić, że tekst juz znalazłem, z pewną nutką nadziei, że i inni go będą znać i nie będzie to wykonanie solo z mojej strony. Bo po solówce, to bardziej od laryngologa przyda się dobry terapeuta :D
Ojjj nie :-D Nie odbierzesz nam przyjemności posłuchana Ciebie solo :-D
Dopilnuję tego :-D
Ew. jakby ktoś zażyczył sobie bisu, możemy go zaśpiewać wspólnie (żeby Ci gardło kompletnie nie wysiadło- bo wierzę, że próby zaczynasz od jutra :-D )
> Nie odbierzesz nam przyjemności

NAM? Deklarację składałem TObie :)

> posłuchana Ciebie solo

Ale nie a capella :)
Zresztą..

> Jak mi zaśpiewasz do tej gitary "czarne oczy" to będę na 100% ;-)))

Możemy z gitarzystą i Tobą iść w krzaki, zaśpiewam Ci to cichutko na uszko, patrząc jednocześnie w Twe piękne.. No dobra.. wiesz, w co :) I deal będzie dotrzymany :D
>Ale nie a capella :)
To już jak wolisz. Trening czyni mistrza ;-)

>Możemy z gitarzystą i Tobą iść w krzaki
Niewidoczna po krzakach się nie szlaja

> zaśpiewam Ci to cichutko na uszko
masz donośny głos, więc możesz się nim spokojnie pochwalić, tak żeby usłyszeli inni ;-)

Wszystko rozumiem...trema ;-)
> Niewidoczna po krzakach się nie szlaja

To nie była żadna insynuacja :)
A prawdziwość Twej deklaracji zweryfikuje życie.
Przypominam, że ktoś nam zniknął Toi-Toi'a :D
>A prawdziwość Twej deklaracji zweryfikuje życie
Wiedziałam, że to napiszesz :-)

Sadyl: bo chcesz się po krzakach chować i śpiewać. Nie ma! Nie odbierzesz nikomu jedynej, pewnej sensacji ;-) (wszyscy i tak by za Tobą poszli posłuchać-postarałabym się już o to :-D )
Nie wierze :)
Ac: :-D A jednak :-) Obiecałam to się nie wywinę
Będziemy grać i śpiewać???:D:D:D
Wezmę dwa razy więcej coli:p
a phi..
@Sadyl

I bardzo dobrze, że już dziś napisałeś info. :-)))
to ja na 100% zjawie Tez b ym chciala ujrzec NIEWIDOCZNA
Tylko pytanie brzmi czy Niewidoczna chce widziec jolkefasolke
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4
Niewidoczna chce zobaczyć wszystkich Forumowiczów, którzy dotrą na ognisko a nie udało nam się z jakiś powodów poznać wcześniej :-)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja niestety mam inna imprezę...
I try to take one day at the time, but sometimes several days attack me at once...
Skoro wolisz się szlajać po innych imprezach, to łaski bez :P
Prawie zdążyłem potwierdzić się na innej imprezie , wchodzę na forum i nagłe zdziwienie ! Ognisko ! Ale patrzę na datę , 26.10 , to myślę sobie , co tam , jeszcze dwa tygodnie . Po czym spojrzałem który jest dziś i stwierdziłem , że jest dylemat :P
"Bez godzin i bez kalendarzy
Długością dni i zmiennością zdarzeń
Odmierzam czas, nie używając dat . "
a jak bedzie wiecej osob to cena ulegnie zmniejszeniu?:>
Ksiądz się burzy ;p wtepnie bylbym jeszcze ja, ksiadz i znajac zycie szymon ktory sie wstydzi teraz zadeklarowac...
> a jak bedzie wiecej osob to cena ulegnie zmniejszeniu?:>

Niestety nie. Wzrośnie natomiast zaopatrzenie w niezbędniki ogniskowe :D
a inni te niezbedniki ogniskowe zobacza?:>
> a inni te niezbedniki ogniskowe zobacza?

Inni pewnie nie tylko zobaczą ale i skosztują. Ale jeśli Ty chcesz je jeno oglądać, to nie ma sprawy :D
Zresztą.. nie ma co dzielić skóry na niedźwiedziu, skoro jeszcze nie wiadomo ile osób będzie partycypowało.
Coś się zgrać z wami nie mogę, nie wiem czy będę.
@Kafka nie wymiękaj

Jeśli pojedzie ktoś z Gdyni żeby mi wskazać drogę , to ja się piszę bardzo chętnie , bo na ognisko właśnie czekałam ..Mam nadzieje ktoś mnie wesprze w tym debiucie :)
Blysk_kotka, wchodzi tutaj kilka czynników, więc muszę się poważnie zastanowić. Ale na ognisko też czekałam i chętnie cię poznam, a to byłaby okazja.
A Gdyni jest chyba dość pokaźne grono, więc pewnie nie będzie problemu ze wskazaniem ci drogi.
Wzajemnie , dlatego też będę na Ciebie naciskać , żebyś jednak pokonała wszelkie trudności :)
Mat obecny + 1 osoba,
W trochę okrojonym czasie uczestnictwa bo do 22:00, ale się zjawię :D
sadyl przelew robić od razu czy aż będziesz miał niezbędne papiery ;)
Tańce, zabawy, hulanki i swawole... w między czasie i po pracy :)

