Widok

Osiedle Gdyńskie - opinie i oceny

Osiedle Gdyńskie Oksywie Temat dostępny też na forum:
Osiedle Gdyńskie powstaje na najwyższym, morenowym wzniesieniu Kępy Oksywskiej. Sąsiedztwo lasu sprawia, że jest to dogodne miejsce dla osób, które lubią aktywnie spędzać czas na łonie natury. Jednocześnie rozwinięta infrastrukturalnie dzielnica zapewnia wszystkie elementy konieczne do komfortowego życia.

Oksywie jest dobrze skomunikowane z pozostałymi częściami Trójmiasta: estakada łączy ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Moloch to na pewno nie będzie, bo ta działka przylegająca do osiedla gdyńskiego jest na to za mała, poza tym jest dosyć nieregularna w kształcie trójkąta, więc z dużo nie zabudują.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jestem od nie dawna mieszkanką osiedla i zadowolona jestem bardzo. Sama "siedzę" w budownictwie i mogę przyznać, że jakoś wykonania budynków jest satysfakcjonująca. Jeżeli chodzi o awarię bram i domofonów - fakt, problem występuje, ale proszę zauważyć, że w momencie odbioru mieszkania, wszelkie awarie należą do zarządcy nieruchomości w naszym przypadku kochany VEIDIK, który rzeczywiście zaniedbuje bardzo dużo rzeczy na osiedlu.
Na dzień dzisiejszy czynsze rzeczywiście są takie jak przedstawiono nam w biurze sprzedaży.
Osiedle jest ciche i spokojne, świetni ludzie, blisko sklepy i komunikacja. Mieszkania dobrze wyciszone i wykonane. Jeżeli chodzi o usterki - jeszcze nie miałam "przyjemności" zgłaszać, więc nie wiem jakie jest działanie w tych sprawach.
Reasumując - polecam :)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

Wszystko ok
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mieszka się bardzo miło, trwająca budowa aż tak bardzo nie przeszkadza.
W pełni się zgadzam. Osiedle jest naprawdę super ale dział sprzedaży i promocji allconu jest lata świetlne przed dziełem reklamacji. Opieszałość głównej inżynier gwarancyjnej, bagatelizowanie zgłaszanych problemów, ignorowanie i brak odpowiedzi są na porządku dziennym. Na szczęście kłopotów nie ma dużo a z obecnym administratorem można się dogadać przy mniejszych sprawach

Czyli sądzisz ze wszelkie problemy związane z brama i domofonami powinien rozwiązywać veidik? Według mnie osiedle jako całość nie zostało jeszcze oddane a tym samym odpowiedzialność spoczywa na allconie jako deweloperze. Pozatym zgadzam się w pełni- wspaniałe miejsce do mieszkania;)

"wszelkie awarie należą do zarządcy nieruchomości"

Wszelkie awarie usuwać powinien Allcon, domofony i brama są jeszcze na gwarancji. Veidik jest tylko administratorem i zarządza pieniędzmi mieszkańców, dlaczego wiec to mieszkańcy mieliby płacić za wadliwy sprzęt. Tak przy okazji, bloki w których powstały Wspólnoty już nie współpracują z Veidikiem.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jaki ruch się zrobił na forum. Szkoda, że częściowo to spam ;)

A co do osiedla to prawda, że mieszka się dobrze, ale faktycznie awarie domofonu dają się we znaki, zwłaszcza jak nie dało się przez niego otworzyć głównej bramy wjazdowej. Zgłaszanie drobniejszych usterek w ramach gwarancji jest mało przyjemnym doświadczeniem, ale za to ich naprawa przebiega raczej sprawnie, z wyjątkiem ciągnącej się naprawy domofonu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oczywiście, że za gwarancję odpowiada ALLCON, aczkolwiek Zarządcy pobierają w czynszu od nas pieniądze za serwisy i w takim przypadku, to Zarządcy muszą zgłaszać do Dewelopera usterki związane z wadliwym sprzętem. Jeżeli chodzi o domofony, częsty problem może wiązać się z przeróbkami instalacji w mieszkaniach. Wystarczy, że jeden Klient odłączy jednostkę i cały system może wariować.
Na pewno musimy przypilnować, żeby nie doliczyli nam większej kwoty za serwisy, przez częste awarie.
Witam wszystkich..
Poczytałam wszystkie posty i opinię z tego tematu, jednak ostatnia była pół roku temu.
Zastanawiam się wraz z rodziną na kupno mieszkania na Osiedlu Gdyńskim
I ciekawa jestem jak jest teraz?
Czy usterki z bramą zmalały?
Pojawiły się jakieś nowe?
Jak sprawa wygląda z czynszem?
Co wchodzi w skład czynszu? Woda też?
Jak wygląda sprawa z rachunkami za prąd osób które coś w kuchni gotują bo szlyszalam że w blokach nie ma gazu i pierwszy raz będę miała styczność z elektryczną kuchenką..
I mam pytanie jak wygląda mieszkanie na drugim(ostatnim) piętrze, bo tam właśnie chce kupić mieszkanie..
Czy dach nie przecieka? Czy latem za bardzo nie grzeje, a zimą nie zaciąga zimnem?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja równiEż z chęcią się dowiem jak wygląda sprawa z czynszem .Wcześniej napisał ktoś że za 57m2 =630zł . Czy w czynszu jest ujęta woda ,ogrzewanie,wywóz śmieci,remontowe,sprzątanie itp. Jeżeli w budykach nie ma gazu to myślę, że są dość wysokie rachunki za prąd i tu nasuwa się pytanie . Jak wysokie?

