Widok
pozew zbiorowy jasne, tyle tylko że efekt wygranej dzielony jest na wszystkich uczestników w równej części i może się okazać że z wygranej puli otrzymasz groszki.
Przeczytaj dobrze umowę, mają zapis, że nieruchomość po terminie 3 kat nie podlega gwarancji ani rękojmi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Życzę aby u Was było ok, zima jest słaba więc masz szansę na spokój.
Przeczytaj dobrze umowę, mają zapis, że nieruchomość po terminie 3 kat nie podlega gwarancji ani rękojmi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Życzę aby u Was było ok, zima jest słaba więc masz szansę na spokój.
ech hossana jak sie tak czytam to nei wierze;) skoro masz tylu znajomych i wszyscy mają grzyba to wcześniej nie wiedziałaś jaki to straszny developer? ja mam mieszkanie od Targo i proponuję się przejechać po takich osiedlach od małych developerów ....nasadzeń żadnych na osiedlu, plac zabaw to piaskownica do której sikają koty, klatki schodowe wyglądają jak wyglądają, winda do garażu jest ale musisz wyjść z klatki żeby do niej się dostać (swoją drogą i tak nigdy nei była uruchomiona bo to zbyt duży koszt) a reklamacji targo od nas zadnej nei odebralo gdyz przez 2 lata bylismy zwiazani z firma zarzadzajaca wskazana przez inwestora no i zarzadca nie zglosil zadnej usterki mimo ze deklarowal ze to robi dwa lata minely wymienilismy bramy wjazdowe na osiedle, do hali garazowej nasadzilismy rosliny na calym osiedlu za dodatkowa kase wiec prosze cie nei dramatyzuj ja mam z 4 znajomych w budynkach Hossy i jakos wszyscy sa zadowoleni (no moze nie daja za to na msze ale generalnie jest ok;) i bez problemu odsprzedają swoje mieszkania- może to pomysł dla ciebie;)
Hossa? Powinni nazywać się bessa!!!
Odradzam wszystkim którzy chcą zakupić mieszkanie od HOSSY!!!!
Najtańsze i wadliwe materiały instalowane w mieszkaniach.
W razie jakiejkolwiek awarii lub usterki w ramach gwarancji nie poczuwają się do pełnej odpowiedzialności!
Mieszkam zaledwie pół roku w mieszkaniu od Hossy i ciągle same problem.
Zalane mieszkanie z winy wadliwych instalacji wodociągowych, problemy z wypłaceniem odpowiedniego odszkodowania, nie miłe i wręcz żenujące traktowanie klienta po zakupie mieszkania.
Zastanówcie się 10 razy zanim popełnicie ten sam błąd co ja !!!!
Odradzam wszystkim którzy chcą zakupić mieszkanie od HOSSY!!!!
Najtańsze i wadliwe materiały instalowane w mieszkaniach.
W razie jakiejkolwiek awarii lub usterki w ramach gwarancji nie poczuwają się do pełnej odpowiedzialności!
Mieszkam zaledwie pół roku w mieszkaniu od Hossy i ciągle same problem.
Zalane mieszkanie z winy wadliwych instalacji wodociągowych, problemy z wypłaceniem odpowiedniego odszkodowania, nie miłe i wręcz żenujące traktowanie klienta po zakupie mieszkania.
Zastanówcie się 10 razy zanim popełnicie ten sam błąd co ja !!!!
jock
Ty piszesz jakieś kompletne bzdury kolego. Jeśli mieszkasz pół roku to powiedz w którym budynku. Ja tez mieszkam pół roku i może to ten sam? Ja po odebraniu mieszkania miałem tam jakieś drobne usterki(regulacja okien, grzejników itp) ale bardzo szybko zostały one usunięte przez Hosse. Piszesz jakiś głupoty że Hossa olewa sprawę po zakupie. Napisz konkretnie co kto i gdzie bo piszesz tylko ogólnikami i wiem że gadasz głupoty. Moim zdaniem to Ty się powinieneś zastanowić 10 razy zanim napiszesz tutaj jakiś post.