> sadyl przelew robić od razu czy aż będziesz miał niezbędne papiery

Bez różnicy - byle nie czekać z przelewami do ostatniej chwili czyli do piątku, bo się nie zdążą zaksięgować.
Jak nie dostanę zgody (co mało prawdopodobne) czy w razie odwołania ogniska z innej przyczyny, kasa oczywiście wraca w całości.
Każdy tekst mogę wyguglać jednak nie mam jeszcze pewności czy będzie miał nam kto zagrać (swoją obecność oczywiście potwierdzam)
@niewidoczna
Życie Ci chyba niemiłe :D proszę Cię, zastanów się jeszcze ze dwa razy czy chcesz usłyszeć "czarne oczy" w wykonaniu Sadyla :)))
Jednak jeśli bardzo się uprzesz, mogę już umówić Cię do laryngologa ;)))
@pSzemcio
Ksiądz zawsze może zacząć już kolędować, na pewno do weekendu się uzbiera ;)

Reasumując
Nie kombinować, nie marudzić tylko przelewy robić, będzie fajnie :D
@Ilona: skoro obiecał-niech ćwiczy. I obejdzie się bez laryngologa ;-) Co najwyżej poproszę o chusteczkę bo z pewnością popłaczę się ze śmiechu :-D
To masz jak w banku ;)
poczekajcie z przelewami do jutra, moze uda sie wykombinowac mi i Szymonowi duzo taniej transport z drewnem i przy okazji odciążyć chociaż raz organizatorów ;)
> duzo taniej

Dużo taniej to i tak nie jest za darmo :)
Zatem i tak trza się na to zrzucić. Jedno drugiemu nie przeszkadza. Jeśli dasz mi cynk, że masz 100% pewne źródło na drewno z transportem, to dostajesz na nie kasę ode mnie (ze zrzut). Wówczas przeliczamy to na ilość zrzucających się i nadpłata wraca.
Ale warunek konieczny rozliczenia: wszyscy muszą się zrzucić. Bo musi być znana ilość uczestników. Późniejsze dokładanie się gotówkowe na ognisku, bez wcześniejszego uzgodnienia tego, nie wchodzi w rachubę.

A za odciążenie organizatora najbardziej podziękuje Ci moje auto. Kolejne ogniska to będzie zrzuta na drewno + nowe amortyzatory i spręzyny zawieszenia :D
spiew Sadyla przebija tylko jego kapiel o poranku
Platynowa wezme Tobie 1 falaszke coli bys miala wiecej sil
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
spiew Sadyla przebija tylko jego kapiel o poranku
--> ..oraz oglądanie wschodu słońca:D

Platynowa wezme Tobie 1 falaszke
---> dzięki Jola, ale pomożesz mi ją rozporządzić?;)
ok, jutro powinnismy wiedziec, a osoby ktore dokonaja wplaty niech o tym tu napisza i wtedy bedzie wiadomo ile do zwrotu jest ;) dobrze by bylo zmiescic sie w 150zl czyli 7/8 osob po 20zl ;]
> osoby ktore dokonaja wplaty niech o tym tu napisza

Jeśłi chcą.
Nie ujawniam danych osób, które dokonały wpłat. Tak jest od zawsze.
Natomiast na każdym ognisku mam listę tych osób. Każdy moze zweryfikować, czy jest ujęty na liście. Tę listę m.in. wyciągał kiedyś Mat ze śmietnika - i jej zniknięcie było dla mnie dużo większym problemem niż utracony portfel z dowodem osobistym, kartami czy pieniędzmi.
Bo dbam o poufność danych. Taki zawód :)
Bardziej chodziło o przejrzystość wpłat i wydatków niż o dane osobowe.
No tak,następne ognisko a ja znowu pracujący weekend , szkoda .
Hmm.. Może by zajrzeć, pierwsze wspominam dobrze. O ostatnim przeczytałem jak już byliście na miejscu. :P

Sadyl, jak ma się na tą chwilę lista osób? Dojdzie do skutku?
> Dojdzie do skutku?

Jeśli nie zajdzie nic szczególnego, to dojdzie. Własnie dlatego jest wyższe wpisowe, żeby nie ograniczała nas frekwencja. Zresztą, po jednym dniu życia wątku, przestałem się martwić o frekwencję :)
W takim razie zorientuję się, czy w 100% będę w stanie się zjawić i dam Ci wtedy znać na PW co do danych do przelewu.

