Widok

Osiedle Zacisze Reda

Reda Leśne Zacisze Karwiny Temat dostępny też na forum:
Dzień Dobry Wszystkim,
Czy ktoś z Was może słyszał coś o osiedlu zacisze w Redzie (buduje sie na leśnej obok leśnych tarasów)?

Jak tak po napiszcie co wiecie, zastanawiam sie nad kupnem tam mieszkania ale w internecie jest całkowity brak informacji na temat tego dewelopera i całej inwestycji... tylko na ich stronce są jakieś informacje...
A wiecie jak to jest z tymi nowymi deweloperami, nie chcę się wpakowac na mine...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 13

Wiem coś o tym
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mogę tylko zapytać z kim rozmawiacie jeżeli już uda Wam się dodzwonić

Najpierw powiedz czemu nie odzyskamy naszych wpłat? Wiesz coś o tym? A może siedzisz w tym?
Wiadomo prezesik nie odbiera telefonów, Jeżeli nie chcesz się dzielić tym na forum to zapraszam do konwersacji poprzez maila: mariaty@onet.pl

Warszawa
2021-02-11 16:09:56
Mogę tylko zapytać z kim rozmawiacie jeżeli już uda Wam się dodzwonić
Dariusz Sojka

hahha życzę powodzenia w dodzwonieniu się do tego PANA
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wiem coś i nie nie siedzę w tym tam się nie dodzwonicie do żadnego z tych Panów ale bede w waszych okolicach niedługo wiec chętnie się spotkam na tej budowie

W jakim celu?

Zainteresowani poznają kilka faktów ja nic nie musze i tak mam sprawę w okolicy ale nic na siłę

Jakich faktów i jakich szczegółów?

warszawa
2021-02-11 18:08:58
Zainteresowani poznają kilka faktów ja nic nie musze i tak mam sprawę w okolicy ale nic na siłę
To sprawdźmy czy faktycznie coś wiesz czego my nie wiemy. Zapewne wiesz, że 8 lutego 12 mieszkań na poddaszu wszystkich budynków zostało "zarezerwowane". Ewidentnie nie są to rezerwacje potencjalnych kupców. Masz info co to za rezerwacje i dla kogo?

Jeszcze dodajmy, że rezerwacje na mieszkania już dawno są nieaktualne a dalej widnieją jako zarezerwowane.
Także tam jest jeden wielki burdel.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oddawać pieniądze!!! Ludzie w obawie o swoje oszczędności życia, sami zaczęli się wycofywać z zakupu mieszkania. Nie mogli się doprosić o umowy deweloperskie, hit żeby to klient biegał za deweloperem! Złodzieje, którzy mieli ten plan w założeniu od samego początku.
Do Dariusza Sojki na pewno się nie dodzwonicie, zostało dwóch którzy umywają ręce. Jak do podpisywania umów rezerwacyjnych, to byli pierwsi, a teraz nie mają głosu decydującego hahahaha
Sojka na wypoczynku jest i pewnie szybko nie wróci :)
Wypuścili go?
I w Gdańsku i w Warszawie a Polska mała

Brak słow. Ludzie oszczędności życia w to wpakowali i jest bardzo mala szansa na ich odzyskanie. Nie wiem czy nawet komornik będzie miał z czego to ściągać...

Chyba, że zlicytują osiedle o ile nie zgłoszą upadłości.

GaLL
2021-02-12 14:36:19
Brak słow. Ludzie oszczędności życia w to wpakowali i jest bardzo mala szansa na ich odzyskanie. Nie wiem czy nawet komornik będzie miał z czego to ściągać...
Gdyby się zebrała grupa poszkodowanych, chociażby z tego forum, to jeszcze nie jest za późno na zgłoszenie sprawy do prokuratury. W ten sposób można by było zabezpieczyć majątek spółki (o ile istnieje) przed wyprowadzeniem kasy.
Kolejny krok to wszczęcie pozwu grupowego. Postępowanie grupowe może zostać wszczęte przez grupę co najmniej dziesięciu poszkodowanych. Kolejnym krokiem jest złożenie zbiorowego pozwu.
Trzeba by zawiadomić Trójmiasto.pl oraz inne media. Rozgłos na pewno doda motywacji prokuraturze.
Także są możliwości, tylko brak organizatora
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

to proszę o kontakt ewentualnie,

a moze lepiej dogadać się z wykonawca ktory raczej bedzie chetny sie digadac bo ma w tym interes bo jest tak samo poszkodowany jak kupujacy ?