Widok

Olivia Star

Opinie do zdjęcia: Olivia Star .
Olivia Star Oliwa
Przejdź do galerii.

Olivia Star Oliwa

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Architekt miejski

A jest coś takiego w ogóle?

Oliwa traci lepiej odnowić to co jest .Ulica Westerplatte super wygląda i w takim klimacie powinno startować.We Wrzeszczu też te drapacze szpecą.Ktoś nie ma wyczucia ani smaku.

Kolejne podkręcanie rynku sektorem usług i po taniości zachodni outsourcing

A gdzie przemysł i surowce strategiczne, produkcja? Od ćwierć wieku rządy prawicowe i lewicowe a ciągle jesteśmy kolonią obcych państw, a w najlepszych wypadkach montownią. Czas na polską myśl technologiczną.

A te szklane prostopadłościany zupełnie nie pasują do niskiej kameralnej oliwskiej zabudowy, która organicznie kształtowała się przez prawie 150 lat.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Będą tam miejsca pracy. Mało? Co byś wolał? Bardziej by ci się podobało klepisko, które było tam wcześniej?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gwoli ścisłości

To chyba prywatna inwestycja - więc małego ma jakiś biznesmen.

wracaj chłopie skąd tu przyjechałeś i tam rozwijaj taką architekturę

aaa, nieee? sołtys zabroni, na wsiach dbają o wizerunek

Zaśmiecanie krajobrazu. Ktoś musiał nieźle posmarować.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie wiem które to jest trzecie miasto, ale na pewno nie Gdańsk. Wracaj do Gdyni.

"ładny skyline"? w łeb się puknij, widać, że przyjechałeś z Kartuz i nie wiesz, jak powinno wyglądać miasto. Ani jak się mówi po polsku. Wracaj do swojego boksu korpoorku.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

...drapacze chmur są symptomem rozwoju ekonomicznego

ktoś tu ma kompleksy ...
żeby te drapacze dawały coś dla nas mieszkańców prócz korków, smrodu, masy głąbów przybywających do Gdańska i nabijania kieszeni grabskiemu który powiesi baner 'ilovegdansk' i już jest gość w mediach
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

najlepiej zostawmy samochód pod domem albo w połowie drogi... dzieci do żłobka niech same sobie dojadą a ja pojade tramwajem który się ciągle psuje ;) gratulacje.......a jeszcze jak znajde jedno miejsce to postawią mi parkometr i już wogóle nie opłaca mi się jechać do roboty lepiej robić dzieci i brać 500+ bo pracującemu z każdej strony kłody pod nogi !!!

plastyk

to człowiek, który zajmuje się plastyką, słodkie dziecko
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

zabraknie ziemi

Twoją wersję mogę nazwać utopią. Ludzie ciągną do miasta, bo tu się koncentruje kapitał, przedsiębiorczość, co jest źródłem utrzymania. Budując wg Twojego zalecenia, miasto szybko rozlało by się na przyległe tereny wiejskie, zabierając dobrą ziemię pod uprawy. Spowodowałoby to degradację środowiska naturalnego, wzrost cen żywności, wzrost kosztów komunikacji.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Już jest tragedia z komunikacją w godzinach szczytu jak wychodzą pracownicy z wierzowców.

Następne wieżowce które powstaną pomiędzy Media-Mark a Biedronką w Wrzeszczu dobiją dzielnicę Oliwa.Niedawno był na Trójmieście artykuł że ma ich powstać 15 sztuk.Jak oni je zmieszczą?
Wiedzą że następnych wyborów samorządowych nie wygrają stąd ten pośpiech.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

dobrze piszesz

Miasto musi się zagęszczać.
Każdy chciałby mieć domek z ogródkiem, ale nie każdego stać na codzienny dojazd 30-50km w jedną stronę, albo na dom za milion w starej dzielnicy.

Zahamowanie rozwoju miast nastąpi dopiero, kiedy zmieni się model gospodarczy, albo powstaną wynalazki pozwalające na sprawną, szybką i tanią komunikację na duże odległości, tak by przeciętny człowiek miał codziennie co najmniej pół doby na życie rodzinne i odpoczynek.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

1000 letnie miasta...

Nie rozpędzaj się. Nie rzucaj obelgami. Polska uznawana jest za państwo od 1025 roku, od koronacji Chrobrego, a biorąc pod uwagę, że przez jakiś czas nas nie było na mapach Europy, to jesteśmy państwem od 1918. 1000-letnie miasta to nie jest nasza specjalność, choć Gdańsk akurat niedawno obchodził 1000-lecie.

Jeśli chodzi o 1000 letnie miasta, a nawet starsze, to w miastach zawsze budowało się tak wysoko, jak tylko ludzie potrafili. Ponieważ nie chce mi się mnożyć przykładów, zalecam wycieczkę do centrum 1000-letniego Gdańska pod Bazylikę Mariacką.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

morderstowo na krajobrazie architektonicznym

To na co zezwoliło miasto jest podstawowym błędem w kreowaniu architektury miasta.
Najlepiej widać ten błąd zjeżdzjąc ulicą Spacerową od kierunku Osowa, gdzie piękny widok starej Oliwy został ZEPSUTY widokiem szklanej wieży, która nijak się ma do reszty otoczenia. Wstyd i hańba!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Popieram

Popieram stawianie takich wieżowców. Oliwa to nie wieś- jak się komuś nie podoba to są jeszcze wolne pola za miastem. Kupić sobie działkę, coś postawić i po kłopocie. Ja mam ponad 60 lat i jestem za tym,żeby miasto się rozwijało i to jak najszybciej w górę. Budować i jeszcze raz budować. Wystarczy spojrzeć na Wrzeszcz i Oliwę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

jest basen w alchemii.
do góry