Widok

Ognisko 5.10.2013

Ponieważ słowo się rzekło a słowa dotrzymywać należy proponuję następne być może ostatnie w tym roku ognisko. Termin jak w tytule, godzina jak zwykle 18.00, miejsce to co zawsze. Wszystkie zasady jak na poprzednich ogniskach. Jak zwykle ja i Sadyl ogarniamy kwestie logistyczne i formalności.

Aby zakup drewna ze stałego źródła miał sens w ognisku i w zrzucie na drewno musi wziąć udział minimum 15 osób. Poniżej tego minimum kwota jest zbyt mała a innych źródeł zaopatrzenia w drewno brak. Ponieważ poprzednim razem wystąpiły problemy logistyczne z zakupem drewna tym razem wprowadzam nową zasadę tzn. deklarację uczestnictwa w ognisku i partycypacji w koszcie zakupu drewna. Jeżeli do wtorku 1.10.2013 udziału w ognisku nie zadeklaruje 15 osób nie widzę sensu w organizacji zrzuty bo nie będzie za co kupić drewna. Nad przebiegiem zrzuty jak zwykle będzie czuwał Sadyl. Drewno kupimy w czwartek 3.10.2013 więc ewentualna zrzuta będzie trwała do środy 2.10.2013. Jeżeli tym razem pogoda nie dopisze (w październiku jest to możliwe) to zakupione drewno zostanie odsprzedane osobie trzeciej a kasa minus koszta paliwa zwrócona wpłacającym. Kolejna rzecz o której tym razem należy pomyśleć to plan B na wypadek złej pogody.
Ognisko dojdzie do skutku tylko jeżeli dostaniemy pozwolenie z ZDiZ (jeżeli zgody nie będzie to ognisko odpuszczamy). Wniosek złożyłem i czekam na odpowiedź.

Tak więc czekam na deklaracje uczestnictwa i ewentualne propozycje planu B.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mat to że jestem autkiem to zwykły przypadek - nie raz byłam bez autka :)
co do naleweczki - to były wspomnienia pogrillowe - ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby stworzyć nowe wspomnienia... :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cross no nie mów, że nie lubisz grillować w deszczu gdy jest zimno - sposób na rozgrzanie zawsze się znajdzie ;) a poza tym chyba można zrobić jedno i drugie razem??

"a grill taki smaczny był :)))"

Urodzaj specjałów... oprócz naleweczki rybę pamiętam. Co lub kto przeszkadza w ustawieniu grilla?

"Cross no nie mów, że nie lubisz grillować w deszczu gdy jest zimno - sposób na rozgrzanie zawsze się znajdzie ;) a poza tym chyba można zrobić jedno i drugie razem??"

W tak doborowym towarzystwie żadna pogoda mi nie straszna. :)

Gdyby ktoś dysponował namiarami na miejsce gdzie można kupić drewno w ilości 1 mp za rozsądną cenę będą one mile widziane. Firma w której zwykle kupujemy niestety wyprzedała cały zapas. Obecnie szukamy alternatywy.

Stanisław Lem
Alternatywa już jest. Nawet kilka :)
Zatem bez obaw - drewno będzie!

Zalecam zaklinanie pogody, coby śnieżycy nie było. Wszystko inne przetrwamy :D
a ja nabawilam sie zapalenia oskrzeli i moja obecnosc na ognisku stoi pod znakiem zapytania :(.... jednym slowem kicha....
No niestety mam podobnie, myślałam że się wyleczę a było coraz gorzej, angina mnie pokonała... właśnie wróciłam od lekarza z antybiotykiem i L4 :(((
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
No to lipa.

Stanisław Lem
tez bylam u lekarza, tez mam antybiotyk, porazka :( oraz to, ze jestem na urlopie na dodatek.....
tez jeszcze lekko podchorowany... ale żadna choroba, ani nikt mi nie bedzie mówił, że nie mogę iść na ognisko ;D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Rutgerina, Aniuta38 teraz ciepłe bambosze na stopy, kocyk, herbata z syropem malinowym + antybiotyki i czekamy na Was w sobotę :-))

A reszta "Ogników" niech uważa na siebie do soboty, witaminy, nie przegrzewać się, nie używać klimy jak nie trzeba. ;-))))
> antybiotyki

Eee.. tam.
Dezynfekcja od środka + okłady z włochatych piersi ! :)

> A reszta ... niech uważa ..., nie przegrzewać się, nie używać ...

