Widok

Oliwkowa Park

Oliwkowa Park Jasień Temat dostępny też na forum:
Oliwkowa Park znajduje się w części Gdańska, która w ostatnich latach niezwykle się rozwinęła. Można tu dojechać szybką trasą, niebawem także tramwajem. W najbliższej okolicy dostępna jest nowa szkoła, przedszkole, sklepy, punkty usługowe, galerie handlowe.

Co ważne: łatwy wyjazd na obwodnicę zapewnia połączenie ze wszystkimi częściami aglomeracji trójmiejskiej.

Inwestycja powstaje jako ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Po prawie 2 letnim opoznieniu zapewne niejeden ma
Dosc ale jesli jest Pani zainteresowana kupnem to prosze kontaktowac sie z deweloperem a nie na forum.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kupię

Dzień dobry, jeśli ktoś z Państwa ma dość czekania jestem chętna odkupieniem domu na Oliwkowej. Proszę o kontakt.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Niestety nie, ale chyba wszyscy widzimy w jakim tepie ida postepy na budowie!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Odbiory

Witam, mamy już
Jakieś informacje ? Miała być wiosna, ale ciężko to widzę niestety eh ..
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wesołych świat

Z okazji Świąt życzymy Państwu, aby Nowy Rok był pierwszym,
w którym postępy na budowie nie wymagają wyjaśnień.
Wesołych Świąt
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Coś tam się rusza

Zaczęli stawiać płoty, budują drogę. Może w końcu będą odbiory?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przechodziłem...

tam wczoraj. Wszystko rozkopane, błoto po kostki. Jak ludzie w tym syfie żyją?
Zgadza sie, postepow brak, ciagle ten sam balagan. Mega nieprofesjonalnie to wszystko wyglada:(
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przykro się na to wszystko patrzy...

Wg mnie nikt nie dodaje żadnych komentarzy już, bo ludzie przestali się zwyczajnie interesować inwestycją i są zmęczeni. Przykre ale niestety taka jest prawda. Można zrozumieć, 2 czy 3 miesiąc opóźnienia ale 2 lata? I niestety wsystko wygląda nadal bardzo słabo w sensie zaawansowania - nie widzę tego, aby oddanie nastąpiło na wiosnę 2026.

Deweloper nie informuje o żadnym progresie (bo go nie ma), raz na pół roku jego prawnik "informuje" o aktualnym stanie dopiero po tym, jak zaczyna się robić jakiś dym albo inwestorzy zaczynają się niepokoić.

Cierpliwości... wam wszystkim. Albo po prostu odpuścić.
Czy ktos ma jakies nowe informacje?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pytanie

Czy ktoś coś wie o odbiorach i kiedy gotowa będzie kanalizacja?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niestety nie otrzymalismy zadnej informacji

Drodzy Państwo,

Czy ktokolwiek z Was dostał oficjalne wyjaśnienie od dewelopera, o co chodzi z tymi podtopieniami, jak to będzie rozwiązane/naprawione a także, jak ta sytuacja wpłynie na termin odbiorów? Ta cisza, brak aktualizacji a szczególnie ta niewiedza jest mega dołująca.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgadzam się, nawet nie można ale trzeba naprawić, wątpię, ze jakikolwiek inspektor budowlany odbierze budynki w takim stanie . Deweloper sam z siebie powinien się z nami skontaktować z wyjaśnieniami a nie czekac aż por az kolejny rozegra się burza. nie sadze ze to nastąpi wiec raczej trzeba wziąć sprawy w swoje ręce.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziekuje bardzo za informacje! Mysle ze powinnismywyslac jakies zbiorowe zapytanie do dewelopera na tym etapie poki jeszcze wszystko jest rozkopane i mozna to naprawic.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Byłem w zeszłym tygodniu tam i niestety potwierdzam ze wygląda to bardzo źle w większości budynków, woda w garażach podeszła nawet na kilkadziesiąt cm co oznacza, że automatyczne odprowadzanie wody deszczowej jest niewydolne i spływa ona z drogi od razu do garaży, brak tzw kanalizacji burzowej w drodze. Na osiedlu są porozkładane węże do odpompowywania nadmiaru wody ze studzienek. Warunki tego lata są dość ekstremalne w kwesti opadów, ale nasze nowe domy powinny być i na takie sytuacje przygotowane.

takze termin oddania najpewniej przesunie się o kilka kolejnych miesięcy, bo nikt o zdrowych zmysłach nie odbierze budynków w takim stanie a deweloper ich nie wyda. Ale najważniejsze jest to aby deweloper zrobil to raz a dobrze, bez oszczędności, i musimy na nim po prostu to w jakiś sposób wymóc. tak jak ktos wyzej napisal dobrze ze to się stal teraz a nie zaraz po wprowadzeniu się, chyba czas na nasz ruch.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
No wlasnie tez jestem ciekawi co na to deweloper, dlatego podpytuje czy moze ktos wie wiecej.

Matko boska, jeszcze tego brakowało :(((((( dlaczego nikt nas nie poinformował do tej pory o tej katastrofie, czy ktoś może napisać co tam się dokładnie stało, jestem za granica i nie jestem w stanie sama osobiście tam pojechać
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzień dobry,
Można prosić o więcej informacji? Jeśli rzeczywiście tak się dzieje to lepiej teraz niż później jest czas na naprawę.

Co na to deweloper?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czy ktos ma jakas informacje w zwiazku z zalewaniem piwnic? Czemu sie tak dzieje?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0