Widok

Osiedle Nawigator w Gdyni

Pogórze Inwestycje i deweloperzy Temat dostępny też na forum:
Witam, poszukuję osób, które przymierzają się do kupna mieszkania na tym osiedlu lub podpisały już umowę przedwstępną. Jestem zainteresowana kupnem mieszkania, ale mam kilka wątpliwość, które mam nadzieję ktoś pomoże mi rozwiać :-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Powodzenia życzę :-) Doskonałość i klasa Twojej wypowiedzi świadczy o tym, że na pewno masz rację.
Plebs z kredytem na 30 lat mieszkający w bloku.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie tylko widoki i smrodki - należy jeszcze dodać hałas z terminalu, jeżdżące w nocy suwnice, które wydają przeraźliwy pisk.
Niestety mieszkania te są stosunkowo tanie bo lokalizacja jest do kitu. Dla młodych i aktywnych =D niezły bajer. Dla przyszłych kupujących dobra rada - pojeździć parę razy o różnych porach dnia i przekonać się na własne oczy i uszy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Osiedle Nawigator w Gdyni

Witam,

Ja urodziłam się w szpitalu miejskim i potem zamieszkałam z rodzicami na Obłużu :) Ulica Podgórska konkretnie. W nocy słyszę stocznię, pisk suwnicy, szum morza i wiatru, samochody przejeżdżające ulicą Podgórską... Skończyłam przedszkole, zerówkę, podstawówkę, gimnazjum, liceum w centrum Gdyni (dojazd 15 min), chodziłam do przychodni z anginą, jadłam lody z brązowej budki przy pawilonach (po tym ta angina :P ), chodziłam do apteki leśnej i tej na unruga, na pocztę, nad morze (przejście pod estakadą). Poszłam na studia (ubolewam nad likwidacją stacji SKM "Obłuże" - przystanek jest do dziś) do Gdańska, znalazłam pracę kolejno w centrum Gdyni, na Fikakowie, na Żabiance i ... za Wejherowem, gdzie pracuję do dziś...

Nie wyobrażam sobie, że mogłabym zamieszkać gdzieś indziej niż na Obłużu.

W nocy można spokojnie spać (port nie wali wcale Ci nad głową... co za bzdura), hałasu na Estakadzie nie ma kompletnie, dookoła na horyzoncie las i morze. Przestępczość - na poziomie zerowym :) Czułam się bezpiecznie jako dzieciak i jako osoba dorosła. Widok? Ja do niego jestem przyzwyczajona :) Widok stoczni i portu, Steny - to dla mnie piękne widoki. Nawet Elektrociepłowni! ;D

Szkoła z basenem na poziomie, ośrodek zdrowia na piechotę, gimnazjum, do liceum 15 minut, do pracy blisko... Szkoły, apteki-sreki, biblioteki i inne cuda na patyku. Co tylko zechcesz :)