~Czy dach nie przecieka?

Niestety przecieka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

proszę napiszcie coś o czynszu na 3 pokojowe mieszkanie i o podłączeniach do internetu i TV :) zamierzamy także na osiedlu gdynskim zamieszkac !!! podzielcie się wiedzą :)

Czynsz za 3-pokojowe mieszkanie ok. 500 zł/m-c (jak już powstanie Wspólnota oczywiście). To też zależy od zużycia wody i intensywności ogrzewania. W czynsz masz też wliczone utrzymanie miejsca parkingowego w garażu, windę itp. Osobno płacisz za utrzymanie terenów wspólnych osiedlowych - to jest koszt 90 zł za 3 miesiące. Z podłączeniem internetu i TV w tej chwili nie ma problemu - masz do wyboru Vectrę albo Orange.

Hej,
my akurat mieszkamy na 1 piętrze i nie narzekamy. Czynsz płacimy ok 460zł za miesiąc (dwie osoby), w tym jest woda, ogrzewanie, usługi itd. Co kwartał rozliczenie. Co 3 miesiące płaci się osobno 90zł za teren osiedlowy. Jeżeli chodzi o prąd, płacimy ok 140 zł za dwa miesiące - ja gotuję codziennie na płycie indukcyjnej.
Jeżeli chodzi o bramę - ostatnio jest w miarę ok ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam, mieszkam na osiedlu od około roku, okolica naprawdę fajna, cicho spokojnie sąsiedzi naprawdę mili i pomocni pod tym względem uważam że osiedle jest naprawdę wartę polecenia. A teraz kilka słów o wykonawcy i obsłudze po sprzedażowej.
Zapadające się chodniki na zejściach na plac zabaw czy między blokami, wyschnięte drzewa na placu zabaw które są naprawdę realnym zagrożeniem dla przebywających tam dzieci. Przeciekające dachy, np w drugim budynku ok dwa miesiące temu dach przeciekał i zalało klatkę niestety Allcon dalej nie wykonał naprawy, powyginane i rozpadające sie ogrodzenie budowanego bloku które ze względu na dni otwarte zostało ogrodzone nowym tymczasowym ogrodzeniem. Sprawa była wcześniej zgłaszana niestety bez odzewu. Jest naprawdę wiele niedoróbek takich jak niedokończone ocieplenie budynków nad poziomem ziemi zasypane tylko kamieniami po interwencjach mieszkańców czy częste awarie elektryczne w częściach wspólnych. Podejście firmy Allcon jest niestety poniżej krytyki, firma nastawiona tylko na sprzedaż lokali bez zainteresowania co sie będzie dalej z nimi działo, najwiekszym problemem jest brak zapewniania podstawowych zasad bezpieczeństwa na osiedlu i przebywających tam mieszkańców, świetnym przykładem jest również firma zajmująca sie terenem osiedlowym który jest zaniedbany, nie sprzątany, trzeba przyznać że trawa jest koszona i czasem podlewana lecz osoba która sie tym zajmuje i tak większość czasu spędza w samochodzie lub w pomieszczeniu gospodarczym. Częstym widokiem jest również spożywanie alkoholu w czasie pracy, za terenem osiedla przez pracowników wykonujących prace budowlane przy kolejnych budynkach. Oczywiście wszystkie usterki były wielokrotnie zgłaszane niestety bez odzewu ze strony firmy Allcon co powinno dać wiele do myślenia potencjalnym nabywcom. Dla potwierdzenia tych słów zapraszam do kontaktu z mieszkańcami np podczas zbliżających sie dni otwartych Pozdrawiam
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 6

witam.
przymierzamy sie z mężem do kupna mieszkania na osiedlu Gdyńskim w bloku nr.5 w fazie wstepnej zarezerwowaliśmy {parter} czy moze wybrac inne piętro ...mam metlik w głowie,prosze o poradę
dziekuje i pozdrawiam bozena

Niezłe bajeczki wypisujesz,człowieku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

Niestety to nie są bajeczki człowieku. W lipcu była ulewa, podczas której została zalana klatka w 2 bloku ponieważ dach zaczął przeciekać. Usunięcie takich usterek leży po stronie Allconu który wyciął dziurę w suficie i zdemontował oświetlenie. No i tak to sobie było przez 2,5 miesiąca. Dziurę zakleili dopiero tydzień temu, oświetlenia brak do dziś. Można przyjść, zobaczyć i się przekonać czy to są bajeczki.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam, Pani Bożeno. Być może będziemy sąsiadkami, ponieważ ja również zarezerwowałam parter w budynku nr. 5 Poszukuje tak samo opinii od lokatorów już mieszkających. Dziś dowiadywałam się czy hala garażowa jest ocieplana, żeby wyeliminować ewentualne zagrożenie zimnego parteru. Niestety nie jest ogrzewana, dla nas to minus. Chyba, że ogrzewanie podłogowe rozważyć. Mam numer tel. do Pana Pawła z pierwszego etapu który mieszka już ok. 2 lata na parterze, mogę podać, ale może nie tutaj. Pozostawiam do siebie e-maila proszę napisać i może się zdzwonimy. wspolpraca.joanna@wp.pl