Widok

Ognisko 5.10.2013

Ponieważ słowo się rzekło a słowa dotrzymywać należy proponuję następne być może ostatnie w tym roku ognisko. Termin jak w tytule, godzina jak zwykle 18.00, miejsce to co zawsze. Wszystkie zasady jak na poprzednich ogniskach. Jak zwykle ja i Sadyl ogarniamy kwestie logistyczne i formalności.

Aby zakup drewna ze stałego źródła miał sens w ognisku i w zrzucie na drewno musi wziąć udział minimum 15 osób. Poniżej tego minimum kwota jest zbyt mała a innych źródeł zaopatrzenia w drewno brak. Ponieważ poprzednim razem wystąpiły problemy logistyczne z zakupem drewna tym razem wprowadzam nową zasadę tzn. deklarację uczestnictwa w ognisku i partycypacji w koszcie zakupu drewna. Jeżeli do wtorku 1.10.2013 udziału w ognisku nie zadeklaruje 15 osób nie widzę sensu w organizacji zrzuty bo nie będzie za co kupić drewna. Nad przebiegiem zrzuty jak zwykle będzie czuwał Sadyl. Drewno kupimy w czwartek 3.10.2013 więc ewentualna zrzuta będzie trwała do środy 2.10.2013. Jeżeli tym razem pogoda nie dopisze (w październiku jest to możliwe) to zakupione drewno zostanie odsprzedane osobie trzeciej a kasa minus koszta paliwa zwrócona wpłacającym. Kolejna rzecz o której tym razem należy pomyśleć to plan B na wypadek złej pogody.
Ognisko dojdzie do skutku tylko jeżeli dostaniemy pozwolenie z ZDiZ (jeżeli zgody nie będzie to ognisko odpuszczamy). Wniosek złożyłem i czekam na odpowiedź.

Tak więc czekam na deklaracje uczestnictwa i ewentualne propozycje planu B.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kaśka spokojnie spokojnie tera to się nie wymigasz :P, nigdzie z boczku nie będziesz stała, no chyba że tylko i wyłącznie na własne życzenie bo nikt na siłę nie będzie ciągnął
Tańce, zabawy, hulanki i swawole... w między czasie i po pracy :)

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej,
a możecie napisać jaka dokładnie jest lokalizacja tego ogniska lub gdzie mogę znaleźć wszystkie informacje, szczególnie te o zasadach obowiązujących ?? ;-))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Spoko Mat, zaczęli dziś u mnie grzać w końcu, jupi! Także podogrzewam się i będę w lepszym nastroju ;) Jak się nie wymigam, to się nie wymigam, słowo się rzekło. Fajnie by było gdyby pogoda dopisała i dało się zrobić to ognisko, bo już dawno na żadnym nie byłam.
Inka, u góry masz wyszukiwarkę po lewej stronie. Jak wpiszesz "ognisko" to znajdziesz poprzednie wątki z zasadami :)
Na razie, zasady są takie, że jak chcesz być, to masz to napisać i liczyć się ze zubozeniem finansowym na kwotę 10 zł (wpisowe na zakup drewna). Jak będzie Cię więcej, to razy ilośc osób :)
Jak się uzbiera wystarczająca ilość potencjalnych chętnych, zostaną podane szczegóły.
Ale nie będą się różnić od tych z poprzednich ognisk, zatem możesz zajrzeć na poprzednie wątki. Szukaj postów z tekstem "podsumowanie" :)
Byłem kilka razy w ChW i potwiredzam - bardzo przyjemny lokal. Nawet któregoś Sylwka tam spędzałem :)
No i ma dosyć dla mnie szczególne, bardzo osobiste, znaczenie :)
No więc tak. Na razie zadeklarowali swoją obecność:
Mat
Kafka29
Nudziasz

Słabiutko, oj słabiutko. A czas leci. Dzisiaj już czwartek.

M-a-j-k-a Chyba to za mało. Męska decyzja. Tak albo nie. :)

Stanisław Lem
niestety, na 100 % nigdy do końca nie wiem :(

Ale jako kobieta podejmuję męską decyzję - zapiszcie mnie :)
Kiedyś traktowałam ludzi dobrze, teraz z wzajemnością....
Ok. To mamy cztery zadeklarowane osoby. do wyznaczonego limitu brakuje 11 osób. A czas ucieka. ;)

Stanisław Lem
Czy nowe osoby też mają szanse sie zapisać?
Tak, ja też jestem nowa, a już się zapisałam.
Ja będę. A skoro ja bede to pewnie beda tez Rudy, TylkoOn i Platyna, wiec 8 osób już by bylo ;p
"Czy nowe osoby też mają szanse sie zapisać?"

Nowe osoby są zawsze mile widziane. Wystarczy że zadeklarujesz swoje uczestnictwo, na wskazane w terminie późniejszym konto prześlesz dyszkę na drewno i przyjdziesz na ognisko. Nie trzeba się nigdzie zapisywać.

~pSZemek fajnie że będziesz. A co do Rudej, Tylkoja i Platynowej zaczekajmy może aż sami potwierdzą swoją obecność.

Stanisław Lem
98% obecna
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
kafka29, ty to pierwsza z osób "nowych" która przejrzała i wie gdzie odesłać w sprawie szczegółów ogniskowych lub byłaś cichą obserwatorką :D

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zaczynam być dobrej myśli. :)

Stanisław Lem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mat, bo ja się czaję już na ognisko z wami od jakiegoś czasu :D Miałam na poprzednim być, ale niestety nie wyszło.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
To czy będę to się dowie Sadyl i Cross a reszcie zrobię miłą/niemiłą niespodziankę ;]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ruda w takim razie czekam na info.
Swoją obecność zadeklarowała jeszcze świeżynka o nicku Hipotezka.

Stanisław Lem
kafka29, no to cieszmy się że teraz możesz :)

do góry