Widok

Ogromna inflacja Ikea Gdańsk

Za taką porcję obiadową zapłacimy w tej chwili równo 50 zł. I to tylko dla JEDNEJ OSOBY. 4 miesiące temu płaciłem 35 zł... nie wspomnę o cenach w sklepiku szwedzkim na dole co wizyta (2-3 tygodnie) podwyżka paczki klopsików do odgrzania w domu o 2/3 zł
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

W nocy się nie spożywa takich bomb...

... kalorycznych. Może ci się przyśnić koszmar z rudym.

Ciasto...

...niemal na bank słodzone syropem glukozowo-fruktozowym. Klopsiki w składzie pewnie zbliżone mebli - czyli trociny.
A możesz zrobić tak: odbierasz ziemniaki i zaczynasz je gotować. Zanim się ugotują smażysz kotleta. Albo piersi kurczaka. Albo boczniaka czy choćby kawałek goudy/edamskiego. Możesz zrobić kilka kotletów ma raz, w następne dni możesz je podgrzać na patelni lub w mikrofali. Do tego ogórek czy pomidor. Mogą być warzywa że słoika. Za 50 zł masz jedzenie na kilka dni.

A ile będzie nas kosztowało utrzymanie...

...inżynierów i lekarzy z pontonów?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Za to tęczowe torby...

...chyba nadal w dobrej cenie.

To drugie śniadanie :)

...na obiad..to trzy razy tyle.

IKEA

Łosoś hodowlany, faszerowany antybiotykami i innym świństwem. Bardzo...niezdrowo.

Masz apetyt.

Ciebie chyba lepiej ubierać, jak żywić :)

No tak jest. Ostatnio dodruk pieniądza był rzeczywiście do sfinansowania tarcz antykowidowych. Nie wiem skąd te minusy. PiS podjął calą masę innych bzdurnych decyzji, ale teraz akurat pieniędzy nie dodrukowują.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kurde człowieku ile ty jesz???

Cheeseburgery za 2 zł też się dawno skończyły...

Co to były za czasy!

Dla jednej osoby? Bez jaj... Tym to by się 2 najadły...

Szydło

Ale jak to szydło powoedziała, "rząd pracuje jak dobrze naoliwiona maszyna". Yhym, tak samo, jak że nie będzie zmian w rządzie, jak cała Polska mówiła, że ją wywalą ze stołka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kawa i picie. Powiedzmy 8zl. Ciastko 12zl. 3 sztuki serkow mozarella 15zl i główne danie 15zl uważasz za dużo? Xd

Sergiej, jak ci nie pasi to do mateczki ukr wracaj! Meble to ty chyba szanujesz jak reszta twoich pobratymców nasz kraj-czyli wogole. Akurat meble z ikei są całkiem niezłej jakości, lepsze niż niejedne z Agaty czy innego szajsu.

Gościu, ja z tej porcji to bym wesele mógł zrobić!

Jeszcze energetyk i kawa? Szalone to jedzenie i tanie jak za 50zł

Ja moge powiedziec ze kawior jest drogi bo mnie nie stac.

Ale to ponprostu go nie kupuje a nie zale sie wszystkim ze swiat sie na mnie uwzial i na zlosc mi robia.

To jest dla jednej osoby? Wygląda jak dla dwóch.

Poza tym w zwykłym sklepie takie ciasto, to 40 zł za 1 kilogram. I dużo tych klopsików. Mała puszka groszku w sklepie 4 zł, kawa 12 zł, te trzy rzeczy (nie wiem, co to) ale takie produkty w zwykłym sklepie też nie są tanie. I frytki, sos lub coś, co jest na tależu. Do tego podgrzanie (ceny bez tarczy ochronnej), podane na talerzu, sztućce (poźniej trzeba to umyć, więc woda, płyn, energia). Uważasz, że to dużo? To pozostaje kupić bułkę i serek topiony i masz taniej. Niestety, zasadniczo wszystko twraz jest o wiele droższe. Za granicą też ceny wysokie, tylko w Polsce pensje skromne. Jak kogoś stać, to je w restauracji, jak nie stać, to je w domu. I żeby nie było, nie mam nic wspólnego z handlem, ani nie jestem restauratorem

W ikei mozesz zjesc zdrowo. Jest wersja vege, jest losos. Zalezy kto co wybiera.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jest to mi serdecznie obojętne. Był nakaz chodzenia w maseczkach? był ,więc trzeba się dostosować .

Państwo to zbiorowy obowiązek, przestrzeganie zasad również.
do góry