Widok

Otrivin w ciąży

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dzieczyny, czy któraś z Was musiała brać przez całą ciążę Otrivin i nie zaszkodziło to dziecku? Ja mam krzywą przegrodę i od kilku lat regularnie stosuję Otrivin 3 razy dziennie po 1 psiknięciu-inaczej bym się udusiła, szczególnie w nocy. Sólm morska wogóle nie pomaga a zabieg w moim przypadku nie przyniósłby zbytniej poprawy. Teraz skończyłam 7 tc i zaczęłam 8 tc. Maluszek jest idealnej wielkości, serduszko mu bije i odpukać nic się nie dzieje. W necie krążą różne teksty o ksylometazolinie, którą zawiera Otrivin. Jedni mówią, że te krople są mneij szkodliwe niż bezdech czy niedotlenienie matki w nocy z powodu zatkanego nosa, inni, że może szkodzić płodowi... Czy któraś z Was była w podobnej sytuacji?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5
Mam przed sobą ulotkę od Nasivin Soft, jest w niej napisane:
że przed zastosowaniem należy poradzić się lekarza
oraz że należy zachować szczególną ostrożność podczas stosowania leku, nie należy zwiększać dawki.

Nasivin Soft można stosować u dzieci od 1 do 6 roku życia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
spróbuj może łagodniejsze np. nasivin- to jest dla małych dzieci.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry