Nie polecam. Niestety problemem okazała się nie tylko wykonana usługa, ale przede wszystkim sposób potraktowania mnie po złożeniu reklamacji.
Przyszłam do salonu z włosami rozjaśnionymi do poziomu 10. Przed wizytą dokładnie określiłam oczekiwany efekt jasny, chłodny kolor, bez żółtych, pomarańczowych, rudych, niebieskich czy fioletowych tonów. Poinformowałam również fryzjera o swojej wadzie wzroku i o tym, że w ocenie koloru muszę polegać na jego profesjonalnej wiedzy.
Wizyta trwała około 5 godzin. W trakcie koloryzacji pojawiały się kolejne problemy z kolorem odrost był żółto-pomarańczowy, pojawiły się sine i fioletowe przebarwienia, a kolor był nierówny. Nakładano kolejne preparaty próbujące skorygować wcześniejsze efekty. Sami fryzjerzy komentowali podczas wizyty kolor jako żółty, pomarańczowy, siny czy fioletowy. Usłyszałam również od jednego z nich, że włosy zostają mu w rękach.
Po zabiegu włosy były przesuszone i osłabione, a skóra głowy piekła, bolała i była zaczerwieniona. Wszystko zostało przeze mnie udokumentowane.
Reklamację złożyłam jeszcze tego samego dnia i szczegółowo opisałam w niej przebieg usługi oraz swoje zastrzeżenia. Salon zwrócił mi pełną kwotę 740