Pozdrawiam. ;)
Sadyl: hej, wysłałam Ci sms-a, ale chyba nie dotarł?
Ilonko: będziesz?
Proszę naszą wspólną obecność zaznaczyć tłustym drukiem na liście obecności:)
Mam oficjalne potwierdzenie z ZDiZ, że zgoda na ognisko już czeka na odbiór. Została Policja, Straż Miejska, Straż Pożarna, Pogotowie Ratunkowe (różnie bywa), ZAiKS (będziemy grać i śpiewać), Liga Kobiet Polskich (kontrola, czy aby na pewno kobiety będą molestowane przepisowo), no i oczywiście Społeczny Komitet Przeciwalkoholowy :D
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
@Sadyl

Nie zapomnij o WATYKANIE ;-)))
Tym się już Ksiadz z Ministrantem zajmą :D
Wstępnie:
Na sobotę załatwione półtora metra drewna (w tym pół metra drobniejszego i metr większego) + transport z przyczepką.
Za załatwienie nic nie chcemy, także powinno wynieść wszystko około 150-170zł. Czyli 8 osób po 20zł ;]

Dzisiaj lub jutro zrobię przelew za siebie i księdza. Alkohol będziemy mieli swój także o. ;) Więc z tego co widać to pewnie wyjdzie po 10 albo i mnie złociszy na głowę ;)
pozdro
> Na sobotę załatwione półtora metra drewna

Rewelka!
Tylko, żebyś miał tego pełną świadomość: ja w tym momencie całkowicie umywam ręce od tematu drewna (poza przelaniem Ci kasy i rozliczeniem ew. nadpłaty). Zatem jeśli (odpukać) coś nie wypali, to nie chciałbym być w Waszej skórze :D

> Za załatwienie nic nie chcemy, (..) Dzisiaj lub jutro zrobię przelew

Nie. To zmienia postać rzeczy. Jako osoby zaangażowane w organizację ogniska, jesteście z wpisowego zwolnieni. Tak było zawsze ze mną i Crossem i sporadycznie np. z Jusstys czy Platynką.

> powinno wynieść wszystko około 150-170zł

Czyli porównywalnie do poprzednich zakupów.
Tyle, że zakładając wątek a wcześniej rozmawiając z innymi forumowiczami, nie miałem żadnej pewności, czy uzbiera się te 16 osób po dychu. Stąd wyższe wpisowe. Naprawdę wolę mieć problem nadwyżki :)
TO nauczka z poprzednich ognisk, że deklaracje a wpłaty to dwie różne bajki. Poprzednie ognisko wisiało na włosku i minimum finansowe uzbierało się dosłownie rzutem na taśmę.

No i naprawdę się cieszę, że nie będę musiał wozić tego drewna swoim autem na kilka razy :D
Lecę do ZDiZ odebrać zgodę i załatwiać dalszą część papierologii :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
" Zatem jeśli (odpukać) coś nie wypali, to nie chciałbym być w Waszej skórze :D"

Spokojne łyse i rozczochrane , pomimo stu procentowej pewności , co do składnicy drewna , jakaś rezerwa w tym temacie również istnieje ;> Nie zmarzniemy :P

" powinno wynieść wszystko około 150-170zł "

To takie już z górką koszta , z wliczoną flaszką za transport itp oraz jakby coś . Ile dokładnie wyszło , również będzie wiadomo ;)

"No i naprawdę się cieszę, że nie będę musiał wozić tego drewna swoim autem na kilka razy :D
Lecę do ZDiZ odebrać zgodę i załatwiać dalszą część papierologii :)"

Aż żal mi było tej astry :P Co jak co ale załatwianie drewna również jest czasochłonne - w życiu bym nie pomyślał :P
Sadyl, poszła wiadomość.
Ponieważ zgodę mam już w ręku i zostały załatwione inne formalności, zatem tym razem całkowicie oficjalnie (głównie dla świeżynek, bo wcześniejsi uczestnicy znają to już chyba na pamięć):

