Widok

Ogrodzenie Long Kost-Bet opinie

Karczemki Temat dostępny też na forum:
Hej hej, mam na oku ogrodzenie betonowe z Kost-Bet bloczki Long. Czy ktoś z Was ma takie ogrodzenie i może się wypowiedzieć, czy jest zadowolony, czy powstały jakieś wykwity lub pęknięcia?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak wykwity

Wykwity są rzeczą naturalną w wyrobach betonowych czy generalnie kamiennych. My mamy ogrodzenie Royal i pojawiły się dosłownie w paru miejscach wykwity po półtorej roku. Producent ma w swoim asortymencie specjalny preparat na bazie kwasu, który niweluje wykwity. Kosztuje to niedużo, a warto go mieć na przyszłość. Jestem zadowolony z ogrodzenia. Na podjeździe mam kamień drobny, ale też planuję sobie kostkę u nich zamówić może w przyszłym roku ;)

wykwity i pęknięcia jednak jak się dobrze przyjżeć, a w kilku miejscach jest trochę bardziej żółte niż gdzie indziej

Pęknięcia po jakim czasie? Mieliście odpowiednio przygotowany grunt i podłoże? Wiesz, że ziemia pracuje więc takie sytuacje się zdarzają niezależnie od tego z jakiego materiału masz ogrodzenie. U nas pod bloczkami betonowymi grunt był odpowiednio przygotowany tak jak zaleca producent. Przez 2 lata żadnego pęknięcia. Do tego na wykwity jeszcze nie stosowałem nic. Mam zaledwie dwa na całej długości ogrodzenia. Jak będzie ich więcej to wywabię je kwasem.

Super rozwiązanie http://noble-fs.pl/wybor-siatek-oraz-innych-ogrodzen/ bardzo małe koszty.

Ogrodzenie Long nam się bardzo spodobało na zdjęciu na instagramie u kogoś, napisałam do tej osoby i dostałam namiar na producenta. Jesteśmy po wstępnej wycenie i przyjęliśmy projekt na ogrodzenie oraz kostkę na podjazd. Będziemy zamawiać, jak już wszystko będzie położone to się wypowiem ;)

Widziałem u sąsiadów i też chcemy właśnie to ogrodzenie u siebie, chociaż mnie podoba się jeszcze Royal. Muszę przedyskutować z małżonką.

Polecam http://pracowniaprzemian.pl/praktyczne-ogrodzenia-z-blachy/ ogrodzenie świetnie wykonane.

Zanim zaczniecie wybierać tego tupu ogrodzenia to polecam zapoznać się z uchwałą krajobrazową, bo wystarczy jeden życzliwy telefon do SM i będziecie to demontować - przynajmniej od strony drogi...

Mam ogrodzenie Royal i polecam, natomiast siostra ma to Long i również jest zadowolona. My mieszkamy niedaleko Kost-Betu wiec mogliśmy zobaczyć ogrodzenia na żywo, ale z tego co wiem przedstawiciele firmy są na terenie całego kraju więc nie ma problemu z zamówieniem nawet do Szczecina ;p

Inne tematy z forum Usługi i wykonawcy

Jak zabezpieczy meble do przeprowadzki? (5 odpowiedzi)

Przeprowadzka to często stresujące wydarzenie, które wymaga odpowiedniego zabezpieczenia mebli,...

Ciągnik rolniczy (3 odpowiedzi)

Witam, są tutaj osoby, które kupowały niedawno ciągniki rolnicze? Zastanawiam się skąd najlepiej...

ogród (13 odpowiedzi)

Cześć, wiecie jak zadbać o ogród przed zimą? Widziałem na stronie...

do góry