Widok

Ostatni pojedynek

Ostatni pojedynek Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Ostatni pojedynek.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam!

Świetny! Jak każdy film R. Scotta. Niby średniowiecze, a tak aktualny...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kobieta piekna wspaniala cudowna
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

memento mori

Dużo krwi, widowiskowa historia opowiedziana x3 - przygotuj się na gwałt x 3, ścięte głowy i inne atrakcje wieków średnich. Klimat epoki oddany bardzo dobrze. Piękna kobieta zabrała głos w czasach gdy gwałt nie był uważany za przestępstwo wobec ofiary, a wobec jej męża. Całość jednak przydługa, jak dla mnie, ale może nie dla Ciebie;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

robi wrazenie...

Witam, potwierdzam w kazdym calu....bardzo dobry film tylko czasami przydlugi....Kobieta piekna wspaniala cudowna
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

mądra żonka

oj tak, piękna, subtelna, wyjątkowa. Powiedziałabym, że jakby przeniesiona z innego wieku;) Roztropna i odważna. Scena w której nazwała męża ~hipokrytą~ w punkt.

Polecam

Historie opowiedziane z trzech różnych perspektyw, różniące się od siebie czasami zasadniczo a czasami niuansami. Choć część scen powtarzanych w kolejnych aktach przy trzeciej persprktywie zaczyna już nieco nużyć, wciąż pozostają detale przykuwające uwagę i trzymające napiecie na wysokim poziomie. Poza odważną decyzją kobiety broniącą jej godności, mnie zatrzymywał często diametralnie różny odbiór rzeczywistości przez kobietę i mężczyznę. Co w jego oczach było ciepłym, łagodnym pozdrowieniem w jej odbiorze było grubiańską, samczą reakcją odciętą od emocji. Życie ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ok

To wspaniały film.Nikt tak nie reżeseruje jak Ridley.Nie chciałam iść bo znowu gra Matt,ale zagrał rewelacyjnie.To wielki aktor,tu przekroczył swój Rubikon.Krok milowy.A kino pełne.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Świetne kino

Świetny film. Niby długi ale czas szybko płynie. Oskar za scenografię, kostiumy i scenariusz. Świetna rola Matta i Adama. Jodie bezkonkurencyjna. Polecam. Najlepszy film tego rokuale Diuna jeszcze przede mną.

Świetny

Bardzo mi sie podobał, pomimo tego, że w pewnym momencie mnie nico znużył. Świetny film.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ciekawe ze w filmie wystepuje pies, który pojawia sie faktycznie dopiero jakies 500 lat później

Bardzo dobry film!

Bardzo dobry film, jak na wielkiego reżysera przystało. Bogata scenografia, dobre role, dramatyzm, a najważniejsze to pokazanie 3 perspektyw - w duchu la nouvelle historie ! Sama przyjemność!

Inne tematy z forum Filmy

Światłoczuła (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Światłoczuła . Przeczytaj o filmie.

Exit 8 (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Exit 8 . Przeczytaj o filmie.

Zamach na papieża (10 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Zamach na papieża . Przeczytaj o filmie.

do góry