Widok

Ogród jak zorganizować?

Cześć mam pytanie jak zaranżować tak mały ogródek około 30 metrów proszę o zdjęcia, ogólnie zdjęcie jest jeszcze z marca, obecinie jest trawka. I tyle :)
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Taras wydzielony więc może trawa z rolki? Efekt wow od razu, dużo podlewania nie będzie (macie wodę?) skrzynie z roślinami wzdłuż płotów, do tego jakies akcenty w donicach w postaci fajnych kwiatów. Pracy dużo nie będzie, a oczy nacieszy.
Gdybyście się dogadał z sąsiadem na siatkę pnacze zimozielone miniaturowe jakieś drzewko jakaś hortensje daje efekt zieleni zależy od tego co oczekujesz czy masz dzieci jeśli tak to super miejsce do zabawy.
Mój niewiele większy, w tamtym okresie skupiłam się na roslinach. Dookoła jest wąska drożka wzdłuż płotu, a wzdłuż tej drogi, na krzakach zamontowane były światełka. (Później dosadzilam kilka drzewek owocowych po lewej stronie i utworzył się taki korytarzyk)Startowałam od zera, bylo tylko błoto i trochę trawy + chwasty.Tutaj jakoś po 2 latach.
Zerknij sobie również na wyprzedaż mebli ogrodowych w Focus Garden - możesz w dobrej cenie zamówić konkretne meble do ogrodu. Sama ostatnio zamawiałam w sklepie leżaki ogrodowe

Dla mnie najlepszym wyborem okazały się drzewka owocowe sklep internetowy . Powiem wam, że oferta tutaj jest bardzo korzystna, dodatkowo wybór jest tutaj duży

Przede wszystkim warto się zasłonić od sąsiadów np. matami z trzciny, żeby zyskać trochę prywatności. Też mamy mały ogród, ale zrobiliśmy w nim sobie strefę spa z jacuzzi https://berndorf.pl/. Sama przyjemność zrelaksować się w gorącej wodzie z hydromasażem, nie trzeba już jeździć do spa :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wpisz sobie w pinterest i Ci wyskoczy masa pomysłów :) Osobiście zrobiłabym tak: stól, 4 krzesła, wysokie drzewka żeby mieć prywatność i grill :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja mieszkam w bloku na 7 piętrze, ale jedną ze ścian w pokoju dziennym w całości pokryłam roślinami co daje mi namiastkę ogrodu. Polecam firmę Zielone Ściany, która wykonuje takie zlecenia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

ile czasu potrzeba aby wykończyć mieszkanie 42m2 (48 odpowiedzi)

Witam, mam pytanie : ile mniej więcej potrzeba czasu aby wykończyć mieszkanie 42m2 w stanie...

Czyszczenie tapicerek meblowych i pranie dywanów. (25 odpowiedzi)

Często na łamach forum pojawiają się pytania o godną polecenia firmę wykonującą usługi...

Działki (4 odpowiedzi)

Witam mam do sprzedania kilka działek na Olszynce w Gdańsku 70zł M2

do góry