Widok

Ogrzewanie

Mam pytanie ile mogę płacić rachunki miesięczne za ogrzewanie gazem? Mieszkanie 38 metrów
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeśli chodzi o wybór ogrzewania domu to według mnie najlepsze systemy ogrzewania ma https://trzymajsiecieplo.pl/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wybór odpowiedniego ogrzewania na pewno nie jest błahą sprawą. Aby jednak wybrać możliwie jak najlepsze wyjście, zdecydowanie warto odwiedzić blog MG Projekt https://www.mgprojekt.com.pl/blog/ . Są tam bowiem dostępne nie tylko cenne porady budowlane, ale również opinie na temat poszczególnych produktów, czy materiałów budowlanych.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Za 350-400 to ogrzewam razem z woda bliźniak 120 m, ktòry jest w miarę nowy, ale położony na wietrznym terenie.
Taryfa gazu 3.6 więc opłaty przesyłowe nie małe i tu jest piesek pogrzebany, taryfę przydziela się niby zgodnie z użyciem ilości gazu, tylko że sà widełki i pisowskie pgnigie może zmienić to w następnym roku na wyższà ty nie możesz się odwołać za to masz czekać na koniec roku rozliczeniowego i ubiec ich pismem że prosisz o przeniesienie do taryfy niższej.
Teraz latem za gaz ktòry zużywam tylko do podgrzania wody i gotowania niezbyt częstego płacę około 30 pln miesięcznie a rachunek za dwa miesiāce z opłatami to ponad 200 pln.
Więc sama widzisz że sytuacja nie jest taka oczywista, dodajàc oczywiście stan mieszkania i ilość lokatoròw.

Pewnie tyle, ile zużyjesz ;]

No dobra, już bez jaj ;) Ciężko powiedzieć, jakie możesz mieć zużycie, bo to kwestia pogody, której nie przewidzisz, konstrukcji (izolacji) twojego mieszkania i preferencji cieplnych. Ale orientacyjnie, jeśli nie będzie Zimy Stulecia, chata nie jest z tektury a ty nie przepadasz za ukropem w niej, koszt ogrzewania miesięcznie jest rzędu 200-300 zł, licząc z cwu.
Rzecz jasna, widełki są bardzo szerokie. i równie dobrze możesz zapłacić mniej jak i sporo więcej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A zima?

Latem nic.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Ozdoby,dekoracje na ścianę... (45 odpowiedzi)

Szukam inspiracji dotyczących tego co można umieścić na nowo wymalowanej ścianie... Czy ktoś mam...

Dom drewniany (17 odpowiedzi)

Czy ktoś może polecić firmę, która wybuduje mi dom drewniany całoroczny z dobrym stosunkiem ceny...

Gecco Deweloper (12 odpowiedzi)

Jeżeli ktoś jest zainteresowany szczerą opinią polecam przejść się po mieszkańcach inwestycji na...

do góry