Widok
Sprawdziłem razem z mapką:
Jezdnia 28,78m * 5m = 143,9m2
Miejsca parkingowe 5m*2m*8 = 80m2
Chodnik do domu 3,55m*1m*8 = 28,4m2
Tarasy 3m*4m*8 = 96m2 (przy czym część jest chyba mniejsza 2x3, ale nie wiem ile osób tak ma)
Razem = 348,3m2 + 400m2 domy = 748,3m2
748,3m2/1672 = 44,7%
Wygląda, że wszystko jest jednak OK. (mowa tylko o etapie I)
Jezdnia 28,78m * 5m = 143,9m2
Miejsca parkingowe 5m*2m*8 = 80m2
Chodnik do domu 3,55m*1m*8 = 28,4m2
Tarasy 3m*4m*8 = 96m2 (przy czym część jest chyba mniejsza 2x3, ale nie wiem ile osób tak ma)
Razem = 348,3m2 + 400m2 domy = 748,3m2
748,3m2/1672 = 44,7%
Wygląda, że wszystko jest jednak OK. (mowa tylko o etapie I)
Dobra, chyba znalazłem:
http://bip.zukowo.pl/Article/get/id,67903.html - tam jest nawet mowa o 30% zabudowy.
http://bip.zukowo.pl/Article/get/id,67903.html - tam jest nawet mowa o 30% zabudowy.
Szybkość budowy Ci imponuje? Z równie dużą szybkością będzie się hodował grzyb na tych ścianach. Budynek musi mieć czas na to, żeby odparowała wilgoć, a oni stawiają mury, zamykają budynek, dopiero potem kładą tynki wewnętrzne... życzę powodzenia. To pięknie wygląda dopóki Ci meble nie zaczną puchnąć od wilgoci.
Jeżeli inwestor kameralnego zabudowuje działki niezgodnie z projektem i MPZP, to dopuszcza się tzw. samowoli budowlanej, której nie da się zalegalizować.
O ile działki Kameralnego I są zabetonowane w ponad połowie powierzchni to trzeba się z tym liczyć, że kiedyś trzeba będzie to rozebrać i zapłacić karę.
Inwestorzy w Baninie z upodobaniem kostkują teren, nie dbają o odprowadzenie wody, która nie ma gdzie wsiąkać, w efekcie wiele działek i domów/piwnic jest zalewane przy każdej ulewie.
O ile działki Kameralnego I są zabetonowane w ponad połowie powierzchni to trzeba się z tym liczyć, że kiedyś trzeba będzie to rozebrać i zapłacić karę.
Inwestorzy w Baninie z upodobaniem kostkują teren, nie dbają o odprowadzenie wody, która nie ma gdzie wsiąkać, w efekcie wiele działek i domów/piwnic jest zalewane przy każdej ulewie.
nie wiem po co ta cała dyskusja mi się osiedle bardzo podoba - wyróżnia się na tle np 7 nieba pod względem architektury budowy no i szybkości budowy - przyglądam się systematycznie nowej inwestycji i jestem pod wrażeniem - jeśłi uda mi się sprzedać moja nieruchomość w najbliższym czasie to napewno ta inwestycja będzie moim liderem.
Tych działek nie da się podzielić. mpzp określa minimalny rozmiar działki 800 m2. Domy mają 120 m2 (2 x 60) i to max co się da zabudować na tych działkach.
Ale budynki (dwa podwójne bliźniaki) + cztery tarasy + cztery miejsca postojowe + cztery chodniki + połowa drogi pomiędzy budynkami zajmują więcej niż 400 m2. A tyle można maksymalnie wybetonować na działkach objętych tym planem.
Ale budynki (dwa podwójne bliźniaki) + cztery tarasy + cztery miejsca postojowe + cztery chodniki + połowa drogi pomiędzy budynkami zajmują więcej niż 400 m2. A tyle można maksymalnie wybetonować na działkach objętych tym planem.