***** OGNISKO *****
- czas: sobota, 26/10/2013
- start 17:00. Osób świeżych jest dosyć mało, zatem sensu zbiórki pod Biedrą raczej nie ma. Jakby ktoś nie mógł trafić - kontakt poniżej
- można się dowolnie spóźnić ;)
- lokalizacja: http://mapa.trojmiasto.pl/?x=-95.1&y=41.65&z=8&om=h
- wstęp wolny.. tzn. każdy, kto czuje się jakkolwiek związany z Forum, może przyjść. Nawet jeśli to zupełna świeżynka ;)
- przedział wiekowy uczestników: przynajmniej pełnoletni. Brak ograniczenia w górę :)
- wpisowe: 20 zł przelewem, do późniejszego rozliczenia, jeśli będzie nadwyżka. Po dane do przelewu proszę się zgłaszać na priv lub via SMS. Deadline na wykonanie przelewu: czwartek (w piątek muszą być już wszystkie wpłaty zaksięgowane)
- kto nie będzie partycypował w zrzucie na drewno, a zdecyduje się na uczestnictwo na ostatnią chwilę, jako wpisowe przynosi "bilet uniwersalny" 0,5l/40%/łeb :D
- prowiant i napitki we własnym zakresie, co kto lubi. Proszę pamiętać o naczyniach/kubkach jednorazowych.. choć dla zapominalskich na pewno się znajdą.
- brakującą aprowizację można zrobić w pobliskiej Biedronce (do 21:00) lub Netto (do 22:00)
- dojazd autem: do końca Obrońców Wybrzeża (skrzyżowanie z Dąbrowszczaków). Tam można zaparkować przed Biedronką, albo lepiej: z tyłu, na dużym parkingu.
- dojazd komunikacją miejską: autobus 127 z SKM Oliwa lub z w drugą stronę, z Wrzeszcza (galeria Bałtycka). Wysiada się na przystanku Przymorze Wielkie http://ztm.trojmiasto.pl/rozklady/linia-127.html
- przechodzi się przez światła na Dąbrowszczaków przy Stonce i dalej deptakiem przez park w stronę morza. Po ok. 200 m trzeba skręcić w prawo (druga "porządna" alejka gruntowa)
- nie tolerujemy jedynie chamstwa i rozmów o polityce :)
- alternatywą na wypadek niepogody jest domówka u pSzemka połączona z paleniem mebli... No dobra.. taki joke ;). Alternatywy nie ma. Jeśli będzie potrzebna, to się ad hoc wynajdzie
- może być chłodno, szczególnie po zmierzchu - zatem cieplejsza odzież wskazana. Strój oczywiście ogniskowy.
- tel kontaktowy: 888 939 I7O
Wnioskuję, że tych z 0.5l nadpłaty nie będą obowiązywały ;)

A co do alkoholu to będzie on ogólnodostępny i wszyscy składający się będą poinformowani o możliwości jego picia (adekwatnie do ogólnego korzystania z ognia :D) czy tylko wybrane osoby? ;)
> adekwatnie do ogólnego korzystania z ognia

Dokładnie tak :)
Poza tym - nie wiem o czym piszesz. Spożywanie alkoholu w miejscu publicznym?? ;]
Panowie pSzemcio, tylkoja, Sadyl
Cieszę się, że kolejny raz znalazły się dobre dusze, którym chciało się organizować ognisko :)
Skoro już prawie wszystko dograne, pozostaje spokojnie wyczekiwać weekendu, juhuuu :)))
Juuuhuuu to będzie gdy pogoda dopisze w sobotę , ogień zapłonie oraz wszyscy obecni będą w dobrym humorze :D
nie przypominam sobie, abym bral z ksiedzem kogos do skladu, mozesz byc co najwyzej organistą.
A kto Wam to rozpali jak nie będzie Crossa? ;]
podpale włosy wikaremu i wrzuce go na stos
Mam zbyt krótkie abyś miał co podpalać :D

Podobno wpłaty słabo coś idą - ludzie , sprężać się bo nie będzie na czym kiełbachy smażyć !

@Ruda - nie martw się , damy sobie radę ;)
mam juz 60zl, takze jeszcze z 5 wplat i bedzie good ;)
Sprężyłem się poszło 4 dychy :D

@ministrant - oczywiście w "świętym" składzie nie może zabraknąć zakonnicy.

Zatem melduję się - również będę.

Wyższa instancja w pełnym składzie :D
Kiedyś traktowałam ludzi dobrze, teraz z wzajemnością....
zakonnica: rob przelew i juz ;p
@ministrant - mówisz - masz ;p

przelew poszedł. Mam ten sam bank, co sadyl, zatem kasę powinien już miec na koncie :-)
> Mam ten sam bank, co sadyl,

Ale, żeby nie było.. konta mamy osobne, przynajmniej na razie :D

> zatem kasę powinien już miec na koncie

Tak właśnie jest!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
"Ale, żeby nie było.. konta mamy osobne, przynajmniej na razie :D"

hehehe dobre :D dzięki za sprostowanie, jako zakonnica muszę dbać o swoją reputację :D
Czy zakonnicom wolno mieć konta? ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja mam :D
To musi być jakiś wyjątkowy zakon ;)
@vilette - zapraszamy na ognisko. Poznasz całą trójcę: zakonnicę, księdza i ministranta :-)
doczytałam się, że jeszcze organista się pojawił....

o maj got - ja jedna wśród tylu facetów :D
@Majka

Vilette ma zaproszenie permanentne, ino z Dalekiej Północy nie chce Jej się nosa wyściubiać ;)

A właśnie.. a propos Dalekiej Północy: Nasci!!! Nie wyrwiesz się tym razem?
...o maj got - ja jedna wśród tylu facetów :D

Raczej sama nie będziesz, parę niewiast wyłuskałam na liście ;)
~A właśnie.. a propos Dalekiej Północy: Nasci!!! Nie wyrwiesz się tym razem?

