Widok

Oświetlenie Banina..

Witam wszystkich
Czy komus wiadomo czy.. albo kiedy będzie doswietlana lewa strona Banina(ul. Przenna, Rolnicza częsc Księzycowej... i ta nieszczęsna kanalizacja.. kiedy ruszy lewa strona?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mnie by bardziej interesowało, kiedy wreszcie ktoś zajmie się zrobieniem Pszennej, żeby podwozia nie urywało...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
To fakt, lecz jak juz mam jezdzic po dziurach to lepiej zeby było widno:),
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Niech chociaz skrzyzowania bada oswietlone..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie rozumiem tego, 21 wiek, żeby trzeba było się prosić o takie podstawowe rzeczy jak lampy i drogi. To jakaś kpina. Dlaczego tak jest?!?!?!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pytasz dlaczego...? bo mieszkamy w Polsce:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Podoba mi sie pomysł na oswietlenie chociaz skrzyzowan...co na to Pani sołtys i rada?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
pani sołtys i rada stwierdzi,ze u niej na posesji są skrzyżowania.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
odpowiedź znajduje się tu:
http://radabanino.pl/pisma-wyslane/157-pismo-33.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziękuję bardzo;)
Teraz przynajmniej wiadomo , kto nic nie robi i ma nas w ciemnym miejscu. pan tzw. burmistrz...
radni nic nierobią w Baninie
To też po części prawda, ale niestety ostatnie słowo i tak należy do burmistrza. Nasi radni musieliby miec przewagę, a tak niestety nie jest.
Jestem przeciwny ,mamy 21 wiek i świadomości co to smog świetlny dlatego nie ma potrzeby wracać do archaizmow w stylu oświetlenie uliczne ba brak lamp to maly wydatek - gmina zaoszczedzi i moze nie podniesienia podatków
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8
Czy ktos moze sie orientuje czy po wybudowaniu nowej szkoly osiwtlona zostanie- a tym samym dostosowana droga dla dzieci wracajacych w kieunku Pszennej(lotnicza głowna i Pszenna)?Od przystanku dzieci beda musialy przejsc jeszcze kawał drogi zeby doscj do domu;/
Nie sądzę. Nigdy nie słyszałam nawet o takim pomyśle. W zeszłym roku w grudniu na Lipowej miał miejsce śmiertelny wypadek nastolatki, która wracała do domu z Pępowa. Powstał pomysł z budową chodniczka dla bezpieczeństwa pieszych. Niestety przepadł.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wylozcie pieniadze, to wszystko Wam zrobia;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Do czytający internet.... czy wiadomo jakie ulice wejda w sklad tych 20-stu? i kiedy....?
Śmierć tej nastolatki na Lipowej była jednym z argumentów zbudowania oświetlenia i chodnika wzdłuż ulicy. Jak widać dla Żurawicza jeden krzyżyk więcej przy drodze nia ma żadnego znaczenia. Wniosek w tej sprawie, o jezeli mnie pamięć nie myli, składała rada sołecka i na jej stronie pewnie mozna znaleźć. Odpowiedź z UG też tam chyba była.
Inna sprawa to tolerowanie orania pola z prawej strony (jadą w kierunku Pępowa) niemal do granicy asfaltu. Skoro kapusta rośnie na poboczu, to którędy mają chodzić ludzie? Sam składałem skargę w tej sprawie i co? Domyślacie się co.
...jajco:/ UG ma nas gdzieś, ważne, żeby nowy deptak- perełka architektury Żukowskiej z zakładem pogrzebowym w tle i spożywczakiem był rzęsiście oświetlony- lampy postawione co 5 metrów...żeby pijaczki widziały co piją...
czy ktoś już może składał jakies petycje, pisma, w sprawie doświetlenia ulicy Pszennej i lotniczej do nowej szkoly?
kurcze, już mnie to wkurza!!!! Tylko Pszenna i Pszenna a co z innymi mniejszymi ulicami. Ja czekam na oświetlenie już z 12 lat i na wszystko inne zresztą też. Jak kupowaliście dom to trzeba było u dewelopera się domagać. Wiecznie roszczeniowy tryb a potem macie pretensję, że inni mieszkańcy mają was dość. Oświetlenie będzie w kolejności zasiedlania domów i już i asfalt też!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 6
do xxx madrali internetowego
Śmierc nastolatki a oświetlenie
Gdyby durna baba wolniej jechała ze względu na warunki atmosferyczne i brak oświetlenia
TO DZIEWCZYNKA BY ŻYŁA!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Gdyby był chodnik też by żyła...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
gdyby max mądrala internetowy coś zrobił zamiast pleść i marnować klawiaturę to może coś by się zmieniło w naszej wiosce.
Wszyscy tylko narzekać potrafią. "Płacę podatki i wymagam" - kwintesencja myślenia buraka.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
cory, za przeproszeniem sam/sama jesteś burakiem. Czy ty wiesz ile własnej forsy ludzie wrzucili za gminę? Nie? To odstaw klawiaturę i poczytaj.
dokumentacja + linia energetyczna pod działkę+ transformator nierzadko - przeszło na własność ENERGA
dokumentacja + wodociąg - przeszło na własność gminy
przyłącza kanalizacyjne - własność gminy
utwardzanie dróg (szlam, żwir,szlaka,gruz yomby) -własność gminy
Dokumentacja na rozbudowę szkoły - gminnej
oświetlenie ulic gminnych, itd, itp.....
Gdyby nie inicjatywa wlasna to bysmy czekali tyle co na nowa szkole.

