Widok
Osiedle familijne
Witam przyszłych sąsiadów, właśnie zakupiliśmy szereg na osiedlu familijnym i mam dwa pytanka: Czy ktoś może mi cos powiedzieć o ogrzewaniu podłogowym bo zastanawiam się czy jest to dobra i opłacalna inwestycja(jak wyglądają opłaty)? A drugie pytanie czy mogę się cos dowiedzieć jeśli chodzi o zalania tego terenu po ulewach czy okresie zimowym ponieważ widziałem kilka nieciekawych filmików z tej okolicy i trochę mnie to martwi!! Z góry dziękuje za informacje i pozdrawiam
Kupiliśmy do komfortowy ale odbieramy go na koniec roku wiec nie mogę nic powiedzieć na temat wykończenia, ale ja sam nie zwracam zbytnio uwagi na to co piszą tu ludzie bo co osoba to inna opinia!!!Sam się przekonam na własnej skórze :))) A co do ceny to jak wszędzie można negocjować, wydaje mi się to zależne od wkładu własnego. Pozdrawiam
Jak wszystkie roboty budowlane trzeba niestety na bieżaco sprawdzać - czy prosto, czy tak jak na projekcie (nie wiem czy wprowadzliscie zmiany?), czy kontakty na tam gdzie trzeba itd. W przeciwnym razie może się okazać przy odbiorze, że beda poprawki. W sumie to zawsze są, ale czasami mozna uniknąć żeby było ich dzieścia. Ja raz w tyg będę zaglądać i sprawdzać na moje oko ;) czy robota idzie jak trzeba. Pozdrowienia
Też kiedyś czytałam komentarze i oglądałam filmiki i też byłam bardzo zmartwiona czy podjełam dobrą decyzję kupując nieruchomość w tej okolicy. Szereg mam już odebrany (w 02/14), powoli go robimy, wszystko narazie jest ok. Odbieraliśmy z inspektorami budowlanymi, którzy stwierdzili, że budynek jest dobrze wykonany. Powodzi żadnych w zimie nie było. Ludzie sami tylko podkręcają atmosferę i bez sensu.
Inspekcja zapewne prawdziwa to koszt około 30 tys zł (kamery endoskopowe do kanalizy, pomiar wiglotności wewnątrz pomieszczeń itd) Chesz wydać kasę i się dowiedzieć że kupiłeś bubla ?
Bo to jest pewne jak w baku - każda inspekcja kończy się protokołem usterek ... No ale albo tani bubel w getcie albo dobrze wykonany dom... sam wybierasz jako konsument.
Ps
Ten post nie narusza regulaminu, nie jest obraźliwy więc jak deweloper każe go skasować niech tutaj admin postara się i da konkretny powód
Bo to jest pewne jak w baku - każda inspekcja kończy się protokołem usterek ... No ale albo tani bubel w getcie albo dobrze wykonany dom... sam wybierasz jako konsument.
Ps
Ten post nie narusza regulaminu, nie jest obraźliwy więc jak deweloper każe go skasować niech tutaj admin postara się i da konkretny powód
Ja polecam Tomasza Romanowskiego - http://odbiorymieszkan.com.pl/ . Odbierałem z nim swoje mieszkanie od Siódmego Nieba i nie żałuje. Warto odżałować te 300 zł i mieć pewność że wszystko jest OK.
zawsze można zamienić 3 mniejsze kaloryfery na dwa większe.My tak zrobiliśmy i pomieszczenie jest jak najbardziej ustawne. Ogrzewania podłogowego dopilnujcie bo w standardzie wykończenia jest napisane że ogrzewanie podłogowe znajduje się w hallu(czyli na gorze w korytarzu) a tak naprawdę nikt go nie ma. Dopiero moja sąsiadka zwróciła na to uwagę.
No i jak ktoś zamierza np ogrzewać salon i położyć tam kafle to zimą super - cieplutko w nogi, ale latem to już niekoniecznie ten chłód jest przyjemny. No i dywanu się raczej nie położy bo się wtedy mija to z celem
No i jak ktoś zamierza np ogrzewać salon i położyć tam kafle to zimą super - cieplutko w nogi, ale latem to już niekoniecznie ten chłód jest przyjemny. No i dywanu się raczej nie położy bo się wtedy mija to z celem