Widok

Ognisko 5.10.2013

Ponieważ słowo się rzekło a słowa dotrzymywać należy proponuję następne być może ostatnie w tym roku ognisko. Termin jak w tytule, godzina jak zwykle 18.00, miejsce to co zawsze. Wszystkie zasady jak na poprzednich ogniskach. Jak zwykle ja i Sadyl ogarniamy kwestie logistyczne i formalności.

Aby zakup drewna ze stałego źródła miał sens w ognisku i w zrzucie na drewno musi wziąć udział minimum 15 osób. Poniżej tego minimum kwota jest zbyt mała a innych źródeł zaopatrzenia w drewno brak. Ponieważ poprzednim razem wystąpiły problemy logistyczne z zakupem drewna tym razem wprowadzam nową zasadę tzn. deklarację uczestnictwa w ognisku i partycypacji w koszcie zakupu drewna. Jeżeli do wtorku 1.10.2013 udziału w ognisku nie zadeklaruje 15 osób nie widzę sensu w organizacji zrzuty bo nie będzie za co kupić drewna. Nad przebiegiem zrzuty jak zwykle będzie czuwał Sadyl. Drewno kupimy w czwartek 3.10.2013 więc ewentualna zrzuta będzie trwała do środy 2.10.2013. Jeżeli tym razem pogoda nie dopisze (w październiku jest to możliwe) to zakupione drewno zostanie odsprzedane osobie trzeciej a kasa minus koszta paliwa zwrócona wpłacającym. Kolejna rzecz o której tym razem należy pomyśleć to plan B na wypadek złej pogody.
Ognisko dojdzie do skutku tylko jeżeli dostaniemy pozwolenie z ZDiZ (jeżeli zgody nie będzie to ognisko odpuszczamy). Wniosek złożyłem i czekam na odpowiedź.

Tak więc czekam na deklaracje uczestnictwa i ewentualne propozycje planu B.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ile brakuje wam wpłat żeby było w miarę ok?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
sadyl spokojnie jak się zadeklarowałem to wpłata będzie :D, próbuję jeszcze zebrać chętnych ;) aby było minimum
Tańce, zabawy, hulanki i swawole... w między czasie i po pracy :)

...próbuję jeszcze zebrać chętnych ;)

Znaczy się - praca w terenie ;)
"Znaczy się - praca w terenie ;)"

Wręcz praca u podstaw. :)
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
A gdzie bede to ognisko?
lokalizacja, prosze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tam, gdzie zwykle:
http://mapa.trojmiasto.pl/?x=-95.1&y=41.65&z=8&om=h
Oj sadyl ciężki dzień :P

*** PODSUMOWANIE *** (nota bene: przeklejone z poprzedniego wątku, z poprawkami)

- czas: sobota, 05/10/2013
- start 18:00. Zbiórka o tej godzinie pod Biedrą (Obr. Wybrzeża 27)
- można się dowolnie spóźnić ;) jakby ktoś zabłądził - kontakt poniżej
- lokalizacja: http://mapa.trojmiasto.pl/?x=-95.1&y=41.65&z=8&om=h
- wstęp wolny.. tzn. każdy, kto czuje się jakkolwiek związany z Forum, może przyjść. Nawet jeśli to zupełna świeżynka ;)
- przedział wiekowy uczestników: przynajmniej pełnoletni. Brak ograniczenia w górę :)
- kto nie załatwił dotychczas z Sadylem zakupu drewna - przynosi jako wpisowe worek drewna kominkowego na głowę. Do nabycia w każdym markecie budowlanym i na części stacji paliw.
- prowiant i napitki we własnym zakresie, co kto lubi. Proszę pamiętać o naczyniach/kubkach jednorazowych.. choć dla zapominalskich na pewno się znajdą.
- brakującą aprowizację można zrobić w pobliskiej Biedronce (do 21:00)
- dojazd autem: do końca Obrońców Wybrzeża (skrzyżowanie z Dąbrowszczaków). Tam można zaparkować przed Biedronką, albo lepiej: z tyłu, na dużym parkingu.
- dojazd komunikacją miejską: autobus 127 z SKM Oliwa lub z w drugą stronę, z Wrzeszcza (galeria Bałtycka). Wysiada się na przystanku Przymorze Wielkie
http://ztm.trojmiasto.pl/rozklady/linia-127.html
- przechodzi się przez światła na Dąbrowszczaków przy Stonce i dalej deptakiem przez park w stronę morza. Po ok. 200 m (stał tam toi-toi ale nie wiem, czy jeszcze aktualnie stoi) trzeba skręcić w prawo (druga "porządna" alejka gruntowa)
- nie tolerujemy jedynie chamstwa i rozmów o polityce :)
- alternatywy (w postaci np. lokalu) jest "http://www.chillywilly.pl/".
- może być chłodno, szczególnie po zmierzchu - zatem cieplejsza odzież wskazana. Strój oczywiście ogniskowy.
- tel kontaktowy (pozwolę sobie podać numer do Sadyla) jakby ktoś miał np. problem z trafieniem: 888 939 I7O

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A jak tam jest to wymagane min czy nie ma?

Cross, przepraszam
- niewdzięcznica Izaura
Drobna poprawka: tym razem nie ma wpisowego w postaci worków drewna. TO nie ma sensu. Albo ktoś się zrzuca i kupujemy drewno hurtem, albo nie osiągniemy minimum i ogniska nie będzie wcale.
Na razie do minimum nam daleko.
Przypominam: zrzuta to 10 zł/osobę, przelewem. Deadline na wykonanie przelewu jest jutro. Do środy musze wiedzieć ile spłynęło kasy, żeby podjać z Crossem decyzję o zakupie drewna lub odwołaniu ogniska.
Po dane do przelewu zapraszam na priv lub via SMS (888 939 I7O)
Nikt nie dojeżdża z okolic Matarni/Złotej Karczmy? Głównie chodzi o powrót żeby samej nie wracać;)
Z dwóch ognisk jak wracałam to nocny był zarąbany tak więc sama nie będziesz;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Lol. Samo poprawia przekleństwa :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
ruda pojedzie z kazdym, kto nie bedzie mial z kim wracac. dobra dziewczyna, zgodzi sie na wszystko.
piszesz, że...na wszystko?????>>.hmmmm.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z każdym oprócz Ciebie :):)
Xyz...wszystko=nic
"Ludziska ruszcie d*py. To pewnie ostatnie ognisko w tym roku." Popieram apel :) Skoro ja mogę swoja w końcu trzęsącą się d*pę ruszyć, to i reszta da radę :)
ja to będę wracać w okolice Strzyży, też byłoby fajnie móc wracać z kimś :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
kafka29 - ja w podobną okolicę :)

będzie nam raźniej :-)
Kiedyś traktowałam ludzi dobrze, teraz z wzajemnością....
do góry