Widok
Ostra jazda na ul. Storczykowej :-) Straż Miejska w akcji :-)
Witam, od kilku dni ustawione są znaki zakazu zatrzymywania na ul. Storczykowej. Czekałem kiedy zacznie się akcja Straży Miejskiej i oto dziś z rana zaczęło się... nalot i mandaty za niewłaściwe parkowanie. Masakra... Z jednej strony auta nie powinny tam parkować, ale z drugiej deweloperzy i Miasto nie zapewniają odpowiedniej ilości parkingów w stosunku do ilości mieszkańców i ich samochodów na terenie dzielnicy. I jak zwykle stare powiedzenie ma zastosowanie: "A to Polska właśnie:-)". Mi osobiście te auta, aż tak bardzo nie przeszkadzały, ciekawe kto był inicjatorem pomysłu ze znakami. Pozdrawiam.
Rozmawiałam z policją i te znaki nie stoją prawidłowo. Powinny stac przy ulicy na chodniku, wtedy dotyczyłyby ulicy a tak jak stoja dotyczą chodnika. Do tego jak zjeżdż sie z góry znaku nie ma więc można parkować?? Straz Miejska nie miała prawa wystawić mandatu. Kto w ogóle postawił te znaki?? Bo nie Zieleń.
Bzdury piszecie. Znaki stoją prawidłowo i obowiązują. Nie można ich postawić przy krawędzi jezdni, bo większa ciężarówka czy śmieciarka by o nie zawadzała (hint: skrajnia). A po środku chodnika to by dopiero był kretynizm.
A są tylko w górę, bo parkować należy po prawej stronie jezdni. Jak parkuje się po lewej, to psim obowiązkiem kierowcy jest sprawdzić, czy nie ma zakazu z drugiej strony.
Widać, że niektórzy prawko dostali na kursie korespondencyjnym...
A są tylko w górę, bo parkować należy po prawej stronie jezdni. Jak parkuje się po lewej, to psim obowiązkiem kierowcy jest sprawdzić, czy nie ma zakazu z drugiej strony.
Widać, że niektórzy prawko dostali na kursie korespondencyjnym...
Kukuryku podaj mi przepis, który mówi o tym że jestem zobowiązana do tego aby wysiąść z samochodu i sprawdzić czy stoi znak po drugiej stronie ul??? No proszę Cię, co za bzdury !!!! Psi obowiązek??? śmieszne no ale ok. Kolejna rzecz to taka że każde skrzyżowanie odwołuje znak więc przed klatką Storczykowa 4 można stawiać samochód??? Można. Policja uważam że zna się na znakach, jak nie oni to kto?? Jasno i wyraźnie potwierdzili, że nie wystawiliby mandatu. Znak taki może postawić Zieleń lub zarządca drogi. Ale ul. Storczykowa to chyba prywatną drogą nie jest, więc znak powinien byc ustawiony przez Zieleń.
A więc jednak kurs korespondencyjny...
No cóż, całe szczęście znaki obowiązują niezależnie od tego czy ktoś zna przepisy, czy też nie. Licznych mandatów życzę :)
Znaki zakazu zatrzymywania się i postoju dotyczą konkretnej strony drogi, niezależnie z której strony się parkuje. Baaa parkowanie po lewej jest również ściśle określone w przepisach. Więc podsumowując
http://www.grupaimage.com.pl/?s=prd&i=informacja&id=235
No cóż, całe szczęście znaki obowiązują niezależnie od tego czy ktoś zna przepisy, czy też nie. Licznych mandatów życzę :)
Znaki zakazu zatrzymywania się i postoju dotyczą konkretnej strony drogi, niezależnie z której strony się parkuje. Baaa parkowanie po lewej jest również ściśle określone w przepisach. Więc podsumowując
http://www.grupaimage.com.pl/?s=prd&i=informacja&id=235
10 lat znaku nie było i nagle remontują mieszkania w 4 ,by je w końcu sprzedać i zakaz walnęli to teraz należy zadzwonić jak będą robić remont i stanął,aby im mandat dać. Ty kukuryku czy jak tam się nazywasz dla mnie mogę Cię nazwać konfidentem . Po pierwsze pierwszy znak jest ustawiony przy 2 i nie licząc wyjazdu z parkingu koło 4 jest wyjazd na drogę min do Azaliowej i kolejny znak około 4 metry robi różnice od odwołania znaku i nikt nie ma prawa przyczepic się do stojących tam. Znak powinien być ustawiony na poczatku chodnika, a Ty konfident jak większym autem skosił byś znak to widać ,że jakiś niemota jesteś. Wolę ,ze taki niedorajda skosił znak niż np dziecko przechodzące po chodniku. Jeżeli jest za szerokim codnikiem tyczy się chodnika i zieleni, a teraz konfident powiedz mi jak ludzie z 4 badź 6 sie wprowadzą to jak będa nosic kanape,szafe etc mają stanąć z tyłu i chodzić po 20 metrów??Wracajac do znaku w jakimś stopniu można zrozumieć zakaz parkowania, ale nie zakaz zatrzymywania się. Dużo bardziej na równorzędnych koło 4 i 6 przeszkadzaja auta ustawione przy nieparzystych blokach, bo jak dwa staną na długości to faktycznie wtedy szeroki paleciak nie przejedzie,smieciara etc. Reasumując jak kiedyś golodupcu bedziesz chciał pouczać ,pomysl dwa razy.
Czytając Państwa wpisy jestem przekonana, że najbardziej przeszkadza to mieszkańcom, którzy się ogrodzili płotem. I po co Wam to było... Skoro wybraliście mieszkanie za ogrodzeniem nie dziwcie się, że innym mieszkańcom przeszkadza to, że parkujecie pod ich blokami. Bądźcie konsekwentni. Trzeba było pomyśleć szybciej, iż na parkingu ogrodzonym miejsc parkingowych jest tylko dla połowy mieszkańców.
Podsumowując jestem za tym, aby te znaki tam zostały. Wymuszanie pierwszeństwa i otarcia były codziennością na Storczykowej.
Podsumowując jestem za tym, aby te znaki tam zostały. Wymuszanie pierwszeństwa i otarcia były codziennością na Storczykowej.
Góralu już tłumaczę :) Grodzenie się oznacza chęć posiadania własnego indywidualnego miejsca oraz chociaż w minimalnym stopniu odizolowanie się od reszty świata. Skoro więc wybraliście taki sposób mieszkania na tym osiedlu (proszę bardzo macie do tego prawo ) nie dziwcie się, że innym przeszkadza Wasze podejście do sprawy. Łącznie z budynkiem ogrodziliście miejsca postojowe ( zgodnie z własnością wspólnoty ) i co niektóre budynki - również place zabaw. I się zaczął problem. Miejsc do parkowania za mało, a plac zabaw we wspólnocie Storczykowa 22 i 24 fajniejszy. Nikt nie zabrania parkować na ogólnodostępnych miejscach parkingowych, ale ulica Stoczykowa to nie jest parking. Mieszkańcy po drugiej stronie mieli problem z wjazdem na Storczykową, a mieszkańcy górnego odcinka - z dojazdem do bloków. Tak jak napisałam bądźcie konsekwentni.
Reasumując po lewej nie ma zakazu i ludzie tam parkujący poprawnie parkują swoje samochody... wiec ten mózg jednak jest u ludzi znających przepisy... I sam Pan strażak miejski to powiedział... wolno po lewej nie wolno po prawej...jeśli komuś się to nie podoba to do spółdzielni po kolejne znaki zakazu zapraszam :)