Widok

Osiedle Modre w Straszynie

szukam opinii na temat tego osiedla i developera Komers Inwestment. Czy jest ktoś na forum kto kupił od nich mieszkanie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kupiłam mieszkanie w promocji w tamtym roku (12.2008)a parę dni temu (12.2009) podpisałam umowę notarialną i jestem już pełnoprawnym właścicielem. Rzeczywiście czekałam prawie rok ale cena była wyjątkowo atrakcyjna . Tereny są piękne,do Gdańska nie daleko,jestem bardzo zadowolona
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
.....
Też rozważam kupno tam mieszkania, ale na ich stronie internetowej są znikome informacje, może ktoś wie gdzie można znalezć żuty mieszkań. No i na jakim etapie jest ta inwestycja, czy ktoś już tam mieszka???? i co może powiedzieć o tym osiedlu???
ladne osiedle, ale to wciaz zadupie i problemy jak zwykle z deweloperem. Obecnie ceny znowu z kosmosu. Ciekawe kto im to kupi???
Dla jednych zadupie, a dla innych ładna okolica z dala od centrum. Cisza, spokój, natura, a do centrum jak się za nim stęsknię to zawsze mogę podjechać samochodem, chyba że wcześniej szlag mnie trafi z podowu korków. Ja osobiście nie widze żadnego sensu mieszkać w centrum Gdańska ale to oczywiście jest kwestia upodobań. Ceny z kosmosu ? 6 tys. zł za metr 2, to nie jest cena z kosmosu. Kamienice sa ładne, teren ładnie zagospodarowany. A że wcześniej było taniej to trzeba było kupować. Skoro ludzie płacą 6 tys. za metr aby mieszkać w centrum w blokowisku, gdzie każdy dojazd do obwodnicy (sic!) to katorga - to ich wybór. Ja mieszkałem juz wszędzie i teraz mieszkam na modrym i jak na razie jest OK. A Deweloper ? Część mieszkań jest już gotowych do odbioru także nie ma ryzyka zakupu a ostatnia kamienica jest juz na wykończeniu, do oddania w ciagu pół roku.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
a mógłbyś powiedzieć jakie są opłaty miesięczne
oczywiście że mógłbym:
ogólnie czynsz latem dla mojego mieszkania 77m2 wynosi 315 zł
Do tego zimą dochodzi ogrzewanie, w miesiącach średnio zimnych około 200-250 zł miesięcznie, a miesiącu styczniu kiedy było baaardzo zimno 350 zł. Zakładając wiec że przez 6 miesięcy w roku uzywamy ogrzewanie po około 220 zł miesięcznie to rocznie wychodzi ogrzewanie 1320 zł - moim zdaniem mało, więcej płaciłem mieszkając w bloku i płacąc za ogrzewanie ryczałt przez cały rok. Ogrzewanie wody w to nie wliczam bo to jest już wliczone w stawke podstawową czynszu. W czynsz nie jest wliczona zaliczka na remonty domu, w pewnie kiedys trzebaby taka założyć. Ochrona kosztuje tutaj dużo bo 80 zł od mieszkania ( to jest juz wliczone w ten czynsz 315 zł) ale niestety to tak wychodzi przy tak małej ilości mieszkań na osiedlu. Niektórzy piszą że ochrona to fikcja ?! Maja trochę racji, ale gdzie jest inaczej ? Czy jakiś ochroniarz udaremnij kiedyś jakiś napad na bank ? Nie, no a przecież jest ochrona w banku.

popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
"Ceny z kosmosu ? 6 tys. zł za metr 2, to nie jest cena z kosmosu."..........sorry za sformułowanie, ale jest to zadupie, jeżeli jest w takiej cenie....i możesz sobie pisać, że jest cicho, ptaszki śpiewają itd. ale ta cena nie jest adekwatna co do lokalizacji....chyba że standardem nadrabiają.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
No jasne ze jest zadupie, dla wielu ludzi Gdańsk to też zadupie i to w dodatku zakorkowane.

