Widok
Skoro masz stałą wadę wzroku, to chyba wiesz, jaką? Podaj optykowi parametry, a on zrobi nowe okulary. A najlepiej się z nim spotkaj. Zamawianie przez internet to szkodzenie oczom - okulary to nie tylko moc soczewek, ale odległość między źrenicami, miejsce, w którym wypada źrenica na soczewce (mamy uszy na różnej wysokości i to raczej nigdy nie wypada pośrodku soczewki). Źle dobrane okulary to ból oczu i głowy... Umów się na wizytę do optyka - wiele salonów optycznych przyjmuje po umówieniu się na telefon. U mnie w rodzinie był ten sam problem w zeszłym tygodniu (skasowanie okularów) i udało się umówić wizytę na ten tydzień.
tak to prawda, ona jest stała
pamiętam jednak że optyk już dopisywał jeszcze dodatkowe dane
właśnie nie mam wszystkich danych ze starych "recept"
są ogólne - moc ale nie ma dodatkowych typu oś i coś tam, ale nie pamiętam co - ma dwa dokumenty i oba są takie ogólne, ponieważ były robione bezpłatnie podczas zamawiana okularów - salony raczej niechętnie podają te dane raz że mało kto je rozumie, dwa aby nie naciągać ich na badanie - ja przynajmniej tych zapisków nie mam
okulary trochę kosztują, nie chciałbym się pomylić, co do online to byłby "mój pierwszy raz" - są też profesjonalni sprzedawcy prowadzący w ten sposób biznes z poprawkami, zwrotami w cenie ( widać to policzyli)
dziękuję za ostrzeżenie - nie zamierzałem kupić okularów "z rynku"
wiec dalej szukam, dziękuję za rady
pamiętam jednak że optyk już dopisywał jeszcze dodatkowe dane
właśnie nie mam wszystkich danych ze starych "recept"
są ogólne - moc ale nie ma dodatkowych typu oś i coś tam, ale nie pamiętam co - ma dwa dokumenty i oba są takie ogólne, ponieważ były robione bezpłatnie podczas zamawiana okularów - salony raczej niechętnie podają te dane raz że mało kto je rozumie, dwa aby nie naciągać ich na badanie - ja przynajmniej tych zapisków nie mam
okulary trochę kosztują, nie chciałbym się pomylić, co do online to byłby "mój pierwszy raz" - są też profesjonalni sprzedawcy prowadzący w ten sposób biznes z poprawkami, zwrotami w cenie ( widać to policzyli)
dziękuję za ostrzeżenie - nie zamierzałem kupić okularów "z rynku"
wiec dalej szukam, dziękuję za rady
Z tego roku mam:
D +5
L + 2.25
bez dodatkowych pomiarów, nie było oprawek które mi odpowiadały
Z 2012
D +5
L + 1.75 cylinder -0.5 oś90 stopni
czy dokładniejsze ustawienia z 2012 wystarczy "podmienić" L 1.75 na 2.25 ?
no albo nadal szukam okulisty bo chętnie pójdę na badanie do lekarza (nie koniecznie u optyka)
D +5
L + 2.25
bez dodatkowych pomiarów, nie było oprawek które mi odpowiadały
Z 2012
D +5
L + 1.75 cylinder -0.5 oś90 stopni
czy dokładniejsze ustawienia z 2012 wystarczy "podmienić" L 1.75 na 2.25 ?
no albo nadal szukam okulisty bo chętnie pójdę na badanie do lekarza (nie koniecznie u optyka)
Optyk na Zaspie (chyba Krupka). Bardzo zaangażowany facet. Ale wiem, że nie jest jedynym, który pomaga w sytuacjach awaryjnych, bo wcześniej dzwoniliśmy w kilka innych miejsc (np. do przychodni na Morenie - tam są dwa salony optyczne -tylko że trochę się obawialiśmy chodzić teraz po przychodniach, więc wybraliśmy salon, do którego można wejść z ulicy).