Impreza rodzinna, nie mogę :) Poza tym ostatnio byłam przeziębiona i nie chcę ryzykować :)
"Raczej sama nie będziesz, parę niewiast wyłuskałam na liście ;)"

wiem, wiem całe szczęście :-)

chodziło mi o "uświęconą" grupę :D
Generalnie.. trudno mi dosyć przypomnieć sobie jakiekolwiek spotkanie, na którym byłoby więcej facetów niż kobiet.

Raz.. kiedy Nikita z obsadą, Ilona z Szilą :) i Ir z dzieckiem :) sobie poszły.. i została jedna biedna Myszka wśród stada podpitych samców :D
Kurczę będzie część artystyczna w wykonaniu Sadyla a ja przegapię to wydarzenie. :(

" A kto Wam to rozpali jak nie będzie Crossa? ;]"

No i chociaż ktoś pomyślał o mojej niedoli. :)

Swoją drogą Ruda za ostatnie ognisko jestem Ci winien piwo.
A synoptycy obiecuję ciepły weekend.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
> A synoptycy obiecuję ciepły weekend.

Oby się nie mylili !

Właśnie dostałem info, że formalności zostały dopięte na ostatni guzik, tj. mam już urzędową zgodę na rozjeżdżanie autem spacerowiczów w Parku Reagana ;)
Przelewy też się trochę ruszyły... zatem BĘDZIE GITES MAJONEZ :D
Ja jutro jadę w rodzinne strony moje i Sadylowe ,więc się wstrzymam z wpłatą.
Mam cichą nadzieję,iż jak dojadę do soboty,to "datek" w formie
płynnej zostanie przyjęty zamiast przelewu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Więcej drewna się przyda niż alkoholu, bo co z tego, że alkohol będzie, a drewna zabraknie :-(((
"Generalnie.. trudno mi dosyć przypomnieć sobie jakiekolwiek spotkanie, na którym byłoby więcej facetów niż kobiet."

nam biednym kobietom zawsze wiatr w oczy.... :D

ale tak naprawdę grunt to dobra zabawa, obojętnie czy więcej kobiet, czy mężczyzn ;-)
Nic nie wspomnialam o alkoholu
A przy dobrej zabawie i towarzystwie nie potrzeba alkoholu by sie rozgrzac.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
A wiecie, że akurat wtedy w nocy z 26 na 27 jest zmiana czasu? Będzie można godzinę dłużej ogniskować ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
"Więcej drewna się przyda niż alkoholu, bo co z tego, że alkohol będzie, a drewna zabraknie :-((("

Jaki alkohol ?;> Poza tym , kto mówił , że zabraknie drewna ?? Ja jeszcze nic nie słyszałem/czytałem .
"A wiecie, że akurat wtedy w nocy z 26 na 27 jest zmiana czasu? Będzie można godzinę dłużej ogniskować ;)"

Taaak , cała godzina ogniska więcej :D
Chyba, że drewno nie jest przewidziane na dodatkową godzinę, bo ostatnio właściwie to koniec drewna zadecydował o końcu ogniska ;)
@Sadyl twój bank realizuje przelewy natychmiastowe?
"Chyba, że drewno nie jest przewidziane na dodatkową godzinę, bo ostatnio właściwie to koniec drewna zadecydował o końcu ogniska ;)"

Drewna ma być podobna ilość co zwykle , wszystko też zależy od tempa spalania :P Jak komuś będzie mało , to przecież może gałęzie pozbierać ;)
Ok, ostatecznie będę na ognisku. Przelew zrobię jeszcze dziś.
Do zobaczenia!
@ kafka ale się cieszę , bo już traciłam nadzieję
Też traciłam nadzieję Blysk_kotka, ale stwierdziłam, że zaryzykuję mimo kiepskich okoliczności, bo inaczej bym bardzo żałowała gdyby mnie nie było.
Fajnie, że się cieszysz, do zobaczenia w sobotę! :)
Wieści z frontu ogniskowego:

Na czwartek, 24/10 godz 16:55, zaksięgowane jest 150 zł (czyli za 7,5 osoby). Zapewne jeszcze coś dojdzie, ale znaczącej nadwyżki raczej nie będzie. Gdybyśmy zbierali, jak uprzednio, po dychu, ogniska po prostu by nie było. I tyle w temacie wysokości zrzuty ;)
u mnie są jeszcze 3 wpłaty :> ksiedzojowi strzelę jakiś szantaż, że za nielegalne odprawianie seansów/nabożenstw po nocach podkabluje go do Watykanu to może więcej sypnie denarów...
> u mnie są jeszcze 3 wpłaty

Dobrze kumam, że za Księdza i żabki? ;)
To kto wg wpłat będzie na ognisku ?? :))))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja bede ;)
Będą wszyscy którzy chcą być, będzie kameralnie i wesoło :))

