Widok

Ogrzewanie gazem

Witam, jakie macie rachunki zimą za ogrzewanie domu gazem ok. 200m2 ? Szykuje się na zmianę pieca i właśnie myślę nad gazem tylko czy warto?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

tyle wyszło. sami podajemy miesięczny stan liczników i nalicza się kwota. tez uważam, że to dużo, szczególnie, że cena całej instalacji pompy ciepła jest ogromna i liczylismy na niskie rachunki. juz lepiej chyba ogrzewac kablami grzewczymi w podłodze i mieć spora fotowoltaike (o ile nie zmienia okresu rozliczeniowego z roku na 3 miesiące, bo wtedy to.. kaplica :D)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja mam dom 165m cały w podlodówce, rachunek za gaz w styczniu 2021 jak z reklamy 299zl

Jesli masz podłączenie do sieci gazowej ,to jest to opłacalne wyjście. Przynajmniej na dzień dzisiejszy. Mają być podwyżki gazu, jeszcze nie wiadomo jak duże
Jednak jeśli chcesz zamontować butlę,to odradzam Butla taka tania nie jest, poza tym gaz rónież jest drogi.

Od siebie polecam jeszcze ogrzewanie za pomocą pelletu:
https://iwonapellets.pl/piec-na-pellet-zalety-i-wady

Na stronie można poczytać sobie o zaletach i wadach tego rozwiązania.

Ja za dom 320m place ok 600zl miesiecznie zima a latem za sama ciepla wode wychodzi stowa z groszem za miesiac.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Masz już rachunek za styczeń ,bo ja trochę mniejszy metraż domu i czekam aż w lutym przyjdzie i się lękam

Wszystko poszło ostro w gorę włącznie w węglem. Teraz nie ma tanich sposobów ogrzewania. Są tylko wygodne i mniej wygodne. Ważniejsze to mieć porządnie cały dom ocieplony, mieć nowe okna, wentylacje mechaniczną, bo wtedy są realne oszczędności. U nas całą instalację wykonywał pan Bereda https://www.tgbereda.pl/ i polecam. Zużywamy naprawdę niewiele gazu, a w domu utrzsymujemy stałą temp 22-23 stopni.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nie jeszcze czekam

Ja właśnie otrzymałam rachunek. Za miesiąc styczeń, dom o powierzchni 185 metrów, 21 stopni w domu - 1100 zł. Przypomnijmy, ze jest łagodna zima, a temperatura spadała niewiele poniżej O.
Zazwyczaj miałam o tej porze rachunek: 700 zł.
Także... ;(
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

To chyba dom bez ocieplenia? Ja mam 1400 za 2 miesiące. Dom 190m2, w domu 22,5 stopnia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie wiem skąd wy te rachunki bieżecie. Za styczeń dom 148metrów i temperaturze średniej 21 stopni wyszło 480 pln
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A placisz co miesiąc z samodzielnego odczytu licznika, czy moze placisz prognoze i gdy przyjdzie wyrownanie to bedzie lipa
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dom 220m2 biały styro 15 odczyt co miesięczny od 1do 31 stycznia 330m3 gazu do płacenia 940pln. Teraz 3 bez abo wychodzi 2,71 gdzie w tamtym roku płaciłem 1,81 z tym że to 2,71 to przy stawce 8%vatu:(co będzie za rok? :(

Płace z odczytu nie prognozy. Miesięcznie około 180-190 m3 gazu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja ma 180 m2 wszystko w podłogówce zapłaciłem 599 po nowemu ale temperature w domu mam srednia 24 stopnie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Aż niemożliwe... ja mam dom ocieplony, 185 metrów i za styczeń 1100 zł....
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ocieplony... ;( dom 10-letni, niestety dałam się namówić mezowi na grzejniki. Może przy ogrzewaniu podłogowym byłoby taniej?

Ile metrów gazu zużywacie? Może macie źle wyregulowane kotły gazowe. Ja mam 145 metrów i rachunek 480 pln a ktoś wyżej dom 185 metrów i rachunek 1100 pln to się aż kupy nie trzyma, chyba konwersje mocy wszyscy mamy taką samą?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dom 200 m2, w zeszłym roku w styczniu 660 zł, w tym roku 880 zł. Silka, Styropian 20 cm, okna 3szybowe

A jakie zużycie gazu? Ile m3? U mnie 363m3, 1100 zł rachunku za styczen

363m3, za miesiąc styczeń, 1100 zł rachunek. W całym domu grzejniki, dom 185m2, ocieplony. 10-letni.
do góry