Ty piszesz jakieś kompletne bzdury kolego. Jeśli mieszkasz pół roku to powiedz w którym budynku. Ja tez mieszkam pół roku i może to ten sam? Ja po odebraniu mieszkania miałem tam jakieś drobne usterki(regulacja okien, grzejników itp) ale bardzo szybko zostały one usunięte przez Hosse. Piszesz jakiś głupoty że Hossa olewa sprawę po zakupie. Napisz konkretnie co kto i gdzie bo piszesz tylko ogólnikami i wiem że gadasz głupoty. Moim zdaniem to Ty się powinieneś zastanowić 10 razy zanim napiszesz tutaj jakiś post.
elżbieto
Pamiętaj jedno, że ludzie mówią dopiero kiedy jest problem.A problem ujawnił sie po fakcie. Znajomi tu nie pomogą. Mam już dowody na to, że moje mieszkanie ma wadę. A pomyślałaś kto odpowie za wady budynku jak ja je sprzedam? jak jesteś taka mądra to Ci sprzedam, chętnie/
Zatem jesteś w grubym błędzie/
Andrzeju
Tobie gratuluję pozytywnie załatwianych spraw z Hossą, mam nadzieję, że p. Marta z czystej sympatii do pana jak sama zawsze to podkreśla załatwia pana zgłoszenia tak bezproblemowo. Zazdroszczę.
Radzę zajrzeć za szafy w narożnikach czy grzybek nie rośnie.
Osobiście nie uwierzę w jej ani jedno słowo.
A moja opinia o tym deweloperze jest najgorsza z możliwych. Sobie udowodniłam że się nie mylę, Hossie to już kwestia czasu. Pęknięcie ściany budynku nazywają dylatacją........... bez komentarza
Pamiętaj jedno, że ludzie mówią dopiero kiedy jest problem.A problem ujawnił sie po fakcie. Znajomi tu nie pomogą. Mam już dowody na to, że moje mieszkanie ma wadę. A pomyślałaś kto odpowie za wady budynku jak ja je sprzedam? jak jesteś taka mądra to Ci sprzedam, chętnie/
Zatem jesteś w grubym błędzie/
Andrzeju
Tobie gratuluję pozytywnie załatwianych spraw z Hossą, mam nadzieję, że p. Marta z czystej sympatii do pana jak sama zawsze to podkreśla załatwia pana zgłoszenia tak bezproblemowo. Zazdroszczę.
Radzę zajrzeć za szafy w narożnikach czy grzybek nie rośnie.
Osobiście nie uwierzę w jej ani jedno słowo.
A moja opinia o tym deweloperze jest najgorsza z możliwych. Sobie udowodniłam że się nie mylę, Hossie to już kwestia czasu. Pęknięcie ściany budynku nazywają dylatacją........... bez komentarza
oj Hossanna a ja myślę że Ty coś nas bajerujesz. Nie chcesz podać bloku w którym mieszkasz ani osiedla bo wiesz że to nie problem wejść na forum osiedli wybudowanych przez Hosse i tam to sprawdzić, zapytać ludzi co tam naprawdę mieszkają. Wiesz grzyba nigdzie jak dotąd nie mam i żaden z sąsiadów także z tego co mówili. Mówisz że ściany pękają hmmm, mój brat kupił niedawno mieszkanie od Invest Komfort i też mu pękła ściana w pokoju.... bo budynek nowy i pracuje. Ale nie było problemu bo załatwił to z deweloperem. I co też ma mówić że jest badziewiasty? Jak narazie nie spotkałem nikogo kto byłby niezadowolony z mieszkań kupionych ostatnio...
nałucz się piszać a później się wypowiadaj... Ja mieszkam już trochę na osiedlu sokółka zielenisz i jak na razie współpraca z Hossą przebiegała bardzo dobrze. Ci co piszą o nich źle to albo są z konkurencji albo zazdroszczą że ktoś sobie może kupić nowe mieszkanie. Generalnie osiedle na którym mieszkam oceniam bardzo dobrze. Mam ciszę i spokój nic mi nie jeździ pod oknem. Mogłoby być trochę więcej sklepów ale jak skończą budować biedronkę to będzie ok. Zresztą nie słyszałem żeby ktoś z moich sąsiadów aż tak bardzo narzekał na Hossę jak Hossanna. Do tych co chcą kupić od nich mieszkanie zapraszam na osiedle i popytajcie ludzi co tam mieszkają albo wejdźcie na forum sokółki i zobaczycie że to co piszą wyżej niektóre osoby to brednie.