O gustach się nie dyskutuje. Jeden lubi mieszkać na wsi inny kocha centrum miasta.To jest jego wybór. A skoro ludzie tam mieszkają i zapłacili 6 tys. zł za m2 to znaczy że dla nich tyle wlasnie było warte. Pokaż mi ładne miejsce w Gdańsku do zamieszkania, bo ja takiego nie znam i mnie niestety do centrum Gdańska nic nie przyciąga (poza oczywiście piekną Starówką do zwiedzania).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
6 tys za metr 2 na zadupiu?Bardzo drogo!Wystarczy porownac oferty z Gdyni i Gdanska w dobrych lokalizacjach by stwierdzic ze za ta cene spokojnie dostanie sie cos w Trojmiescie.Ci ktorzy tam kupili po 6 tys za m2 przeplacili,a teraz bronia tej decyzji:)
http://forum.trojmiasto.pl/Aktywny-link-t149922,1,16.html
[URLhttp://forum.trojmiasto.pl/Aktywny-link-t149922,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Aktywny-link-t149922,1,16.html
5 lat temu chcialem kupic w straszynie mieszkanie w domu cztero rodzinnym.poniewaz mieszkam w usa rezerwacje zalatwialem telefonicznieoraz listownie.po wplaceniu zaliczkii podpisaniu umowy przed wstepnej czekalem na urlop zeby pojechac idokonczyc transakcje.umowa przedwstepna byla bardzo kozystna i wydawalo sie ze wszystko jest w pozadku-100m2 moglem kupic za ok 349 tys placac gotowka.po przyjezdzie do straszyna okazalo sie ze moje mieszkanie zostalo komus innemu dane a moje dopiero sie buduje.zgodzilem sie na ta zmiane poniewaz chcialem wrocic do kraju za jakies pare lat.Ale jak przeczytalem umowe koncowa w ktorej jest napisane -mimo ze wplacam calosc za mieszkanie to cena moze wzrosnac w zaleznosci od rynku ze jestem zobowiazany pobierac ogrzewanie od madrego ,ze mam placic za ochrone ,kturej niebylo.Moim zdaniem ta firma jest szemrana.Jezeli wplacam calosc teraz a mieszkanie bedzie dopiero -powiedzmy za 2 lata to facet ma mi naliczac wiekrza cene?????.JEZELI TERAZ PLACE CALOSC TO NIECH SOBIE TERAZ KUPI MATERIAL NA MOJE MIESZKANIE I NIECH TRZYMA TEN MATERIAL W SWOJEJ SYPIALNI.nigdy nie kupie mieszkania od dewelopera w wielu przypadkach ludzie kupuja dziure w ziemi i z nia zostaja .Prosze sprawdzic ile rospoczetych osiedli jest wstrzymane i ludzie mieszkaja z widokiem na "stan surowy otwarty".
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Większość deweloperów nie wymaga płatności w 100% Jednak dla uzyskania lepszej ceny taka możliwość przy płatności gotówkowej jest. Dla ograniczenia ryzyka można wybrać niskooprocentowany kredyt hipoteczny, którego płatność jest i tak w transzach. Przy płatnościach gotówkowych radziłbym wybierać deweloperów z czołówki, którzy robią inwestycje za inwestycjami mający ugruntowaną pozycję na rynku deweloperskim. W Trójmieście jest ich dość sporo. Takim nie obawiałbym się powierzyć mojej gotówki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
test
zobacz tutaj: http://straszyn.mojeosiedle.pl/viewforum.php?f=88
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
no a co chciałeś. magazynowanie też kosztuje:)
Dlaczego Pan wyraził zgodę na zamianę?
Witam serdecznie wszystkich:)
Jako że ostatni post miał miejsce prawie 4 m-ce temu chciałbym zapytać o wszystkie koszty związane z mieszkaniem na osiedlu Modrym (ogrzewanie, czynsz) ,a także zapytać o standard wykończenia mieszkań oraz gdzie mogę znaleźć ich rzuty? Z góry dziękuję za pomoc :)
do góry