Widok

Okes a ślub

Wesele Temat dostępny też na forum:
Do tej pory nie udzielałam się na forum, ale od jakiegos czasu tu już zaglądam.
7 lipca mam slub i w ten dzien wypadami okres. W zeszlym roku odstawilam tabletki (po slubie bedziemy starac sie o dzidziusia), ale teraz mysle o tym, zeby wziasc 1 opakowanie, zeby na 7lipca nie miec okresu.
Myslicie, ze tabletki zadzialalyby (nie mialabym okresu), gdybym zaczela je brac np. 5 dni przed planowanym okresem, czy lepiej wziasc juz je teraz (dzisiaj mam 5. dzien cyklu)?

Hania
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
lepiej wziasc cale opakowanie przed slubem i nie przerywac az do konca drugiego.

tabletki zaczyna się barć w pierwszy dzień cyklu nie radze eksperymentować:)

[url=http://www.weddingcountdown.com]
image
[/url]
image

Ja tez odradzam zwlaszcza ze chcecie dzidziusia a to napewno dobrze nie wplywa

image

image
20 lipca 2007
W ulotce jest napisane,ze w pierwszym lub piatym dniu cyklu mozna wziasc pierwsza tabletke.
To moze wezme dzis (piaty dzien cyklu) - myslicie,ze potem moge miec problemy z zajsciem w ciaze po takim jednym opakowaniu:/

Hania
mozna równiez sprobowac przesunac okres luteina jak nie chesz brac tabletek ale tutaj polecam kontakt z ginekologiem bo nie wiem czy to juz nie za pozno
Wydawało mi się, że luteina wywołuje właśnie okres:)
Chyba nie zdaze sie juz skontaktowac z ginekologiem (zagapilam sie strasznie z tym tematem), wiec chyba wezme tabletke antykoncepcyjna dzisiaj.
Mam nadzieje, ze 1 opakowanie nie bedzie mialo diametralnych konsekwencji na zajscie w ciaze.

Hania
ja pomyslalam o tym juz wczesniej i własnie jestem po połowie 1 opakowania robie normalnie przerwe i biore drugie.... inaczej tez pewnie by mi wypadł...ale Tobie radze isc do ginekologa on powie Ci co najlepiej zrobic

image
image
luteina i wywoluje i opoznia okres zalezy jak ja bierzesz od ktorego dnia cyklu juz dokladnie nie pamitam :) gin wlasnie mi przepisal przed slubem na opoznienie poniewaz nie bralam tabletek, skutecznosc tego nie jest zbyt mocna ale udalo sie przesunac o dwa dni wiec akurat
wiecie co może to śmieszne, ale jak mój mąż poprosił mnie o rękę i ustalaliśmy datę slubu to pierwszym kryterium było brak okresu :) wzięłam kalendarz i policzyłam bo brałam wtedy tabletki więc ustaliłam tak by nie mieć - śmieszne ale skuteczne! rok wczesniej eksperymentowałam z braniem 2 paczek bo nie chciałam mieć na wesele siostry i bardzo źle się to dla mnie skończyło więc wolałam nie ryzykować

image
[url=http://www.TickerFactory.com/]
Zapraszam: www.kartkikaroliny.blog.onet.pl - kartki, dekoracje.
Boże Narodzenie 2007 - oryginalnie :)
Ja nie chce nikoga straszyc sama bralam tabletki ale juz tego bledu nie robie . Jest tyle skutkow ubocznych a mojej znajomej dzidzia urodzila sie z cysta bo ona brala wczesniej tabletki naszczescie to sie wchlonelo ale ja juz wole nie ryzykowac zdrowia mojego dziecka

image

image
20 lipca 2007
Mi wypadał okres na dzień ślubu, z tymże ja brałam wtedy tabletki, i po prostu nie zrobiłam 7-dniowej przerwy.
Próbowałamtak już wcześniej, nic się nie działo i było ok :)

A w Twoim Haniu przypadku - nie wiem, jak zareguje Twój organizm.
Mogą pojawić się krawienia, może zwariować skóra, nie wpominając o innych sprawach....
A jeżeli nie przechodzisz tych dni w tragiczny bolący sposób - to może zostaw organizm w takim stanie, w jakim jest :)
Przeciez okres niekoniecznie musi u każdej kobiety być koszmarem :)
ja dostałam miesiaczke w dniu slubu i nadodatek bardzo obfita (chyba wynik stresu przedslubnego) i bylam zalamana ale jak sie pozniej okazalo to wcale nie koniec swiata a potem juz tak wszystko szybko sie toczylo ze nie mialam czasu sie zastanawiac moze tylko z ta roznica ze czesciej musialam skorzystac z toalety hi,hi

image
zapytaj sie lekarza ginekologa czy mozesz wziasc CYKLO 3 FORTE jak tak to niech ci przepisze.Ja dostalam od swojego lekarza na slub siostry i @ przyszła kilka dni pozniej a nie chcialam kombinowac z tabletkami Anty.

Magda i Michał
6 wrzesien 2008
image
Coś chyba jakaś pomyłka z tym lekiem ? cyclo 3 fort jest lekiem ziołowym stosowanym przy zylakach, jako przeciwzapalny , przciwobrzękowy , usprawniajacy krążenie. Jest dostępny bez recepty i nie powoduje zatrzymania miesiączki.

[URL=http://www.glitteryourway.com][IMG]
sorki ze sie wtrace
pluskwiaczek - niedlugo mamy 100-dniowke ;)

image
image
właśnie dziś idę do ginka bo od kiedy biorę to 1 opakowanie to mnie mdli cały czas (normalnie codziennie) i chyba dam sobie spokój i będę się modlić żeby mi nie wypadł okres w dniu ślubu :) ja mam koszmarne okresy dlatego sie zdecydowałąm na tablety.... ale wiecej tego nie zrobie bo to ****

image
image
Dzieki za wszystkie opinie. Wczoraj wzielam 1 pierwsza tabletke ANTY (bo to byl 5. dzien cyklu), a dzis ide popoludniu do ginekologa. Jezeli uzna 1 opakowanie tabl. anty za dobry pomysl, to bede kontynuowac, a jak nie, to ta 1 tabletka chyba nie zaszkodzi. Po slubie bede musiala pewnie odczekac pzred staraniem sie o dizdziusia, zeby konsekwencje tabletek "wygasly" - mam nadzieje,ze takie 1 opakowanie to po 1-2 miesiacach nie zostawia śladu w organizmie, ale dokladnie sie dzisiaj dowiem:)
Tak dla sprostowania - odpowiedz kolezanki z mojego konta;)
Kasiu jak ciebie mdli to znaczy że masz źle dobrane tabletki, może zmień na inne?

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

czy to dobry pomysł na prezent? (53 odpowiedzi)

Doradźcie mi proszę czy jednodniowy romantyczny wyjazd z noclegiem kolacją przy świecach i...

do góry