Dobsz... mamusiu :*
Drogi Sadyl'u, nie śmiej się, bo jeszcze jutro sam napiszesz, że syrop malinowy potrzebny z wkładką :-)))

Matka Polka ze mnie kiepska ;-)))
Sadyl: ja sie dzisiaj kiepsko czuje, w razie czego robisz jutro okłady z włochatych piersi? :D
"okłady z włochatych piersi ! :)"

Bleeeeeee!!!

Stanisław Lem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
m_tucha a nie kojarzę kiedy to mogło być, najwidoczniej mnie nie było w tym czasie :))
Aaaa takie wspomnienia, no faktycznie nie ma przeszkód aby tworzyć nowe u mnie miejsce się w aucie zwolniło :D a masz blisko w obrębie Ilony, myszki1402 :D
Tańce, zabawy, hulanki i swawole... w między czasie i po pracy :)

Ponieważ obecnie wcześnie robi się ciemno a wieczory bywają coraz chłodniejsze zdecydowaliśmy z Sadylem że tym razem ognisko zacznie się o godz. 17.00. Mam nadzieję że większości uczestników taka zmiana będzie odpowiadać.

Stanisław Lem
--- Dezynfekcja od środka + okłady z włochatych piersi ! :)

tego nie probowalam z racji takiej ze nie mam takiego leku pod reka :(
w aptece tez nie bylo....
@pSzemek: TylkoSz Ci nie wystarczy ? :D
Z racji zmiany godziny oraz długości wątku (komuś pewnie nie będzie się chciało czytać i zada pytanie typu: a gdzie jest dokładnie to ognisko :), jeszcze raz:

*** PODSUMOWANIE *** (z poprawkami)

- czas: sobota, 05/10/2013
- start 17:00. Osób świeżych jest dosyć mało, zatem sensu zbiórki pod Biedrą raczej nie ma. Jakby ktoś nie mógł trafić - kontakt poniżej
- można się dowolnie spóźnić ;)
- lokalizacja: http://mapa.trojmiasto.pl/?x=-95.1&y=41.65&z=8&om=h
- wstęp wolny.. tzn. każdy, kto czuje się jakkolwiek związany z Forum, może przyjść. Nawet jeśli to zupełna świeżynka ;)
- przedział wiekowy uczestników: przynajmniej pełnoletni. Brak ograniczenia w górę :)
- kto nie partycypował w zrzucie na drewno, jako wpisowe przynosi "bilet uniwersalny" 0,5l/40%/łeb :D
- prowiant i napitki we własnym zakresie, co kto lubi. Proszę pamiętać o naczyniach/kubkach jednorazowych.. choć dla zapominalskich na pewno się znajdą.
- brakującą aprowizację można zrobić w pobliskiej Biedronce (do 21:00)
- dojazd autem: do końca Obrońców Wybrzeża (skrzyżowanie z Dąbrowszczaków). Tam można zaparkować przed Biedronką, albo lepiej: z tyłu, na dużym parkingu.
- dojazd komunikacją miejską: autobus 127 z SKM Oliwa lub z w drugą stronę, z Wrzeszcza (galeria Bałtycka). Wysiada się na przystanku Przymorze Wielkie
http://ztm.trojmiasto.pl/rozklady/linia-127.html
- przechodzi się przez światła na Dąbrowszczaków przy Stonce i dalej deptakiem przez park w stronę morza. Po ok. 200 m (stoi tam toi-toii) trzeba skręcić w prawo (druga "porządna" alejka gruntowa)
- nie tolerujemy jedynie chamstwa i rozmów o polityce :)
- alternatywą jest "http://www.chillywilly.pl/", choć mało prawdopodobne, że skorzystamy.
- może być chłodno, szczególnie po zmierzchu - zatem cieplejsza odzież wskazana. Strój oczywiście ogniskowy.
- tel kontaktowy: 888 939 I7O
do góry