Widok

Opel Agila

Opel Agila należy do segmentu aut zwanych mikrovanami, które w ciągu ostatnich kilku lat notują w Europie ogromny przyrost popularności. Reagując na zmieniający się rynek motoryzacyjny, autko powstało bardzo szybko - jego opracowanie zajęło konstruktorom Opla zaledwie 2 lata. Niewątpliwą zasługą tego była współpraca z Suzuki - Opel przejął doświadczenia sprawdzonego już pomysłu - Wagona R+. ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Same zalety

Mam Agilę A rocznik 2000 czyli od 13 lat. Przebieg 170 tys km. Cały czas serwisowane w ASO. Bardzo mała awaryjnośc. Zastosowałem opony 165/65/R 14. Pali równiutko 6,5 l na 100 km. ale w kraju nie przekraczam 90 km/h. Corocznie przechodzę badanie techniczne bez zastrzeżeń. Bardzo wygodna, siedzenia rewelacyjnie dobre. Próba szybkości na autostradzie : 160 km/h i wyczuwało się jeszcze rezerwę. Prowadzi się bezproblemowo również w trudnych warunkach drogowych.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rewelacja ale poprzedni Wagonik lepszy

od 7 lat używam tych dwóch aut . Używane i niestety poprzedni właściciel nie dbał o autko więc na początku mojej randki z Agilą trochę inwestycji musialo być . Wagonik przez 4,5 roku żadnych inwestycji tylko serwisy . Dla mnie autka idealne i następny będzie Wagonik na 100 %. Pozdrawiam Agilomaniaków
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeżdżę Agilą 1,2 z silnikiem Twinport już 10-ty rok i mogę mówić o jej eksploatacji w samych superlatywach.Absolutnie niezawodna.do tejpory wymieniłem w niej tylko termostat,zbiorniczek płynu do szyb no i oczywiście akumulator i opony.Bardzo wygodna,szczególnie dla starszych osób.
Wady:
-trochę za głośna powyżej 110 km/godz.
-trochę mały bagażnik.

fajny miejski śmigacz

Kilka dni temu kupiłam z mężem Agilę. Oboje mamy doświadczenie w jeździe astrą, vectrą. scenikiem i golfem, ale to cudeńko ma swój urok. Wszędzie się mieści. Nie ma problemu z parkowaniem. W środku miejsca dość dużo, jak na miejskie autko. Wysoka, no i bagażnik pomieści moje kosmetyki :) a na poważnie, na zakupy i piknik za miastem wystarczy.
Jak już ktoś napisał, łatwo ją znaleźć na parkingu. A co do wyglądu zewnętrznego, Mercedes A - kiedyś wszyscy się z niego śmiali, a teraz wielu go posiada. Agila jest wyjątkowa i to jej atut. Jest ich niewiele i dlatego nie gubią się w tłoku innych aut. Nie pomylisz jej z inną marką, jak to już ma miejsce w przypadku kilku innych modeli. To zwyczajnie fajne miejskie autko.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

po roku

Ciekaw jestem kolego ile przejechałeś kilometrów w życiu.
nie wiem co u ciebie ciężka noga?

gaz do agili

Załuz gaz Polskiej produkcji, zero problemów i ładnie działa. firma AC Stag na nowym komputerze i nowych wtryskach, jak się zapchają to rozbierasz, czyścisz i dalej w drogę a nie tak jak w landi, że 800 zł jesteś w plecy na samej listwie , ocZywiście twój wybór. przykład na własnym doswiadczeniu z landi , brrr.