A ja nie mogę :( buuuu... się nie bawie :( I dlaczemu tak daleko?
@Hipotezka

ja się melduję :-)
ja też będę tak jak pisałam
M-a-j-k-a umawiamy się znów na wspólną podróż? :)
@Kafka - ja nie wiem czy będę jechała z domu i o której
ok, trudno, teraz to już chyba sama trafię :)
Ja właśnie zrobiłam przelew na drewno, więc jutro z rana powinien dojść. A czy będę na ognisku to jeszcze do końca nie wiem :)
@magda:

Jeśłi właśnie zrobiłaś to z Twojego banku dopiero jutro rano o 7:30 wyjdzie. U mnie będzie po 12 lub po 15. Ale i tak to styknie.
Jest już po ostatniej dzisiejszej sesji Elixitr - zatem sytuacja finansowa jest już wyklarowana:
W sumie, razem z pSzemkowymi, zrzuciło się 13,5 osoby - czyli mamy 270 zł. 160 zł wzięli chłopaki na drewno. Dojdą jeszcze jakieś koszty typu podpałka, naczynia itp.. ale to max 20 zł. Prawie stówka zostanie.
Poproszę zatem o sugestie - czy zwracać po te ok. 7 zł/łeb, czy za pozostałość zrobić zakupy na użytek ogólny np. ze 2-3 kilo kiełbachy + napoje neutralne lub małoprocentowe?
Kameralnie:)
nieśmiało bym się zgłosił, ale nie wiem czy wypada.
@user:

Zobacz mój wpis z 2013-10-22 15:23, przeanalizuj i wyciągnij wnioski a nie kryguj się jak dziewczę płoche ;)
Mogę mówić za siebie wyłącznie , ale jako że będę niemalże od razu po pracy , to wole kiełbachę w ręku niż 7 zeta w kieszeni :)
a ja jako że mam już zaopatrzenie to wolę 7 zeta w kieszeni, bo taka też była sugestia na początku :)
> wolę 7 zeta w kieszeni, bo taka też była sugestia na początku

Nieprawda. We wpisie inauguracyjnym wątku było:

"Jak się zbierze wiecej kasy niż jest potrzebne, nadmiar zostanie
spożytkowany w bardzo zbożnych celach"

Żeby nie było kwachów: poproszę zatem do jutra, do godz. 10:00, na priv info od osób, które chcą zwrot.
Będę wiedział, ile mam zwrócić a ile wydać. Do 10, bo o tej godzinie mam nadzieję jechać na zakupy :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
@sadyl w ten sposób zrozumiałam słowa "wpisowe: 20 zł przelewem, do późniejszego rozliczenia, jeśli będzie nadwyżka", ja się decydowałam później, nie po pierwszym poście ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
1. "do późniejszego rozliczenia" nie oznacza Z AUTOMATU "do zwrotu". Inaczej nie pytałbym się dzisiaj o sugestie nt przeznaczenia nadwyżki
2. Mamy inną definicję słowa "początek" :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
"do późniejszego rozliczenia" nie oznacza Z AUTOMATU "do zwrotu". Inaczej nie pytałbym się dzisiaj o sugestie nt przeznaczenia nadwyżki- a czy ja coś takiego powiedziałam, że z automatu to to oznacza? Tak to zrozumiałam po prostu. Zapytałeś o zdanie forumowiczów i odpowiadam.
" Mamy inną definicję słowa "początek" :D"- ależ oczywiście, w końcu mój początek był ponad 20 lat po twoim ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7
@Kafka:
Napisałaś, że od początku deklarowałem zwrot gotówkowy, co było nieprawdą. Nie jestem w stanie wiedzieć, od którego momentu czytasz wątek i kiedy dla Ciebie nastąpił jego "początek".

Zasady logiki przez 20+ lat się nie zmieniły ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
"Napisałaś, że od początku deklarowałem zwrot gotówkowy "-nic takiego nie napisałam, napisałam, że taka była sugestia i że tak to zrozumiałam, a to różnica.
"Zasady logiki przez 20+ lat się nie zmieniły ;)"- no bez przesady, jeszcze zaraz będziesz mi usiłował wmówić, że Curie-Skłodowska była kobietą... ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Może też sie zjawie jakby coś to kupić drewno kominkowe ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
@Miś:

Raczej bez sensu..
Bilet uniwersalny masz podany powyżej. Jeśli masz awersję, kup 17l zupy ogórkowej w termosie*
Albo wymyśl coś innego, co każdemu sprawi frajdę :D

* vide: "Sceny z życia smoków"
Kurcze Sadyl to żeś mi zadał gwoździa
Nie mam głowy do zakupow i czasu
Ja tak jak błysk_kotka, zdecydowanie bardziej wolę nadwyżkę pozostawić w łapkach organizatorów aby dokonali zakupu prowiantu. Przynajmniej nie będę musiała sama tego tachać :)
W napoje wyskokowe i te mniej skaczące jestem już zaopatrzona, więc może kupić wodę do ugaszenia niedopałków :)

@bialymis, hurrra, jupi :)))
Kurcze, jak zobaczyłam pogodę za oknem to zalamka :( Może jeszcze przestanie padać?
Niech leje :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Na przekór Tobie nie będzie lało :P

Będzie, zobaczysz :P
Do marud meteorologicznych:

Sprawdza się prognoza, jaka była od kilku dni - do obiadu miało padać i pada. Po obiedzie będzie już sucho i ciepło. A w nocy ma być cieplej niż wczoraj w dzień!

