Widok

Osiedle Zacisze Reda

Reda Leśne Zacisze Karwiny Temat dostępny też na forum:
Dzień Dobry Wszystkim,
Czy ktoś z Was może słyszał coś o osiedlu zacisze w Redzie (buduje sie na leśnej obok leśnych tarasów)?

Jak tak po napiszcie co wiecie, zastanawiam sie nad kupnem tam mieszkania ale w internecie jest całkowity brak informacji na temat tego dewelopera i całej inwestycji... tylko na ich stronce są jakieś informacje...
A wiecie jak to jest z tymi nowymi deweloperami, nie chcę się wpakowac na mine...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 13

Jeśli chcecie zobaczyć jak odprowadzone są wody opadowe to świetna chwila.
Strumyk z budowy płynie.
Z biegiem czasu te bloki też popłyną.
Niby nie mają żadnej dokumentacji na wody opadowe.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szkoda, że nie mogę dodać zdjęcia.
Chciałabym Państwu pokazać jak są odrowadzone wody opadowe z budowy.
A właściwie jak nie są...
Przecież te bloki z biegiem czasu popłyną w dół.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Napisz na mariaty@onet.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Poproszę o dołączenie mnie do grona osób, które wpłaciły zaliczkę i chciałby ją odzyskać mano011980 @ wp.pl

dobrze by bylo po poludniu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dam znać

Jaki dzien i ktora godzina?

Przyszły tydz jestem w Redzie spotkanie na osiedlu

"Alez bzdura..."?!
Analizowalem uwaznie te papiery i dlatego wlasnie nie wszedlem w to g...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

to co musicie zrobic jako klienci poki nie jest zapozno to przebolec zalozmy troche starty zgadac sie przedewszystkim i wyznaczyc sobie nowego inwestora, sugeruje wykonawce, kosciol nie straci i klienci tez
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Panowie maja rezerwacje na kilka mieszkań

trzeba się z nimi -firma SIGMA - skontaktować, i zapytać jak to wygląda z ich strony, oraz o rokowanie dla tej inwestycji bo z tego co można wywnioskować to oni to współfinansują, a reszta towarzystwa dochodzi kto komu za ile, w interesie nabywców jest dokończenie tej inwestycji, poza tym nie wiem czy można podpisywać umowy deweloperskie jeśli toczą się postępowania komornicze między stronami, od listopada 2020 obowiązuje w Polsce nowe prawo dot. zawierania umów deweloperskich, mile będzie widziany kontakt do kogoś z Trójmiasta

jakich panów ? proszę o nazwiska

tez tak mysle ze wykonawca to powazna firma z kapitalem i co najwazniejsze w pelni wyplacalna, ponadto lokalna co tez jest nie bez znaczenia, wydaje sie ze warto z nimi rozmawiac w tej sytuacji, upadek tej inwestycji nie jest w niczyim interesie. A sadzenie sie w nieskonczonosc moze byc rowne upadkowi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

wykonawca jest solidny i jest przekonany, że skończą tą budowę, sami się do tego finansowo dokładają,
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

wykonawca to poważna firma, jeśli chodzi podstawy, ma dobrą opinię i sytuację finansową
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak ktoś sie tym zajmie, to chetnie dolacze.

a moze lepiej dogadać się z wykonawca ktory raczej bedzie chetny sie digadac bo ma w tym interes bo jest tak samo poszkodowany jak kupujacy ?

to proszę o kontakt ewentualnie,

GaLL
2021-02-12 14:36:19
Brak słow. Ludzie oszczędności życia w to wpakowali i jest bardzo mala szansa na ich odzyskanie. Nie wiem czy nawet komornik będzie miał z czego to ściągać...
Gdyby się zebrała grupa poszkodowanych, chociażby z tego forum, to jeszcze nie jest za późno na zgłoszenie sprawy do prokuratury. W ten sposób można by było zabezpieczyć majątek spółki (o ile istnieje) przed wyprowadzeniem kasy.
Kolejny krok to wszczęcie pozwu grupowego. Postępowanie grupowe może zostać wszczęte przez grupę co najmniej dziesięciu poszkodowanych. Kolejnym krokiem jest złożenie zbiorowego pozwu.
Trzeba by zawiadomić Trójmiasto.pl oraz inne media. Rozgłos na pewno doda motywacji prokuraturze.
Także są możliwości, tylko brak organizatora