Jeśli nie w Nawigatorze, to kupię gdzieś w starym budownictwie - to tyle na temat Obłuża :)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
Przestrzegam wszystkich przed zakupem mieszkan na osiedlu nad jeziorem.Instalacja ogrzewania za pomoca pompy ciepla 'prawdopodobnie' zostala zle wykonana. 'Prawdopodobnie' zle wykonano odwierty,jest zimno.nie kupujcie tych mieszkan.Sprawa zostanie wkrotce zgloszona w sadzie.Przygotowywany jest pozew przeciwko deweloperowi Eurostyl.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
----------
czy ktos z was utargował cos z ceny jaka przedstawił euro Styl? jesli tak to ile procent, kwota?
około 0,0012%
szalu nie ma, jelenie w tym ES siedza..
A ja kupiłem mieszkanie na osiedlu Mistral mieszczące się na Pogórzu Górnym i mam nadzieję, że będzie fajnie. Mieszkania mają ciekawe i za rozsądną cenę. Inwestycja rusza w marcu.
Okolica spokojna same nowe osiedla na około, nowe centrum, blisko do plaży i ścieżki rowerowej.Tak na marginesie miałem zamiar kupić mieszkanie na Nawigatorze ale dzieląc wszystko łącznie z ceną na plusy i minusy wyszło więcej minusów. Jest to moja opinia więc wybór należy dobrze przemyśleć bo niestety jest to inwestycja na kilka lat do spłacania.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Czy ktos z zainteresowanych kupnem mieszkania w Nawigatorze sprawdzal szczegolowo plany majacej powstac inwestycji na terenie Portu w latach 2012-2014? Ma tam powstac centrum logistyczne, co dla mnie wiaze sie z natezeniem dotychczasowych dzialan portu oraz magazyny... czy ktos zna szczegoly tej inwestycji? Czego mozna sie spodziewac?
w sąsiedztwie raczej nic nie powstanie co mogłoby zakłócać spokój. centrum logistyczne powstanie wzdłuż ul. gołębiej. tylko tam jes wolny plac zobacz mapa zumi. Uchwała rady miasta Gdynia nr IV/46/07 z 24.01.2007r. tez to potwierdza. tory kolejowe to w sumie bocznica do przetaczania kontenerów do portu przeładunkowego hałas praktycznie żaden bo tory są dużo niżej za skarpą. za torami jest parking firmy transportującej samochody ale jest dość daleko i elektrociepłownia jeszcze dalej. wszystko widać na zumi postaw żółtego ludzika na ulicy boisko a sobie wirtualnie pozwiedzasz. Pozdrawiam może przyszłą sąsiadkę.
jakby ktos byl zainteresowany nowym mieszkaniem 3 pokojowym 65m2 z ogrodkiem 68m2 z piwnica miejscem w hali garazowej , monitorowane itd to prosze o kontakt 500 537 480
Jako mieszkaniec okolicznych bloków, chcę wyjaśnić zainteresowanym, że tory biegnące zupełnie przy osiedlu (czyli ten jeden tor na górce) to tory przemysłowo - osobowe. Czasem przejedzie tamtędy pociąg do portu wojennego lub Stoczni Marynarki. Tory portowe to te niżej - wykorzystywane dość często przy transporcie kontenerów (kilkanaście razy dziennie), ale z powodu małego tempa ruchu praktycznie niesłyszalne.
Nie wiadomo jak się potoczy życie, ale istnieją plany ponownego uruchomienia stacji PKP Obłuże (właśnie przy ul. Boisko jakieś 300m od osiedla) czyli ewentualny hałas ale i jeszcze lepsza komunikacja oraz ponowne uruchomienie torów na lotnisko (po drugiej stronie Unruga w lesie, przejazd przez wiadukt kolejowy jakieś 150m od osiedla) jako koniec kolei metropolitalnej.
Spokój jest, baza handlowo - usługowo - edukacyjna też, jednak nie przesadzałbym z tym przedszkolem. Mnie pomimo iż się tu urodziłęm, nie udało się dziecka tam umieścić - oba budynki (drugi przy Podgórskiej 4) są za małe jak na potrzeby. Dobra ,wyremontowana podstawówka z wyremontowanym basenem jakieś 300m od osiedla. Kościół tez blisko ;)
Bardzo brudzą się okna i pokoje od strony Elektrociepłowni i czasami są problemy z prądem - to skutek za dużej liczby mieszkań co do możliwości stacji przesyłowych - ale to problem całej Polski.
Hałas terminalu jest znaczny ale po pół roku go nie słychać.
To tyle o otoczeniu o budynkach nic nie wiem.
Aha, GOŚ Dębogórze "śmierdzi" sporadycznie, a niedługo nie będzie w ogóle, wiem bo pracuję. Ale Obłuże ma zalety niepodważalne - komunikacja i las za miedzą.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
bzdura
a nie lepiej kupić mieszkanie w spokojnej dzielnicy bez torów, portu, elektrociepłowni itp. i nie zastanawiać się czy i kiedy obok postawią nową fabrykę albo ile razy dziennie pociągi będą jeździć. Ludzie przecież bierzecie kredyt na całe życie to się trochę zastanówcie...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Właśnie marzę, aby ktoś mi podpowiedział, gdzie znajdę takie ciche osiedle. Wkrótce na emeryturze chciałabym zamieszkać nad morzem /całe życie w miedziowym zagłębiu spędziłam/. Interesuje mnie małe mieszkanie /do 50 m2 p.uż./. Dwoje emerytów marzy o spokoju na stare lata w nadmorkim klimacie. Podpowiedzcie, proszę, gdzie takowe osiedle znaleźć. Aha, żeby do plaży nie było zbyt daleko.
Z góry dziękuję.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeżeli chodzi o morskie klimaty w Oś. Nawigator to niestety nie tu, funkcjonalne położenie ale widok na kontenery i magazyny :(
Dobrze by było poszukać mieszkania np. w Orłowie - są tam inwestycje, spacerem do morza ale przez to może być drożej. Poleciłabym też centrum Gdyni - w okolicach bulwaru lub skweru Kościuszki. Polecam stronę: otodom.pl
Mieszkam na Nawigatorze od 2 miesięcy.
Jest naprawdę super! Ci którzy do mnie przyjeżdżają pytają: A przecież mówiłaś, że jakieś tory są w pobliżu, a tu nic nie widać, nie słychać. Kiedy pokazuję im przejeżdżający w ciszy pociąg - niedowierzają. Śpię zawsze przy otwartym oknie :) w innych miejscach, gdzie dotąd wynajmowałam mieszkanie, nie było takiej możliwości z powodu hałasu.
Widoki ładne, okolica zadbana i spokojna.
Jedyny minus to zarządca - firma Intradom, która narzuca opłatę za własnościowe miejsce w hali garażowej rzędu opłaty za połowę mieszkania - to niewątpliwy minus.
Witam,moglabym prosic o jakis kontakt,mam zarezerwowane mieszkanie w b3,mam 4dni,ale po przeczytaniu tego forum jestem w szoku i zaczynam sie bac,chodzi o te hałasy,zapachy,tory,suwnice!!Moglabym nawet zadzwonic by porozmawiac chwilke,pani opinia jest chyba najlepsza:)Pozdrawiam!
p.s do to wyzej do Gogi
Ja również kupuję mieszkanie na nawigatorze, w budynku B3, który właśnie powstaje. Dokupuję do niego komórkę lokatorską i halę garażową. Za wszystko zapłacę około 350 tys zł (mieszkanie 3-pokojowe ok. 70mkw). Uważam, że ze wszystkich inwestycji, które obecnie są w Gdyni to jest najlepszym rozwiązaniem. Dla porównania powiem, że Hossa zaproponowała mi mieszkanie ten sam metraż w cenie 300 tys, ale jak się okazało hala garażowa to koszt 33 tyś zł do tego mieszkania :D No i mieszkanie piętrowe, więc jakieś 15 mkw to wolna przestrzeń powietrzna :D Mistaral nie ma hali garażowej, bo niby tak ich zalewa ciagle, a obok jest osiedle morskie o shiraz, które maja halę garażową, więc od razu wiadomo jaki tam może być zaduch, wilgoć i grzyb. Osiedli z wypizdowa, czyli Reda, Rumia nie biorę pod uwagę, więc pozostało mi tylko to.