Widok

Ognisko 5.07.2014

Termin jak w tytule wątku.

Zasady:
- Każdy uczestnik bierze udział w ognisku na własną odpowiedzialność.
- Obowiązkowo zabieramy dobry humor.
- Wstęp 10 zł od uczestnika (na drewno oraz jego transport) płatne na ognisku u mnie lub Sadyla. Tym razem nie ma możliwości przyniesienia jako "wpisowego" własnego drewna.
- Zaproszenie dotyczy tylko forumowiczów z Trójmiasto.pl (nie jest przeznaczone dla użytkowników innych portali społecznościowych) tzn. każdy, kto czuje się jakkolwiek związany z Forum, może przyjść. Nawet jeśli to zupełna świeżynka. ;)
- Przedział wiekowy od lat osiemnastu w górę. Górnego limitu nie ma.
- Prowiant i napitki we własnym zakresie, co kto lubi. Proszę pamiętać o naczyniach/kubkach jednorazowych.. choć dla zapominalskich na pewno się znajdą.
- Brakującą aprowizację można zrobić w pobliskiej Biedronce (do 21:00).
- Lokalizacja: http://mapa.trojmiasto.pl/?x=-95.1&y=41.65&z=8&om=h
- Dojazd autem: do końca Obrońców Wybrzeża (skrzyżowanie z Dąbrowszczaków). Tam można zaparkować przed Biedronką, albo lepiej: z tyłu, na dużym parkingu.
- Dojazd komunikacją miejską: Z SKM Oliwa autobusy 139, 199, 127. Z Przymorza podobnie. Wysiada się na przystanku Przymorze Wielkie przechodzi się przez swiatła na Dąbroszczaków przy Biedronce i dalej deptakiem przez park w stronę morza. Po ok. 200 m trzeba skręcić w prawo (druga "porządna" alejka gruntowa)
- Start 17:00.
- Można się dowolnie spóźnić ;)
- Pogoda prawie na pewno będzie ładna (a przynajmniej taką mam nadzieję). A jeżeli nie to fajne towarzystwo zrównoważy niedostatki aury.
- Nie tolerujemy jedynie chamstwa, głupoty i rozmów o polityce :)
- Tel kontaktowy jakby ktoś miał np. problem z trafieniem: 888 939 I7O

Proszę deklarować swój udział. W przypadku niewielkiego zainteresowanie dopuszczam możliwość rezygnacji z organizacji ogniska.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ilona cała powyższa rozmowa odnosi się wyłącznie do zminusowania przez grupę użytkowników mojego zdania o "doborowym towarzystwie". Jest to stwierdzenie pewnego faktu, moja opinia o konkretnych osobach, które dotychczas dane mi było poznać na ogniskach. Można się z nią zgadzać lub nie.
Przykład przez Ciebie podany nie ma z tą sytuacją zwiazku. Nie ma także potrzeby tworzenia rozbuchanych teorii. Minusowanie luźnej rozmowy, mało znaczących tekstów w tym wątku czy jakimkolwiek innym jest raczej z kategorii, jak ją Tinker ładnie nazywa- "muszę, bo się uduszę".

Co do hejterów. Oni najczęściej, kierowani skumulowanymi pokładami agresji, od razu przechodzącą do najostrzejszych obelg względem obiektu swych uczuć. Nie są na tyle wysublimowani, aby dawać upust emocjom pod komentarze mającym jedynie pośredni związek z ich ulubieńcem. A przypominam, że Hal i Cross mieli bardzo oddanych fanów.

Zatem proszę nie nadinterpretować. Nawet mój kot wie, że nie drapie się dłoni, która głaszcze.

mmm... może jestem wrażliwa? Może irytują mnie tylko pewne zachowania?
Wolę napisać, co mnie zabolało, niż dusić to w sobie. Zawsze istnieje szansa, że następnym razem ktoś nie postąpi bezrefleksyjnie. Jeśli to się uda, to warto było.

Kończąc, bawcie się dobrze :)

popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
Sissel - piszę tu już piąty miesiąc i przyznam się NIGDY nie zwróciłam uwagi na te palce w dół czy w górę. I pierwszy raz przed chwilą dałam właśnie Tobie kciuka do góry :). Żebyś poczuła się lepiej :))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja też kompletnie nie zwracam na to uwagi.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja nawet przejrzałam przed chwilą moje najświeższe wpisy w ostatnich wątkach, mam i kciuki do góry, i kciuki w dół, ale co z tego? Każdy ma prawo ocenić moją wypowiedź wg własnego uznania przecież...
Tak Kosmitkę zgarniemy po drodze.
A ja swoją obecność, jak na razie, zmuszony jestem postawić pod wielkim znakiem zapytania ;/
"Bez godzin i bez kalendarzy
Długością dni i zmiennością zdarzeń
Odmierzam czas, nie używając dat . "
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Cóż u mnie gorzej .
Goście w dom , grill na ogródku :-(
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
Było super :) Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
jolka nie narzekaj,u mnie jak są goście to mogę jedynie grilla na balkonie zrobić;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kolejny raz potwierdziło się, że ciepło ogniska nie bierze się z fizycznego procesu spalania drewna - a z osób, które w tym uczestniczą.

Było fantastycznie!

PS: Zdjątka będą późnym popołudniem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Art, ja jak miałam balkon to i tak nie mogłam, bo był zakaz ze strony wspólnoty :/ BTW- miło było poznać :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kafka u mnie też jest zakaz,zresztą mieszkam na drugim piętrze w 10 piętrowym budynku,to nie wyobrażam sobie reakcji sąsiadek suszących pranie,w przypadku zadymienia.Mógł bym z tego nie wyjść cało;).
Mi także było miło.
@ Art,

Moze zapros sasiadki na grilla? Same siebie nie beda winic ;-)
Nie jestem całkowicie bezużyteczny.. Mogę zostać użyty jako zły przykład.
Ale mogą się przyzwyczaić;)
Art, ciekawe tylko, że w przypadku domków wolnostojących, bliźniaków czy szeregowych nie ma takowego zakazu (bo i przez kogo miałby być zrobiony) i jakoś nikt się nie przejmuje dymem lecącym na pranie sąsiada. :)
Tak jest impreza udana :))

Takie pytanie do uczestników czy ktoś nie widział bluzy z kapturem turkusowej bo żem zostawił :)
Tańce, zabawy, hulanki i swawole... w między czasie i po pracy :)

*** Zdjątka ***

Do pobrania stąd: http://sadyl.vot.pl/docs/Ogn140705.zip

Hasełko zwyczajowo przyjdzie mailem. Jak kto nie dostanie albo nie podawał mi maila, to kontakt na priv
OMG, ja i moja mimika :D Dzięki za zdjęcia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
sąsiad pewnie się przejmuje,że jadąc rano w tramwaju,będzie "pachniał"grillem.;)
Mi się wydaje, że nikt się grillowaniem nie przejmuje, przynajmniej na osiedlu, z którego pochodzę. Co innego jak zacznie pies szczekać- wtedy pojawia się problem i pogróżki. Takie tam rozrywkowe osiedle :P
do góry