Widok

Oklejanie folią - carbon

Witam
Kto z Państwa wie, gdzie można okleić element plastykowy motocykla, konkretnie błotnik + lusterka folią carbon.
Sprawa b. pilna
Dzięki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
To jest dosyć proste. Kup na allegro dobra folie termoplastyczna i poogladaj filmiki jak ludzie to robia. Poqierzchnia musi być sucha i czysta. Opalarka podgrzewasz i formujesz folie. Sam oklejalem biala folia i wyszlo bardzo profesjonalnie a przy tym fajna zabawa
Mi też się wydawało, że to proste ale niestety nie daję rady. Chciałem okleić przedni błotnik motocykla. Folie w deseń skóra węża w 3D bardzo mi się marszczy, jak nagrzeję jest bardzo elastyczna i się naciąga, a za moment ochładza się i jest sztywna.
Nie robiłem tego ale wydaje mnie się,że zanim ogrzejesz folię przedtem nagrzej błotnik aby nie ochładzał folii.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
to jak nie robiłeś to przestań dawać głupie rady, samą folię ogrzewasz jak jest już na oklejanym materiale - nie mając o tym pojęcia zerknąłbym na pierwszy lepszy filmik instruktażowy

Powiem wam że warto http://www.guerrier.pl/gdzie-naprawic-fotele-samochodowe/ gołym okiem widać różnicę.

Inne tematy z forum Motoryzacja

Wymiana opon na felgach nieprzelotowych (6 odpowiedzi)

Czy orientujecie sie gdzie najtaniej mozna wymienic opony na felgach nieprzelotowych (15')?...

Serwis Klimatyzacji (7 odpowiedzi)

Szukam godnego polecenia warsztatu zajmujacego się naprawami klimatyzacji. Nie chodzi o warsztat...

Wypożyczalnia samochodów (121 odpowiedzi)

Szukam dobrej i taniej wypożyczalni! Samochód będzie mi potrzebny na okres świąt.

do góry