Widok
Opinia z perspektywy czasu
Zastanawiamy się skąd takie pozytywne opinie poniżej,a to chyba dlatego,że dzieci zachwyconych rodziców dopiero zaczynają szkolna drogę. U nas też początkowo był zachwyt.Teraz nasze dziecko kończy podstawówkę i mamy już więcej materiału doświadczalnego ;-) Zresztą wystarczy przyjrzeć się faktom.W kolejnych latach nauki,zwłaszcza po etapie klas1-3, nie mówiąc już o gimnazjum dzieci bardzo się wykruszaja. Obecnie tworzone są podwójne klasy wczesnoszkolnE, żeby było z czego łatac,kiedy dzieci zaczną odchodzić.A zaczynają. Sami zastanowilismy się dlaczego.I myślę że po prostu nie dostaje się w tej szkole aż tyle, by był sens za to płacić. Postawa pani dyrektor jest mało otwarta, pozoruje próby rozwiązywania problemów,ale tak naprawdę broni szkoły, swoich nauczycieli, od razu wiadomo po czyjej jest stronie.Nie jest mediatorem, Rodzic zbyt aktywny to zagrożenie ;-) Poziom nauczania języków to katastrofa.Spróbujcie nie posyłac dzieci na zajęcia dodatkowe ;-) pewnie się nie odważycie.My też posyłamy.Tak wiec za co płacimy? Mała szkoła z małymi klasami klasami to za mało.Wybraliśmy inne gimnazjum,choć żałujemy że wcześniej nie zrezygnowaliśmy z GSS.A miało być tak pięknie.
Moja ocena
Szkoła Podstawowa
kategoria: Szkoły prywatne i społeczne
poziom nauczania: 3
zajęcia dodatkowe: 3
wyposażenie: 4
przystępność cen: 4
ocena ogólna: 3
3.4
* maksymalna ocena 6
PRAWDA
100 % racji niestety. Szkoła oferuje co najwyżej to samo co gdzie indziej tylko... za 8 tysięcy rocznie. Nauczyciel ma zawsze rację, jeżeli są wątpliwości patrz pkt. 1. Moja pociecha jeszcze ma 2 lata do końca ale i ja i ona już odliczamy czas, żeby się skończyło. Fakt, języki mimo że codziennie, ka-ta-stro-fa, dodatkowe wydatki na kursy niezbędne.
z perspektywy czasu, jako absolwent, oceniam tę wypowiedź jako bardzo krzywdzącą, dzięki GSS nie tylko dostałem się na wymarzone studia ale poznałem ludzi, na których zawsze mogę liczyć i do których do dzisiaj często zwracam się o pomoc, dobrych nauczycieli, jeśli chodzi o języki obce...zachecam do lektury wyników egzaminów.... :) może rzeczywiście trzeba było zrezygnować, a nie i psuć opinię szkole w której z jakis powodów zostaliście przez tyle lat...
Ja i moja mama na początku również mieliśmy dobre zdanie o tej szkole przez całą podstawówkę było super dopiero zdarzało się że mi dokuczali rówieśnicy ale to się chyba zdarza w każdej szkole jak poszedłem do Klasy 1 Gimnazjum wszystko zmieniło się o 180% dokuczali mi rówieśnicy ale do tego zaczęli mi tez dokuczać Nauczyciele moja mama zdecydowała o przeniesieniu mnie z tej szkoły żałujemy z mamą tylko że tak Późno zdecydowaliśmy się przenieść z tej szkoły i że tak długo byłem w tej szkole. A wyniki Egzaminów może są i dobre w tej szkole ale uważam też że niektórzy nauczyciele powinni zmienić swoje podejście do uczenia i do obcowania z uczniem.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Zgadzam się z tobą w 100% Chodziłem do tej szkoły 7 lat przez całą podstawówkę było super zdarzało się że mi dokuczali rówieśnicy ale to się chyba w każdej szkole zdarza dopiero jak poszedłem do klasy 1 gimnazjum wtedy się zaczęło dokuczali mi rówieśnicy oraz niejednokrotnie nauczyciele aż w końcu mama zdecydowała o przeniesieniu mnie do innego gimnazjum żałujemy z mamą tylko że tak Późno się zdecydowaliśmy na zmianę szkoły a miało być tak pięknie.
Zachowanie pani dyrektor Również Pozostawiało w tym czasie wiele do życzenia.
Pozdrawiam
Zachowanie pani dyrektor Również Pozostawiało w tym czasie wiele do życzenia.
Pozdrawiam