To chyba nic dziwnego, że nie dam już ani złotówki na gminę, która zamiast zaspokajać podstawowe potrzeby mieszkańców szasta kasą i nagradza z du.y wziętych ludzi jakimiś nagrodami Sukovia - nota bene - kto te nazwe wymyslil ?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam, czy ktoś może się dokładnie orientuje czy będzie oświetlona ulica Pszenna i Lotnicza w ramach odjazdu/ dojscia do szkoły?
Nie spinaj sie tak.....nie mieszkam przy przennej ale z niej korzystam i sensowne było by najpierw oswietlenie głownych ulic , a także ułożenie na nich płyt....niech zrobią choc to.
mój post był do "Kasia"
czekasz 12 lat, to możesz jeszcze z 6 poczekać. dla Ciebie to będzie strata 50%. ja rok czekam i dla mnie 6 lat będzie strata 600 % czasu. Na taka stratę nie możemy sobie pozwolić. Na czas trzeba patrzeć po gospodarsku!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
Święte słowa.....:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
zauważcie...wątek założony ponad 2 lata temu, a jak się świeżo czyta...:/
No to w budżecie UG na 2014 rok jest 55 tys. zł na 10 punktów świetlnych na ul. Pszennej (43. strona pdfa)

http://bip.zukowo.pl/rada/uchwaly/1388142158.pdf

Teraz trzeba jeszcze przypilnować, żeby to zrealizowali...

Jeśli punkty świetlne byłyby rozstawione co 100 m (jak to jest na Księżycowej), to starczyłoby ich od skrzyżowania z Lotniczą do mniej więcej skrzyżowania z Księżycową.

Są też po 3 punkty świetlne na ul. Mazurskiej i Mazowieckiej (jak widać radny mieszkający na jednej z tych ulic okazał się skuteczny...)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
SZKODA ZE SKUTECZNY DLA SIEBIE A NIE DLA MIESZKANCOW
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Od lotniczej do feniksa jest równe 600m. Wiec jest rzeczywiście szansa ze moze wystarczy lamp do rolniczej (bo " pszenna " od lotniczej jakieś 100m jest oświetlona). ;)
Jest oświetlona, ale to prywatne oświetlenie, nie gminne wiec jeśli pewniego pięknego dnia zlikwiduja je gospodarze, to bedzie znow ciemno. Oświtlenie powinno być od poczatku loniczej!
Ciekawa lektura ,na drogi nie ma ale na budowę progów zwalnających TO I OWSZEM

Inne tematy z forum Banino

Imperium-Auto Salon (11 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

Rehabilitacja, gabinety lekarskie (22 odpowiedzi)

Cześć, zwracam się do was z zapytaniem, co myślicie na temat powstania prywatnej placówki...

serwis kotła De Dietrich (10 odpowiedzi)

hej poszukuje sprawdzonego serwisu do kotła De Dietrich .

do góry