Widok

Ognisko 5.10.2013

Ponieważ słowo się rzekło a słowa dotrzymywać należy proponuję następne być może ostatnie w tym roku ognisko. Termin jak w tytule, godzina jak zwykle 18.00, miejsce to co zawsze. Wszystkie zasady jak na poprzednich ogniskach. Jak zwykle ja i Sadyl ogarniamy kwestie logistyczne i formalności.

Aby zakup drewna ze stałego źródła miał sens w ognisku i w zrzucie na drewno musi wziąć udział minimum 15 osób. Poniżej tego minimum kwota jest zbyt mała a innych źródeł zaopatrzenia w drewno brak. Ponieważ poprzednim razem wystąpiły problemy logistyczne z zakupem drewna tym razem wprowadzam nową zasadę tzn. deklarację uczestnictwa w ognisku i partycypacji w koszcie zakupu drewna. Jeżeli do wtorku 1.10.2013 udziału w ognisku nie zadeklaruje 15 osób nie widzę sensu w organizacji zrzuty bo nie będzie za co kupić drewna. Nad przebiegiem zrzuty jak zwykle będzie czuwał Sadyl. Drewno kupimy w czwartek 3.10.2013 więc ewentualna zrzuta będzie trwała do środy 2.10.2013. Jeżeli tym razem pogoda nie dopisze (w październiku jest to możliwe) to zakupione drewno zostanie odsprzedane osobie trzeciej a kasa minus koszta paliwa zwrócona wpłacającym. Kolejna rzecz o której tym razem należy pomyśleć to plan B na wypadek złej pogody.
Ognisko dojdzie do skutku tylko jeżeli dostaniemy pozwolenie z ZDiZ (jeżeli zgody nie będzie to ognisko odpuszczamy). Wniosek złożyłem i czekam na odpowiedź.

Tak więc czekam na deklaracje uczestnictwa i ewentualne propozycje planu B.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak więc TY tak właśnie TY co czytasz ten post i obserwujesz pomóż nam spełnić małe pragnienie kafka29-i i przy tym dobrze się bawić :)). Przecież zostaje plan B w razie niepogody :))
Tańce, zabawy, hulanki i swawole... w między czasie i po pracy :)

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pfffff....bo nie można było 10 dni później:P
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pfffff.... bo trzeba przyjeżdżać do kraju w środku tygodnia? ;)))

Stanisław Lem
Nie da się inaczej;/ Buuu
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
Wracam do żywych ;) więc i ja deklaruję swoją obecność

Jednak pomysłu na plan B nie mam, bo i niby po co, damy radę :D
Jak nie ma jak jest :P, słabo przeglądał lub już czas spać :P

"Ja rzucam adres dla planu B : http://www.chillywilly.pl"
Tańce, zabawy, hulanki i swawole... w między czasie i po pracy :)

> damy radę

Pewnie, ze damy :)

Zebrała sie już co najmniej dycha deklarantów. Myślę, Cross, że się nie pogniewasz, jeśli ogłoszę zrzutę na drewno. Tym razem wcześniej, bo i deadline jest wcześniej. Tak naprawdę - i tak jest zawsze więcej osób niż się choćby odzywa w wątku.
** zrzuta na drewno ***

Uczestniczący w poprzednich ogniskach zasady znają.
Dla "świeżynek": zrzuta po dychu od łba. Tym razem nie ma zamiennika w postaci drewna kominkowego. Nie uzbiera się minimum - nie ma ogniska.

Deadline na wykonanie przelewu: wtorek. W środę musi być wiadoma ilość wpłat, żeby w czwartek zakupić drewno.
Jeśłi będzie za mało - ogniska nie bedzie, kasa wraca i idziemy do ChW. Podobnie - w razie _przewidywanego_ kataklizmu pogodowego.
Jak kupimy drewno a pogoda nie pozwoli na zrobienie ogniska - kasa wraca, ale nie cała. Ktoś od nas to drewno odkupi (kolejnego ogniska w tym sezonie już raczej nie bedzie), ale zostaną potrącone koszty transportu z miejsca zakupu na miejsce składowania.
Zakup w czwartek - ognisko w sobotę. Nie możemy kupić drewna ani w sobotę (nieczynne) ani w piątek. Czyli trza je przewieżć i składować w jakimś miejscu.
Myślę, że wszystko wyjasniłem :)

Dla świeżynek: po nr konta dla wykonania przelewu na drewno prosze się zgłaszać na priv. Lub via SMS: 888 939 I7O
"pomóż nam spełnić małe pragnienie kafka29" hahahaha, widzę zawiązała się fundacja "make a wish"? :D
Kontakt bardzo dobry, sprawne przekazanie danych. ;-))))
Zgłaszam uczestnictwo dwóch osób.
Przeliczyłem i dotychczas zadeklarowało się 11 osób. Jesteśmy już blisko niezbędnego minimum. Zadeklarowani to:
Mat
Kafka 29
Nudziasz
M-A-J-K-A
pSZemek
Ruda
Jolkafasolka
Hipotezka
Ilona
BPB + 1 osoba.

" Kontakt bardzo dobry, sprawne przekazanie danych. ;-))))"

Hipotezka dla nas to już w zasadzie rutyna. :)))

Stanisław Lem
Wiem, że jest jeszcze kilka osób, które w wątku się nie udzielały ale na ognicho prawie na pewno przyjdą.

@BPB: ślij kasę :)
--> ...które w wątku się nie udzielały ale na ognicho prawie na pewno przyjdą -----> ciekawe, kto?;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
sadyl - wyślij mi nr konta to zrobię przelew.

Oczywiście już mi się wszystko chrzani, ale jakby co od tych 10 zł nie zubożeję :)
Kiedyś traktowałam ludzi dobrze, teraz z wzajemnością....
> ciekawe, kto?;)

A np. taka jedna, etatowa ogniskowa śpiewaczka, o metalicznym nicku ;D
aaaaaa;)
Myśl, co zaśpiewamy tym razem;p
bede mogl z wami pospiewac?:> 'znowu w zyciu mi nie wyszlo...' :D
bede mogl z wami pospiewac?:> 'znowu w zyciu mi nie wyszlo...' :D

myślę, że więcej nas takich ;)

pośpiewamy razem :D
Kiedyś traktowałam ludzi dobrze, teraz z wzajemnością....
Tylko nie na smutno ;-)))
do góry