Widok

Opinia o mieszkaniach wybudowanych przez HOSSE

Chwarzno - Wiczlino Inwestycje i deweloperzy Temat dostępny też na forum:
Czy ktoś z Was mieszka na osiedlach wybudowanych przez Hosse w Gdyni Chwarzno, Wiczlino?

Jakiej jakości są te bloki?
Jakie macie/mieliście problemy z tym developerem?

Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
przejdz na forum

http://www.osiedlesokolka.yoyo.pl/

ja jestem zadowolona ze współpray zamoeszkam dopiero pod koniec roku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
To forum co podajesz bardzo kiepsko dziala.
Ok. Udalo mi sie zalogowac.
Z tego co czytam to jedna wielka masakra.

Grzyby wychodza, cieknie z dachu, okradaja mieszkania, kradna nawet w halach garazowych.

Do tego 5km dalej jest wysypisko śmieci w Łężycach.
4500zl/m troche duzo jak na taki luksus :)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tam było wysypisko kiedyś, teraz jest zakład utylizacji odpadów....
Mieszkania w Hossie jak wszędzie, nic na plus ale tez nic specjalnie na minus. Mi sie podobają. Szczególnie te nowe. Nic lepszego chyba za te cenę nie znajdziesz.
nie ma się co czarować podobnie jest u każdego developera, oni chcą wybudować jak najtaniej i tylko to się liczy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chociaż z tego co widziałem na budowie hossy, jakość użytych materiałów mile mnie zaskoczyła. Nie są to te najtańsze materiały, a uznanych firm... Jeździłem doglądać często więc widziałem sporo...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
fakt czytałem na forum WO że wkładki w zamkach są najtańszymi z możliwych, złodzieje nawet ich nie przewiercają (choć też nie był by to problem) - widać mają klucze.

nie bez powodu panuje opinia developer =oszust i złodziej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ale czy przypadkiem nie są to najtańsze materiały uznanych firm ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
na forach przeważnie piszą ludzie z typu narzekających, grom znajomych mieszka na sokółce i są zadowoleni, to wszystko zależy czego się oczekuje.

Ja zawsze info z forum traktuje z przymrużeniem oka a opinia znajomych jest dla mnie ważniejsza a ta jest pozytywna.

Ja współpracę oceniam ok, bez rewelacji ale nie oczekuję aby ktoś ko lo mne skakał tylko dlatego że kupiłam u nich mieszkanie.

Chciałam mieszkać na chwarznie i będę a ponieważ tylko hossa tam buduje nie było wyboru.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Heh, to nie tak. Wkładka w drzwiach jest otwierana przy kliencie. To plotki. Teraz już nikt nie buduje takich mieszkań...
Też nie tak. Dachówka Ceramiczna Brass. Można kupić dachówkę innej firmy. Baa nawet blacho dachówke. A tam jednak jest Brass. Na prawdę bylem mile zaskoczony...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Franc wybacz, ale Twoje opinie brzmią, jakbyś dla hossy pracował.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Możesz napisać co decyduje o chęci zamieszkania w Chawarznie? Bo ja tam pojechałem oglądać mieszkanie i nie dość, że nic tam nie ma, to dojazd okropny. Z drugiej strony ceny zachęcające i wciąż się waham czy wolę 2-pokojowe w cywilizacji, czy 3-pokojowe w głuchym polu. Cenię swoją wygodę ale chyba za młody jestem na żywot pustelnika :P?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja osobiście jestem za osiedlem wiczlino-ogród ale co z tym cmentarzem co ma tam być, wie ktoś dokładnie gdzie on ma być?
Kiepski dojazd? 5 minut do obwodnicy i 15 minut do centrum, to źle?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
mieszkam na chwarznie i... wszedzie blisko :) do podstawówki można iść piechotą, do obwodnicy rzut beretem (a stamtąd już wszędzie można dojechać) i do miasta też bliziutko :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4
proponowałbym przejrzenie planów zagospodarowania tkzw. "Gdyni Zachód", zaczne od przeniesienia szpitala miejskiego w te okolice, budowe dwupasmowej drogi plus łącznik drogi kaszubskiej, bliskość obwodnicy plus budowa 2 pasów w kierunki witomina, duża i bardzo nowoczesna szkoła na chwarznie, przebudowa szkoły na wiczlinie, budowa nowego przedszkola - wiczlino, budowa centum handlowego...

sorry, ale nie przekonałeś mnie

kupiłem mieszkanie na patio róży i z niecierpliwością czekam na wprowadzenie się

hossa - brak zastrzeżeń
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja akurat znam te tematy - budowlano-wykończeniowe ponieważ wykańczam te mieszkanka i powiem - MASAKRA !!! to co my odpierdal... na budowach to żenada . a materiały? haha , w biedronce też jest piwo warka i cukier tylko że te piwo to daleko od warki leżało a cukier to półprodukt i tak samo wygląda sytuacja z materiałami . zapytajcie dla czego?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
pytamy dlaczego? hossa tak jak reszta buduje z tych samych materiałów (beton, gips). Problemem może być technologia i jakość wykonania.To już nie wina materiału tylko partactwa w wykonaniu. Choć nie ukrywam, że (typowe usterki typu) porysowane okna, brak wełny mineralnej w ściankach działowych, zaszpachlowany i nie zagruntowany wcześniej filigran i parę innych błędów dobrze o hossie nie świadczą. Jednak na tle innych nie wypada aż tak źle.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3