Zresztą.. to i tak bez znaczenia, bo ognisko będzie - nawet jakby do wieczora spadł metr śniegu :D
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pogoda będzie - czuję to.

@Sadyl - PW.
Na rozkręcenie .... :-)))))

http://www.youtube.com/watch?v=-GWhH4NfIQ0
Wg ICM nie będzie padało :-)))
Ja już nóżkami przebieram :)))
Już bym jakąś piosenkę skojarzyła z "nóżkami" ;-))), ale nie ten wątek. Humor mi dopisuje, teraz tylko muszę przetrwać ten dzień :D

PS. Księżniczki, Księciunie zostawcie złe nastroje w domu ;-)))
odpowiedź trochę po czasie, ale dopiero teraz tu zajrzałam.

Zdecydowanie wolę zaopatrzenie niż zwrot gotówki. Muszę dbać o mój biedny kręgosłup i nie taszczyć kiełbachy :D
@ M-a-j-k-a

To "taszczenie" zabrzmiało jakbyś miała nieść co najmniej WALENIA ;-PPP
a w Gdyni słoneczko coraz śmielej wychodzi zza chmurki wiec na pewno do ogniska zawędruje do Gdańska ,zresztą przeżyliśmy już jedno ognicho w dużo gorszych początkowo warunkach pogodowych więc teraz tym bardziej pogoda nam nie straszna ;)

@hipotezka

Królewny z drewna też? ;P
@ myszka1402

Ta Królewna z Drewna nie ma nastrojów, bo jest z drewna. :-))))
"To "taszczenie" zabrzmiało jakbyś miała nieść co najmniej WALENIA ;-PPP"

@Hipotezka - może nie walenia ;-) ale taszczyć muszę :D
królewna z drewna jest najlepsiejsza ;)
Proponuję drewniane zabawki zostawić w domciu bo przez przypadek mogą zostać potraktowane jako drewno na ognicho :)

A nie, przecie Crossa nie będzie ;]
musiałam :)
królewna z drewna jest THE BEST ;-)))))))
Jaki jest mniej więcej teraz stan liczebny? ;)
Pytanie do Sadyla, ale dziś mam wenę...

Z informacji jakie zawierają posty można przypuszczać, że będzie max. 20 osób :-))).
No to i tak sporo. Ciekawe, czy dam radę. :X
Hmm, z czym chcesz sobie radzić ?? :-)))
Z przybyciem! :D
Jeśli chcesz, możemy przeanalizować to, wówczas dowiemy się czy to problem, czy to tylko fanaberia ;-)))))
Praca, więc problem. Muszę skończyć coś na dzisiaj i nie jestem w stanie określić jak długo mi to jeszcze zajmie.

..chyba, że przybędę po czasie.
Hmm, wyobraź sobie, że właśnie odcięli Ci prąd - upss siła wyższa ;-)))
Rozważałem już to wyobrażenie.. ;D

Jak będzie mi to szło tak wolno, jak teraz.., to wyłączę sam ten prąd. ;D
Pomyślmy, czy Twój Klient pracuje w niedzielę??
@DawidP

ognisko zaczyna się o 17, a kończy .... - tego nie wie nikt ;-) zatem możesz przybyć, o której chcesz.

A jak będziesz potrzebował to z @Hipotezką możemy dogłębnie przeanalizować Twój problem :D
Nie, pracuje w poniedziałek..

..ale jak ja wyjdę z domu do Was, a potem trafię gdzieś wracając, to jutro też nie będę pracował. ;D

@M-a-j-k-a, przybędę na 75%.

