Widok

Osrodek wczesnej interwencji

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy macie drogie mamy jakies oswiadczenia z osrodkami wczesnej interwencji??

My musimy chodzic bo synek jest wczesniakiem, ale sama nie wiem zy mu to potrzebne, on tak strasznie przez godzine placze,az bordowieje,serce mi sie kraje

no i czy oni nie przesadzaja tam?
my podobno mamu za duze napiecie w obwodzie(nogi rece)za male w centrum czyli brzuchu

po tej godzinie cwiczej ja jestem upocona i zmasakrowana,a synus zaplakany

prosze o wasze doswiadczenia

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Patita, ja wiedziałam, że Julce podczas ćwiczeń metodą Vojty nie dzieje się krzywda, ze to dla jej dobra, ale skoro rehabilitacja przynosząca taki sam efekt mogła odbywać się bez płaczu, a wręcz poprzez zabawę, to wybrałam drugą opcję. Oczywiście wszystko zależy od zakresu rehabilitacji, Jula miała obniżone napięcie mięśniowe (szyja, obręcz barkowa).
W wejherowie na ul. CHopina jest nowy oddział wczesnej interwencji i tam podbno nie ma takiego problemu z terminami kolezanka ostatnio tylko 1,5 tyg. czekała na wizyte
Można zmienić rehabilitanta w ośrodku pod warunkiem, że ten przez Was wybrany będzie miał jakieś wolne terminy. Co do płaczu hmmm ja płakałam razem z córą na początku potem już wiedziałam, że krzywda jej się nie dzieje i jest to poprostu bunt przeciw zmuszaniu do ćwiczeń. Chodziłam tam córą 1,5 roku.

Przyszła mamo spróbuj w fundacji krok po kroku na śląskiej ja w zeszłym roku dostałam się z córą po 1,5 miesiącu czekania (to nie pół roku !!!). Nie wiem jak to wygląda na dzień dzisiejszy bo rehabilitację mamy już zakończoną ale ośrodek naprawdę polecam (telefon (58) 558-55-01)
image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Poszukałabym prywatnie, ja zabrałam córcię z rehabilitacji metodą Vojty, po 15 minutach zajęć, nie wytrzymałam, a ona tak płakała, że nie mogłam jej uspokoić przez 40 minut.
Może tu znajdziesz jakieś namiary
http://forum.gazeta.pl/forum/w,15302,109278697,,rehabilitacja_Trojmiasto.html?v=2
Raczej w ramach ośrodka się nie można choć nie jestem pewna.

image
"Tylko dzieci potrafią zatknąć kij w piasku, uznać, że jest królową i obdarzyć go miłością." -
Antoine de Saint-Exupéry
Nam zostal przydzielony rehabilitant

tzn poszukac prywatnie, tak?czy zamienic rehabilitanta na innego, w ramach osrodka?

image
Joasiu, na Twoim miejscu spróbowałabym poszukać terapeuty rehabilitującego metodą NDT Bobath.
A gdzie można by było odebrać plaster? Nam by się przydał :)

image
"Tylko dzieci potrafią zatknąć kij w piasku, uznać, że jest królową i obdarzyć go miłością." -
Antoine de Saint-Exupéry
Dziewczyny jakby ktoś potrzebował to mam na zbyciu ten plaster którym czasami każą dzieci oklejać jeżeli jesteście w temacie to oddam bo leży u mnie no i jescze jedno tak dla przypomnienia dzieciom wcześniakom nalezy się darmowe szczepienie na pnełmokoki tylko czasami trzeba wywalczyć...
dziewczyny proszę o jakieś namiary, może te osoby z np OWI dorabiają prywatnie?
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mój synek też jest wcześniakiem i ma wzmożone napięcie kończyn górnych a obniżone na brzuszku i powiem tak w OWI nie przesadzają po 2 miesiącach mój mały zrobił takie postępy o których nawet nie myślałam. Nasza rehabilitant też jest "oschła" w obyciu ale taka jej praca nie ma cmokać nad naszym synem tylko z nim ćwiczyć on oczywiście na początku płakał teraz już się przyzwyczaił. Jeżeli już się dostałaś do ośrodka to lepiej nie rezygnuj bo tam jest sztab ludzi którzy mogą pomóc np. logopeda, psycholog. Pozdrawiam

image
Antoine de Saint-Exupéry
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
mój synek też niedawno zaczął rehabilitację i potrafi przez całą godzinę krzyczeć. zawsze po zajęciach zostaję dłużej w ośrodku, żeby ochłonął. mam nadzieję, że niedługo się przyzwyczai. współczuję też rehabilitantce, która z nim ćwiczy, bo nie jest lekko...
wlasnie

moze zmiana rehabilitanta

ja tez prosze o polecenie kogos

ta pani do ktorej chodzimy jakos srednio do dzieci....podejscie raczej oschle

ostatnio cwiczylismy vojta,masakraaaaa, ja juz nic nie pamietam,,bo jedyna rzecz o jakiej myslslam to aby jak najszyciej stamtad wyjsc,glowa mi pekala od placzu, nie mowiac juz o bolu serca...

image
dziewczyny proszę polećcie mi jakiegoś rehabilitanta, dzwoniłam na polanki i do OWI ale terminy to 6 miesięcy a na polankach brak miejsc na przyszły rok :((

ile bierze rehabilitant prywatnie orientujecie się ?

zależy mi tylko na osobie która ma doświadczenie i zajmuje się maluchami,
image
tk musi być...dzieciom się to nie podoba. My jeździliśmy tam przez rok właśnie dlatego ze nasz synek jest wcześniakiem
my rehabilitujemy od pierwszego miesiąca naszą córeczkę tez miała złe napięcie. Moja córcia płacze dopiero pod koniec zajęć jak już jest zmęczona. Choć jak mieliśmy kiedyś zastępstwo to był to koszmar całe ćwiczenia przepłakane. Może spróbuj przenieść synka do innego terapeuty może będzie lepiej ale zdecydowanie polecam nam baaardzo dużo dała rehabilitacja powodzenia.
image
chodziliśmy na rehabilitację z powodu lekkiej asymetrii ułożeniowej :P

Gabryś płakał może ze 2 razy - i to na sam koniec jak już był zmęczony :]
powiem tak na wcześniaków chłopców trzeba zwracać szczególną uwagę trzeba z nimi ćwiczyć obserwować myśle że jak tam pójdziesz nie będziesz sie denerwować spokojnie będzie dobrze pozdrwiam i życze dużo sił zdrówka i miłości

Inne tematy z forum Żabianka

gdzie chodzicie do stomatologa? (17 odpowiedzi)

Gdzie chodzicie do stomatologa częściowo refundowanego przez NFZ? proszę o rady i namiary na...

do góry