Widok
Okes a ślub
Do tej pory nie udzielałam się na forum, ale od jakiegos czasu tu już zaglądam.
7 lipca mam slub i w ten dzien wypadami okres. W zeszlym roku odstawilam tabletki (po slubie bedziemy starac sie o dzidziusia), ale teraz mysle o tym, zeby wziasc 1 opakowanie, zeby na 7lipca nie miec okresu.
Myslicie, ze tabletki zadzialalyby (nie mialabym okresu), gdybym zaczela je brac np. 5 dni przed planowanym okresem, czy lepiej wziasc juz je teraz (dzisiaj mam 5. dzien cyklu)?
7 lipca mam slub i w ten dzien wypadami okres. W zeszlym roku odstawilam tabletki (po slubie bedziemy starac sie o dzidziusia), ale teraz mysle o tym, zeby wziasc 1 opakowanie, zeby na 7lipca nie miec okresu.
Myslicie, ze tabletki zadzialalyby (nie mialabym okresu), gdybym zaczela je brac np. 5 dni przed planowanym okresem, czy lepiej wziasc juz je teraz (dzisiaj mam 5. dzien cyklu)?
Hania
wiecie co może to śmieszne, ale jak mój mąż poprosił mnie o rękę i ustalaliśmy datę slubu to pierwszym kryterium było brak okresu :) wzięłam kalendarz i policzyłam bo brałam wtedy tabletki więc ustaliłam tak by nie mieć - śmieszne ale skuteczne! rok wczesniej eksperymentowałam z braniem 2 paczek bo nie chciałam mieć na wesele siostry i bardzo źle się to dla mnie skończyło więc wolałam nie ryzykować
Mi wypadał okres na dzień ślubu, z tymże ja brałam wtedy tabletki, i po prostu nie zrobiłam 7-dniowej przerwy.
Próbowałamtak już wcześniej, nic się nie działo i było ok :)
A w Twoim Haniu przypadku - nie wiem, jak zareguje Twój organizm.
Mogą pojawić się krawienia, może zwariować skóra, nie wpominając o innych sprawach....
Próbowałamtak już wcześniej, nic się nie działo i było ok :)
A w Twoim Haniu przypadku - nie wiem, jak zareguje Twój organizm.
Mogą pojawić się krawienia, może zwariować skóra, nie wpominając o innych sprawach....
ja dostałam miesiaczke w dniu slubu i nadodatek bardzo obfita (chyba wynik stresu przedslubnego) i bylam zalamana ale jak sie pozniej okazalo to wcale nie koniec swiata a potem juz tak wszystko szybko sie toczylo ze nie mialam czasu sie zastanawiac moze tylko z ta roznica ze czesciej musialam skorzystac z toalety hi,hi
Dzieki za wszystkie opinie. Wczoraj wzielam 1 pierwsza tabletke ANTY (bo to byl 5. dzien cyklu), a dzis ide popoludniu do ginekologa. Jezeli uzna 1 opakowanie tabl. anty za dobry pomysl, to bede kontynuowac, a jak nie, to ta 1 tabletka chyba nie zaszkodzi. Po slubie bede musiala pewnie odczekac pzred staraniem sie o dizdziusia, zeby konsekwencje tabletek "wygasly" - mam nadzieje,ze takie 1 opakowanie to po 1-2 miesiacach nie zostawia śladu w organizmie, ale dokladnie sie dzisiaj dowiem:)
Kasiu jak ciebie mdli to znaczy że masz źle dobrane tabletki, może zmień na inne?