Widok

Osiedle Zacisze Reda

Reda Leśne Zacisze Temat dostępny też na forum:
Dzień Dobry Wszystkim,
Czy ktoś z Was może słyszał coś o osiedlu zacisze w Redzie (buduje sie na leśnej obok leśnych tarasów)?

Jak tak po napiszcie co wiecie, zastanawiam sie nad kupnem tam mieszkania ale w internecie jest całkowity brak informacji na temat tego dewelopera i całej inwestycji... tylko na ich stronce są jakieś informacje...
A wiecie jak to jest z tymi nowymi deweloperami, nie chcę się wpakowac na mine...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 13
Bardzo proszę o kontakt w sprawie pana Dariusza infokontakty3city@gmail.com
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ludzie nie dostali pieniędzy tyle w temacie niby ktoś ma to przejąć, ale musi zrobić mur oporowy za grube pieniądze oraz media
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chyba wiekszosc juz dawno odzyskala swoje utopione pieniadze. Tylko trzeba bylo w pore sie obudzic a nie liczyc na cud ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czy sprawa ruszyła z miejsca? Ktoś wie coś o prowadzonym postępowaniu lub pozwie przeciwko deweloperowi? Kontaktu z nimi jak nie było, tak nie ma... Środki do tej pory nie zwrócone ani umowa nie wykonana. Jedna wielka wtopa i oszustwo na dużą skalę.

Wal się na ryj, co ty wiesz....

Edukacja ! Edukacja ! Edukacja ! - tyle wspólnego...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A co to ma wspólnego z tą sprawą?

Witam,

Czy ktoś z Państwa jeszcze nie otrzymał zwrotu pieniędzy za opłatę rezerwacyjną? Jeśli jest też toczący się proces w sprawie oszustwa to bardzo proszę o informacje i kontakt. Nie wiem czy sprawy nie zgłosić też na policję. Nikt z deweloperów, z biura nie chce ze mną rozmawiać, na maile nie odpisują, telefonów nie odbierają, nie mogę ich namierzyć. Jeśli komuś udało się odzyskać pieniądze, proszę o pomoc i rady oktawiagutowska@gmail.com

Pozdrawiam serdecznie

Nowy/stary właściciel to ma to w dooooopie. Kto niby zwraca te pieniądze? Chyba święty Mikołaj.

Poproszę jakiekolwiek informację, w jaki sposób udało się wyegzekwować zwrot.

W końcu po kilku miesiącach walki udało mi się odzyskać całą kwotę jaką utopiłam w tej inwestycji. Tyle ile się najadłam przez to nerwów i ile mi wyszło od tego siwych włosów to moje. Jest to jedna wielka farsa i banda oszustów. Mam nadzieje, że w końcu ktoś im się dobierze do tyłka i zrobi z tym porządek. Życzę powodzenia reszcie oszukanych osób.

Ja również otrzymałem zwrot zaliczki. 3 raty 3 miesiące. Walka o zwrot była ciężka. Cieszę się że mam to za sobą. Zdecydowanie zapamiętam do końca życia wszystkie nazwiska z tej farsy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jaki nowy właściciel? Przecież to porzucona budowa, bez szans na dokończenie, brak podłącza wody, brak drogi wjazdowej i wyjazdowej,

Nowy właściciel zaczął zwracać zgodnie z porozumieniem zaliczkę w ratach.

Ja tak samo. Dostałam juz zwrot prawie całej kwoty. Także myślę, że warto się dogadać.

Bardzo dziękuję za odpowiedź, wobec tego skieruję sprawę do Sądu.

Ja dostałem zwrot zaliczki, w ratach. Myślę, że zwrot dostało więcej osób, inaczej na forum wrzałoby.
Jednym z warunków zwrotu było wykasowanie i nie umieszczanie na tym forum obraźliwych komentarzy- stąd moje przypuszczenie.
Oktawia- najpewniej udałbym się z miejsca do adwokata.

Witam,

dn. 27.04.2021r. otrzymałam ostatnią wiadomość Leśnego Zacisza w Redzie. Po tym terminie przy podejmowanych próbach kontaktu telefon milczy, wysyłam wiadomości mailowe bez uzyskania jakiejkolwiek odpowiedzi. Czy złożony został pozew zbiorowy przez oszukanych klientów? Jeśli tak to proszę o kontakt i informację, jeśli nie to czy zdecydowali się Państwo na skierowanie indywidualnie sprawy do Sądu? Czy ktokolwiek z Państwa otrzymał zwrot wpłaconych pieniędzy? Może warto uaktywnić media?

Dziękuję i pozdrawiam,
Oktawia

Jest niepojete, gdyby zaliczkodawcy zrezygnowali z walki o zwrot .Watpliwosci zwiazane z ta inwestycja sprawil inwestor.
To ciezko zarobione pieniadze ! Nie wolno sie poddawac.
do góry