"problemy z wypłaceniem odpowiedniego odszkodowania, nie miłe i wręcz żenujące traktowanie klienta po zakupie mieszkania".
Przykre to ale prawdziwe. Klientem przestaje się być po wpłaceniu pieniędzy. Każda reklamacja odbierana jak atak. Koronny argument: "podczas obioru tego nie było".
Niestety Hossa oszukuje ludzi (nie są wyjątkiem, ale na tle tej mizerii widocznie chcą się wybić) - niedozwolone klauzule umowne w umowach i to mimo przegranych procesów, brak zapisów wymaganych przez prawo w gwarancjach, itd. Mimo, że to oni sprzedają mieszkania to spychają odpowiedzialność za wady na podwykonawców, czyt. sam kliencie/petencie się z tym użeraj.
Przykre to ale prawdziwe. Klientem przestaje się być po wpłaceniu pieniędzy. Każda reklamacja odbierana jak atak. Koronny argument: "podczas obioru tego nie było".
Niestety Hossa oszukuje ludzi (nie są wyjątkiem, ale na tle tej mizerii widocznie chcą się wybić) - niedozwolone klauzule umowne w umowach i to mimo przegranych procesów, brak zapisów wymaganych przez prawo w gwarancjach, itd. Mimo, że to oni sprzedają mieszkania to spychają odpowiedzialność za wady na podwykonawców, czyt. sam kliencie/petencie się z tym użeraj.
AG
w takim razie zapraszam do siebie, bardzo chętnie przedstwię Ci dokumentacje z reklamacji w moim mieszkaniu ( dwa grube segregatory), podłączę raport z badania termowizją i pisma jakie otrzymuję z Hossy. Na termowizji widać wszystko dokładnie- NIE MAM ANI JEDNEJ ŚCIANY, KTÓRA BYŁABY DOBRZE ZROBIONA.
Zresztą nie musze nikomu się tłumaczyć!!!!!!! Hossa to partacze i finał!
w takim razie zapraszam do siebie, bardzo chętnie przedstwię Ci dokumentacje z reklamacji w moim mieszkaniu ( dwa grube segregatory), podłączę raport z badania termowizją i pisma jakie otrzymuję z Hossy. Na termowizji widać wszystko dokładnie- NIE MAM ANI JEDNEJ ŚCIANY, KTÓRA BYŁABY DOBRZE ZROBIONA.
Zresztą nie musze nikomu się tłumaczyć!!!!!!! Hossa to partacze i finał!
A spróbuj z mieszkań podobnych cenowo i jakościowo, ulokowanych w innych częściach miasta dojechać szybciej ;) czyli przykładowo z pogórza, pustek cisowskich, dąbrowy itp. Wszędzie ten sam shit zwany korkiem, który zresztą tworzy się bo nasza społeczność ma kompleksy i woli jechać w korku gdzie w prawie wszystkich autach jest po 1 osobie niż użyć motocyklu lub komunikacji miejskiej
grzyb również się robi jak np jest źle wykonana izolacja budynku! Myślę że jeszcze kilka powodów by się znalazło Panie znawco! Po za tym myślę że każdy wietrzy mieszkanie oraz są montowane w każdym mieszkaniu kratki wentylacyjne + wywietrzniki w oknach. Grzyb się zrobił z winy dewelopera a nie mieszkańca. Najłatwiej powiedzieć że winna użytkującego i niech sobie robi co chce!