Widok
Ogrzewanie gazowe 63metry osiedle AMARANTUS - BANINO
Na jakie koszta ogrzewania powinienem się przygotować w sezonie i poza przy 63 m kwadratowych na osiedlu amarantus w Baninie. Z tego co wiem to wykonany jest z gazobetonu, styropian 15 oraz tynk mineralny.
Dodatkowo, jakie opłaty macie za 3 osoby?
Dodatkowo, jakie opłaty macie za 3 osoby?
W zukowie jest firma która zakłada instalacje i piece w 7 niebie. Z nimi się skontaktuj to ci doradza. http://www.flisik.pl
Mieszkam, na Osiedlu Rodzinnym i bardzo żałuję, że nie zdecydowaliśmy się na ogrzewanie podłogowe w salonie. Mamy tylko w łazience i korytarzu. Salon grzejnikami ciężko nam jest dogrzać, tym bardziej, że w części kuchennej nie mamy żadnego grzejnika.
Warto dopłacić za podłogówkę.
Piec De Dietrich jest ok.
Warto dopłacić za podłogówkę.
Piec De Dietrich jest ok.
No to ja w 64m2 mam trochę więcej ale dużo u mnie wody idzie bo średnio 100zł na mc, prąd jak wszyscy ~120zł, gaz latem 100-120zł zimą max był 450 ale pierwsza zima i dużo grzania + dużo wietrzenia.
Jak ktoś pisze, że za 1200zł (suma rachunkówi z CAŁEGO ROKU!!) grzał całą zimę i do tego grzał wodę do mycia to śmiech mnie ogarnia. Może się myją wszyscy w jednej misce wody i w domu 15 stopni chociaż i to pewnie nieosiągalne, to jest 100zł miesięcznie za gaz z ogrzewaniem!
Jak ktoś pisze, że za 1200zł (suma rachunkówi z CAŁEGO ROKU!!) grzał całą zimę i do tego grzał wodę do mycia to śmiech mnie ogarnia. Może się myją wszyscy w jednej misce wody i w domu 15 stopni chociaż i to pewnie nieosiągalne, to jest 100zł miesięcznie za gaz z ogrzewaniem!
Ja nie jestem oszczędny i nie będę oszczędny dopóki stać mnie za to płacić, tyle zużywamy w 2 osoby + praktycznie co weekend goście. Nie będę sobie wyliczał ile mam sobie zużywać wody i nie po to żyję żeby w domu marznąć jak niektórzy (nie piję do Ciebie akurat tylko ogólnie). Znam takich co po godzince siedzenia u nich mam tak wymarznięte nogi, że ciężko się ogrzać później a oni zimą w swetrach siedzą i zakaz podkręcania grzejnika bo rachunki, lubię gorącą kąpiel i ciepło w domu, po prostu. Jednak 1200zł woda + ogrzewanie za cały rok jest nierealne.
Niestety żaden inspektor nie sprawdzi fundamentów a te 7 piekło często partoli a poza tym: krzywe ściany i podłogi różne grubości ścian (spróbuj dopasować ościeżnicę) cieknące dachy, niedostateczne zabezpieczenie fundamentów przed wilgocią, kostka ułożona tak że nawet pod rowerem się zapada, brak ciągu w wentylacji, gniazdka instalowane przez rzeźnika (połamane kable etc), niedostateczne ocieplenie poddasza itd. Ogólnie 7 piekło to banda oszustów a pojęcie reklamacja nie istnieje więc jak macie możliwość to nie podpisujcie papierów ja im zaufałem i teraz będę się musiał po sądach ciągać.
Moim zdaniem te 1200zl jest realne i to bardzo wiem po przykładzie mojego sąsiada który pięć praktycznie ciąglea na funkcji grzanie wody. Sam sobie zbudował kominek z rozprowadzeniem powietrza i bez izolacji paleniska co powoduje nagrzanie ścian które są z czerwonej cegły i kamienia . Po wygaśnięciu ognia i zamknięciu czerpni tona cegły i kamienia potrafi do 10h oddawać ciepło.Osobiscie żałuję że sam u siebie tak nie zrobiłem może trochę więcej sprzątania ale nastrój i te parę metrów drewna przemawiają...