Analizujcie, możecie też przyjechać i pogonić mnie w pracy. ^^
kolego - szukasz dziury w całym :D
No więc sam widzisz, ja też zawsze mówię, że muszę mieć to na piątek, do końca tygodnia, po czym i tak wiem, że zajmę się tym w poniedziałek. ;-)))

...włącz autopilota, nie zgubisz się, nawet chcąc ;-)))
Nie szukam dziury, szukam rozsądnego rozwiązania. ;D

@Hipotezka, termin mam bezwzględny. :(
my Ci powiemy, że najrozsądniejszym rozwiązaniem jest przyjść na ognisko :D
@M-a-j-k-a

A w co Ty mnie mieszasz?? ;-)))
W taszczenie WALENIA nie dam się wrobić, hahahaha
Pierwsze wspominam pozytywnie, więc mógłbym się z Tobą zgodzić. ;D
"Proponuję drewniane zabawki zostawić w domciu bo przez przypadek mogą zostać potraktowane jako drewno na ognicho :)

A nie, przecie Crossa nie będzie ;]
musiałam :)"

Zołzucha. :)

Stanisław Lem
@DawidP - to się zgódź i po problemie :D

@Hipotezka - ja sobie z Tobą dzisiaj porozmawiam ;-))))))
Pomogłabym Ci, ale pewnie nie mój temat :-)))
..najgorsze jest to, że imion połowy osób, które pamiętałem już zdążyłem zapomnieć. ;D
@M-a-j-k-a

Ze mną dziś można tylko spojrzeć na dno kubka i zapytać się czy dolać, limit na rozmowy wyczerpany ;-)))
Kochana dno kubka zobaczymy razem ;-)))))

A rozmawiać będziesz i już!!!!!
Czyli będą osoby pijące wódkę? ;>

Ostatnio z tego co pamiętam, to za wiele ich nie było. ;P
@DawidP

Pamiętaj trzeba prowadzić zdrowy tryb życia towarzyskiego i należy pić WODĘ nie wódkę ;-))))
I będziecie pić WODĘ z kubków, tak? ;>
Pewnie z butelki nie wypada ;-)))
.. mhm.

Pytałem z ciekawości, a już wódki nie piję. ;D
jeśli się napiją wody z kubków....to będzie się działo...;)

http://www.youtube.com/watch?v=Pqaxe5o2Apo
Dobra.., sprawdzę ewentualny dojazd. ;D
@DawidP

Masz fanaberie ;-))))
niczym baba ;-)))))
Dlaczego fanaberie? ;>

@M-a-j-k-a, bez takich. ;P
ojj tam, ojj tam :D
Żadne 'ojj tam, ojj tam'. ;D

Ale pomarudzę dalej! Dojazd tam mnie dobija! :D
Dobrze Kochani...
Czas zacząć działać.

Do zobaczenia na miejscu :-))))
@DawidP

ojj tam, ojj tam i już :D

koniec marudzenia. Szykować się!!!!! Pomarudzimy na miejscu :D

A tak w ogóle napisz skąd jedziesz, może ktoś będzie też stamtąd jechał
Nikt nie będzie, to koniec świata. ;D

Początek Oruni.
To dojdź do połowy świata i będziesz na miejscu ;-))).

Kończ tę pracę i przyjeżdżaj.
chłopaki z Chełmu są, ale już chyba pojechali.

Ale da się, to nie koniec świata :D

Także d*pę w troki i do dzieła :D
No będę, będę. Zaraz się ogarniam i wchodzę.. ;-)
w końcu męska decyzja, a nie jak baba ;-))))))
Tylko nie rób wejścia Smoka, to już oklepane ;-))))
@Hipotezka - a Ty już ogarnięta????

mnie pognał, jeden Pan i jadę z nim (wiesz o kim mowa :D)
Ale się spóźnię.. :D
"Początek Oruni."

To Orunia ma początek?

Stanisław Lem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jadąc od centrum - ma. ;D

Niestety nie dotarłem, zatrzymał mnie PROCENT. :X
W trakcie drogi zatrzymał Cię %?? ;-)))
Spotkałem kogoś, ktoś mnie zatrzymał, jedno piwo, drugie.. Poszło. ;D
Kurcze, doczytałam ...dzisiaj :(
Niestety sporadycznie tu zaglądam, bom zapracowana, proza życia ;) ale co zrobić, trza sobie jakoś radzić . No szkoda :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Miło było was znowu zobaczyć i poznać kilka nowych osobistości, lecz musiałem dalej gnać hen przed siebie :)
Pozdrawiam
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3
mnie tez bylo milo, zobaczyc Was i zostac do konca ;)
Jak zwykle poprosze o zdjatka.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7
3:2 hmm to jest zagadka
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
ciekawe co za dziady mnie zminusowaly :D Pewnie zazdrosnicy co nie byli na ognisku... jednym slowem: pies ich drapal ;)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6
Szybkie pytanko:
Niewidoczna była na ognisku? Bo od tamtego czasu coś ślad po niej zaginął :/
Gadaj z głupim to Cię osr*.
tia, byla ;]
Po to jest niewidoczona..
lsjnvlvnxklnvkc
Niewidoczna*
Plotki do mnie dotarły, że jestem poszukiwana :-)

Była na ognisku i głos już wyleczyła ;-)

@Ilona: mam nadzieję, że Małżonek nie dostał awersji do gitary po ognisku ;-) Serdeczne pozdrowienia dla Was :-*

Pszem: ;-)))))
Poszukiwania zakończone sukcesem. Dzięki. :))
Gadaj z głupim to Cię osr*.
do góry