Widok

Okes a ślub

Wesele Temat dostępny też na forum:
Do tej pory nie udzielałam się na forum, ale od jakiegos czasu tu już zaglądam.
7 lipca mam slub i w ten dzien wypadami okres. W zeszlym roku odstawilam tabletki (po slubie bedziemy starac sie o dzidziusia), ale teraz mysle o tym, zeby wziasc 1 opakowanie, zeby na 7lipca nie miec okresu.
Myslicie, ze tabletki zadzialalyby (nie mialabym okresu), gdybym zaczela je brac np. 5 dni przed planowanym okresem, czy lepiej wziasc juz je teraz (dzisiaj mam 5. dzien cyklu)?

Hania
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
lepiej wziasc cale opakowanie przed slubem i nie przerywac az do konca drugiego.

tabletki zaczyna się barć w pierwszy dzień cyklu nie radze eksperymentować:)

[url=http://www.weddingcountdown.com]
image
[/url]
image

Ja tez odradzam zwlaszcza ze chcecie dzidziusia a to napewno dobrze nie wplywa

image

image
20 lipca 2007
W ulotce jest napisane,ze w pierwszym lub piatym dniu cyklu mozna wziasc pierwsza tabletke.
To moze wezme dzis (piaty dzien cyklu) - myslicie,ze potem moge miec problemy z zajsciem w ciaze po takim jednym opakowaniu:/

Hania
mozna równiez sprobowac przesunac okres luteina jak nie chesz brac tabletek ale tutaj polecam kontakt z ginekologiem bo nie wiem czy to juz nie za pozno
Wydawało mi się, że luteina wywołuje właśnie okres:)
Chyba nie zdaze sie juz skontaktowac z ginekologiem (zagapilam sie strasznie z tym tematem), wiec chyba wezme tabletke antykoncepcyjna dzisiaj.
Mam nadzieje, ze 1 opakowanie nie bedzie mialo diametralnych konsekwencji na zajscie w ciaze.

Hania
ja pomyslalam o tym juz wczesniej i własnie jestem po połowie 1 opakowania robie normalnie przerwe i biore drugie.... inaczej tez pewnie by mi wypadł...ale Tobie radze isc do ginekologa on powie Ci co najlepiej zrobic

image
image
luteina i wywoluje i opoznia okres zalezy jak ja bierzesz od ktorego dnia cyklu juz dokladnie nie pamitam :) gin wlasnie mi przepisal przed slubem na opoznienie poniewaz nie bralam tabletek, skutecznosc tego nie jest zbyt mocna ale udalo sie przesunac o dwa dni wiec akurat
wiecie co może to śmieszne, ale jak mój mąż poprosił mnie o rękę i ustalaliśmy datę slubu to pierwszym kryterium było brak okresu :) wzięłam kalendarz i policzyłam bo brałam wtedy tabletki więc ustaliłam tak by nie mieć - śmieszne ale skuteczne! rok wczesniej eksperymentowałam z braniem 2 paczek bo nie chciałam mieć na wesele siostry i bardzo źle się to dla mnie skończyło więc wolałam nie ryzykować

image
[url=http://www.TickerFactory.com/]
Zapraszam: www.kartkikaroliny.blog.onet.pl - kartki, dekoracje.
Boże Narodzenie 2007 - oryginalnie :)
Ja nie chce nikoga straszyc sama bralam tabletki ale juz tego bledu nie robie . Jest tyle skutkow ubocznych a mojej znajomej dzidzia urodzila sie z cysta bo ona brala wczesniej tabletki naszczescie to sie wchlonelo ale ja juz wole nie ryzykowac zdrowia mojego dziecka

image

image
20 lipca 2007
Mi wypadał okres na dzień ślubu, z tymże ja brałam wtedy tabletki, i po prostu nie zrobiłam 7-dniowej przerwy.
Próbowałamtak już wcześniej, nic się nie działo i było ok :)

A w Twoim Haniu przypadku - nie wiem, jak zareguje Twój organizm.
Mogą pojawić się krawienia, może zwariować skóra, nie wpominając o innych sprawach....
A jeżeli nie przechodzisz tych dni w tragiczny bolący sposób - to może zostaw organizm w takim stanie, w jakim jest :)
Przeciez okres niekoniecznie musi u każdej kobiety być koszmarem :)
ja dostałam miesiaczke w dniu slubu i nadodatek bardzo obfita (chyba wynik stresu przedslubnego) i bylam zalamana ale jak sie pozniej okazalo to wcale nie koniec swiata a potem juz tak wszystko szybko sie toczylo ze nie mialam czasu sie zastanawiac moze tylko z ta roznica ze czesciej musialam skorzystac z toalety hi,hi

image
zapytaj sie lekarza ginekologa czy mozesz wziasc CYKLO 3 FORTE jak tak to niech ci przepisze.Ja dostalam od swojego lekarza na slub siostry i @ przyszła kilka dni pozniej a nie chcialam kombinowac z tabletkami Anty.

Magda i Michał
6 wrzesien 2008
image
Coś chyba jakaś pomyłka z tym lekiem ? cyclo 3 fort jest lekiem ziołowym stosowanym przy zylakach, jako przeciwzapalny , przciwobrzękowy , usprawniajacy krążenie. Jest dostępny bez recepty i nie powoduje zatrzymania miesiączki.

[URL=http://www.glitteryourway.com][IMG]
sorki ze sie wtrace
pluskwiaczek - niedlugo mamy 100-dniowke ;)

image
image
właśnie dziś idę do ginka bo od kiedy biorę to 1 opakowanie to mnie mdli cały czas (normalnie codziennie) i chyba dam sobie spokój i będę się modlić żeby mi nie wypadł okres w dniu ślubu :) ja mam koszmarne okresy dlatego sie zdecydowałąm na tablety.... ale wiecej tego nie zrobie bo to ****

image
image
Dzieki za wszystkie opinie. Wczoraj wzielam 1 pierwsza tabletke ANTY (bo to byl 5. dzien cyklu), a dzis ide popoludniu do ginekologa. Jezeli uzna 1 opakowanie tabl. anty za dobry pomysl, to bede kontynuowac, a jak nie, to ta 1 tabletka chyba nie zaszkodzi. Po slubie bede musiala pewnie odczekac pzred staraniem sie o dizdziusia, zeby konsekwencje tabletek "wygasly" - mam nadzieje,ze takie 1 opakowanie to po 1-2 miesiacach nie zostawia śladu w organizmie, ale dokladnie sie dzisiaj dowiem:)
Tak dla sprostowania - odpowiedz kolezanki z mojego konta;)
Kasiu jak ciebie mdli to znaczy że masz źle dobrane tabletki, może zmień na inne?

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

do góry