Widok

Osiedle familijne

Inwestycje i deweloperzy Temat dostępny też na forum:
Witam przyszłych sąsiadów, właśnie zakupiliśmy szereg na osiedlu familijnym i mam dwa pytanka: Czy ktoś może mi cos powiedzieć o ogrzewaniu podłogowym bo zastanawiam się czy jest to dobra i opłacalna inwestycja(jak wyglądają opłaty)? A drugie pytanie czy mogę się cos dowiedzieć jeśli chodzi o zalania tego terenu po ulewach czy okresie zimowym ponieważ widziałem kilka nieciekawych filmików z tej okolicy i trochę mnie to martwi!! Z góry dziękuje za informacje i pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
zawsze można zamienić 3 mniejsze kaloryfery na dwa większe.My tak zrobiliśmy i pomieszczenie jest jak najbardziej ustawne. Ogrzewania podłogowego dopilnujcie bo w standardzie wykończenia jest napisane że ogrzewanie podłogowe znajduje się w hallu(czyli na gorze w korytarzu) a tak naprawdę nikt go nie ma. Dopiero moja sąsiadka zwróciła na to uwagę.
No i jak ktoś zamierza np ogrzewać salon i położyć tam kafle to zimą super - cieplutko w nogi, ale latem to już niekoniecznie ten chłód jest przyjemny. No i dywanu się raczej nie położy bo się wtedy mija to z celem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My mamy mieć podłogowe w całym domu. Mam pytanie czy już tam mieszkacie? Ciekaw jestem jak wychodzą miesięczne opłaty? Pozdrawiam
mieszkamy od listopada,a opłaty tak średnio:
gaz:182(za styczeń),466(za luty),330(za marzec),132(za kwiecień)
prąd od połowy lutego do końca kwietnia:370
woda od początku grudnia do konca stycznia:170 zł
grzaliśmy do 22-23 stopni w dzień,w nocy 19-20.Teraz już wogóle nie grzejemy
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
przymierzamy się do B, na kiedy macie termin odbioru?
a my mamy C :) pozdrawiamy -byc moze sasiadów zza ściany :)
jesli chodzi o termin odbioru to kto to wie ?:) wstępnie jest szansa na 2 tydz listopada, ale czy zdążą? dzis juz sporo dachu zrobili i zaczęli elewację. Ogrodzenie też powoli rośnie :) ściany schnął. A kiedy planowalibyscie rozpocząc zagospodarowanie domu - zima czy na wiosnę?
jednak zrezygnowaliśmy z 7 nieba na rzecz bliźniaka bliżej Jasia i Małgosi, ale widziałam, że B znów jest zarezerwowany :) pzdr.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Banino

Ozonowanie domu (17 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

do góry