Widok

Ognisko 5.10.2013

Ponieważ słowo się rzekło a słowa dotrzymywać należy proponuję następne być może ostatnie w tym roku ognisko. Termin jak w tytule, godzina jak zwykle 18.00, miejsce to co zawsze. Wszystkie zasady jak na poprzednich ogniskach. Jak zwykle ja i Sadyl ogarniamy kwestie logistyczne i formalności.

Aby zakup drewna ze stałego źródła miał sens w ognisku i w zrzucie na drewno musi wziąć udział minimum 15 osób. Poniżej tego minimum kwota jest zbyt mała a innych źródeł zaopatrzenia w drewno brak. Ponieważ poprzednim razem wystąpiły problemy logistyczne z zakupem drewna tym razem wprowadzam nową zasadę tzn. deklarację uczestnictwa w ognisku i partycypacji w koszcie zakupu drewna. Jeżeli do wtorku 1.10.2013 udziału w ognisku nie zadeklaruje 15 osób nie widzę sensu w organizacji zrzuty bo nie będzie za co kupić drewna. Nad przebiegiem zrzuty jak zwykle będzie czuwał Sadyl. Drewno kupimy w czwartek 3.10.2013 więc ewentualna zrzuta będzie trwała do środy 2.10.2013. Jeżeli tym razem pogoda nie dopisze (w październiku jest to możliwe) to zakupione drewno zostanie odsprzedane osobie trzeciej a kasa minus koszta paliwa zwrócona wpłacającym. Kolejna rzecz o której tym razem należy pomyśleć to plan B na wypadek złej pogody.
Ognisko dojdzie do skutku tylko jeżeli dostaniemy pozwolenie z ZDiZ (jeżeli zgody nie będzie to ognisko odpuszczamy). Wniosek złożyłem i czekam na odpowiedź.

Tak więc czekam na deklaracje uczestnictwa i ewentualne propozycje planu B.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kurde..
To zaproponuję plan B - poczekać z ogniskiem aż wrócę z "wyspy".
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Funky, mój brat przylatuje w środę, możesz się z nim zabrać ;)
Według mnie pogoda dopisze a resztę nadrobimy własnym towarzystwem, parasolek nie zabrakło ostatnio na te 7 minutek przelotnego deszczyku :D

Obecny i gotowy na ogniskowe spotkanie :))
Tańce, zabawy, hulanki i swawole... w między czasie i po pracy :)

Jako bagaż podręczny? ;)
A, to już jak wolisz ;)
No to ja się deklaruję! W końcu sama się dopraszałam o spotkanie :)
Kasia
Cross :) ponieważ mam w domu niemowlaczka to wiadomo że mnie nie będzie.
Mam u siebie na posesji trochę drewna kominkowego, na ognisko się nada, tylko ktoś by musiał przyjechać do mnie do Kosakowa swoim autkiem i je sobie załadować :) ja do tego czasu postaram się je przygotować do transportu. Nie jest tego wiele, tak koło 50 kilo będzie, do bagażnika kombi się zmieści.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Drewna kominkowego troszkę szkoda na ognisko.
Natomiast jeśli chcesz się go pozbyć, to chętnie je przygarnę :D
Różne mam, kawałki desek, grubsze gałęzie itp itd, a najważniejsze że suche będzie bo pod daszkiem jest. Tylko muszę pajączki i inne takie eksmitować...czyli jesteśmy umówieni :)
> jesteśmy umówieni

@Kocio.. Z Tobą... zawsze :D
"Cross :) ponieważ mam w domu niemowlaczka... "

Gratuluję!!!
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki :)
Ja Tu widzę kiepsko coś z tymi deklaracjami może zachęci się ludzi jak da się opcje B? Coo :D

Ja rzucam adres dla planu B : http://www.chillywilly.pl

No powiem szczerze, że też się obawiam czy nie będzie potwornie zimno i mokro tego dnia, także alternatywa by się przydała. Twój pomysł Mat bardzo fajnie wygląda, byłeś już tam kiedyś?
Nie miałem okazji ;) ale już od 2 osób słyszałem, że jest tam bardzo fajnie, będzie wesołe towarzystwo to miejsce mało istotne :D

ja to i tak się pewnie gdzieś skitram z boku i nawet nie będziecie wiedzieć, że ja to jedna z was ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie miałem okazji ;) ale już od 2 osób słyszałem, że jest tam bardzo fajnie, będzie wesołe towarzystwo to miejsce mało istotne :D

jeszcze raz potwierdzam, że fajne :)

i fakt, liczy się przede wszystkim towarzystwo :D
Kiedyś traktowałam ludzi dobrze, teraz z wzajemnością....
Ja będę :D
ja raczej też :D
Kiedyś traktowałam ludzi dobrze, teraz z wzajemnością....
do góry