Widok

Osiedle familijne - pytanie.

Witam

Mam pytanko do osób które mieszkają już jakiś czas na osiedlu familijnym
Czy jak popada deszcz to naprawdę jest tak źle jak to wyczytałem na forum?
Czy dobrze się mieszka na tym osiedlu? Czy nie mieli Państwo problemów przy odbiorze lub coś wyszło już w trakcie użytkowania mieszkania , domu

Będę wdzięczny za odpowiedzi .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziękuje za cenną podpowiedź. dokładnie komfortowe i ogrzewanie podłogowe kuchnia , die łazienki i wiatrołap
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam

Jak wygląda sytuacja po ostatnich opadach ?
u mnie w miarę normalnie, byłem po drzewo do kominka, nie utonąłem, nie zapadło się, jest mokro jak to po deszczu, myślałem sam, że będzie gorzej. Mam 30-40cm czarnoziemu, żadnych drenów czy studni, u sąsiadów widzę też w miarę ok a wielu ma mniej ziemi niż ja. Goździkowa szeregi 64m
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
podjedz i oceń...
dzięki za odpowiedź
30-40 cm czarnoziemu ile to mniej więcej ciężarówek wyszło ?
czy rozprowadzenie ciepła grawitacyjne jest dobre do domu komfort 137 m ? czy to wystarczy czy lepsze mechaniczne?
Ciężarówka to nie miara objętości :)
ja mam wybieg dla kota 37 czy 38m2 więc jedna wywrotka :)
ja ma dom i grawitacyjne i jest az nadtto....pamietaj o jednym kominek wysusza powietrze czest zamykam dopływy do pokoi .Zresztż ciepło i tak wedruje schodam do góry
nie wiem skąd Ci się bierze to wysuszanie powietrza, pewnie nie masz dolotu powietrza do spalania z zewnątrz i nieszczelny wkład. Kilka dni obserwowałem wilgotność w pomieszczeniach podczas grzania kominkiem, jest bez zmian bez względu na temperaturę w pomieszczeniach czy jest 21 czy 26 stopni.
dzięki za wyczerpujące odpowiedzi
Mam szczelny wkład i dolot powietrza z zewnątrz...pytanie ile czsu mieszkasz? bo pewnie od niedawna jak kojarze po nicku z wypowiedzi na forum.....jesli tak pomieszkaj niech sciany wyschną i po drugiej zimie zobaczymy czy masz takie same spostrzeżenia. Nie mówie tego złośliwie,poprostu czasem potrzeba czasu zeby coś zauważyć a jesli wprowadziłes się niedawno to na 100% pierwsz zima jest inna niz reszta bo dom schnie jak bys go nie suszył i wietrzył.Pozdraiwm
a jakie masz jeśli można wiedzieć rozprowadzenie ciepła mechaniczne czy grawitacyjne i jaki to dom?
to dopiero początek, będzie gorzej jak spadnie snieg. ja wytrzymalem 4 lata i wrocilem do miasta. bagno na 70% drog w baninie masakruje i człowieka i samochod. enjoy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Grawitacyjne , spokojnie wystarcz dom wolnostojący jakies 170 m
podjechałem po opadach deszczu nie wyglądało to najgorzej .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
czy ma ktoś w garażu grzejnik ?
Tak
z tego co wiem, to grzejnik w garażu jest w projekcie.

Inne tematy z forum Banino

Ozonowanie domu (17 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

do góry