Widok

PAMIĘCI PREZYDENTA I INNYM PRZEDSTAWICIELOM NASZEGO KRAJU...

Zakładam ten wątek dla tych, którzy chcą wyrazić słowa współczucia z powodu dzisiejszej tragedii. Sama nie zajmuję się polityką, ale wiadomość o śmierci Prezydenta i innych znanych osób zszokowała mnie. Bez względu na to czy rządzili dobrze czy źle to mieli na uwadze dobro naszego kraju.
Niech spoczywają w pokoju...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Izabela Jaruga Nowacka :((((
żelazny kwiat polskiej polityki

i wielu wielu innych wybitnych polityków, gości, obsługa.....
szok i niedowierzanie
Polska już nigdy nie będzie taka sama :(

nie sądziłam że czegoś takiego dożyję
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niewątpliwie straszną tragedią jest to że spadł samolot (niezależnie od tego kto był na jego pokładzie) i zginęło tyle osób. Natomiast zdecydowaną przesadą jest stwierdzenie "Bez względu na to czy rządzili dobrze czy źle to mieli na uwadze dobro naszego kraju. "
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
teraz to już nie ma żadnego znaczenia :(((
Cross jak zawsze aktywny. Dziękuję za uwagę. Chodzi mi o to, że specjalnie nie przepadam za obecnym rządem i stąd te słowa. Również uważam, że nieważne kim byli, ale to jednak ludzie. Niemniej nie byłoby tak głośno gdyby to był koś inny. Na innych forach piszą nieładne rzeczy więc chciałam to uprzedzić. Pozdrawiam.
Wy na trzeźwo takie komentarze piszecie?
Nie, krna, narąbani.
Obudź się C, jest tragedia narodowa.
Ja pierdo%% Mansonie. Przecież Ty wiesz.
Jak czytam takie wpisy co tu płodzą to modlę się do Boga co go nie ma o powrót w ramy naszego społeczeństwa analfabetyzmu przynajmniej sprzed czaso-okresu I Wojny Światowej. Wtedy debile nie mogli kleić zdań, bo nie wiedzieli jak.
Ja pierniczę, się czepiacie. Te słowa, świeżo po tragedii, tu i gdzie indziej, wyrażają przed wszystkim emocje. Tak, nie są do końca przemyślane, często brak im spójności. Co z tego?
Wszak oto odczuwam poniekąd obawę,
Że zaraz zwariuję albo też niebawem.
jaki rząd, kochanie? rząd to nie tym samolotem i nie tego dnia leciał. wy i te wasze fakultety...
przeważnie nie używam dużych liter. to nie lekceważenie kogokolwiek. to nawet nie bunt. to po prostu lenistwo
Zapalam światełko pamięci za wszystkich Przedstawicieli Władz RP,którzy zginęli w dzisiejszej katastrofie,lecąc na obchody 70 rocznicy Pomordowanych przez NKWD.Oddaję HOŁD i KONDOLENCJĘ....

hobo...

a Ty piszesz, jakbyś miał 50 lat. gdzie tam 50. 150! ;)
hyhyhyhyhy: "jaki rząd, kochanie?... wy i te wasze fakultety..." (zapomniał wół... ;)
już Ciebie widzę w oksach takich jak denko od tej butelki szlachetnego wina, co to je właśnie dzierżysz w dłoni, z długą, siwą brodą i wyleniałym kotem o sprytnych oczkach, siedzącym na kolanach.
widzę, jak w geście "palec boży ci dołoży" gromisz małolatów powtarzając: "wy i te wasze fakultety!" :)
wiem, wiem. na swoją obronę dodam, ze wcale nie byłem w zoo dzisiaj bo padało. za to byłem na filmie 3d jak wystresowac smoka. już pracują nad tym wrogie siły żebym zdziecinniał na nowo. nawet happy meale dzisiaj kupiłem i zabawki-smooooki odebrałem
przeważnie nie używam dużych liter. to nie lekceważenie kogokolwiek. to nawet nie bunt. to po prostu lenistwo
Gratuluję,
rozbił się samolot, najważniejsi ludzie w tym kraju nie żyją a wy co? Ze nie tak napisane? Każdy średnio rozgarnięty domyślił się o co chodzi. Gratuluję spostrzegawczości i barku zrozumienia powagi sytuacji.
C,Hobo i Manson a Wy jak zwykle swoje mądrości sprzedajecie...
Idżcie polemizować o grze w bierki pod wodą,napewno jestescie w tym dobrzy,albo jeszcze lepiej cwaniaczki od razu do Sejmu startujcie polską gospodarkę ratować....!!!!!!!!!!!!!!!!!
idź już spać, odpocznij
Jak zwykle tym forum nie na temat piszecie....!!!!!norma....
bo to MY jesteśmy to forum, a to forum to MY, skarbie. i MY decydujemy o tym co jest na temat a co nie. jesteśmy zblazowanymi, zarozumiałymi i wyjątkowo ksenofobicznymi indywiduami. i jest nam z tym tak dobrze, że pojecia nie masz. maleńka
kochanie, złotko, maleńka, skarbie???
niezłe to wino... ;D
eliksir jakiś?
forum to też ona.
ola-faSoLa :P :P :P :D :D :D Już lepiej piszę? Czy jeszcze piosenkę dody powinienem przywołać? i nie nadużywaj wielokropków, złotko. bo to wcale nie pogłębia wypowiedzi, mimo ze tak Ci się wydaje
a tak korzystając z okazji, to chcę Tobie podziękować Hobo za to, że utrwaliłeś w mojej pamięci jedną z tych najbardziej niepozornych i zapomnianych osób, która dziś zginęła, o której nikt (prawie nikt) nie wspomina. trudno wartościować uczucie smutku, ale śmierć tej osoby naprawdę mnie dziś poruszyła. świat o niej zapomniał, a gdy sobie na chwilę przypomniał, to wysłał ją na drugą stronę. trudno w to uwierzyć :/
ale o kogo chodzi? o panią suwnicową, Anię Walentynowicz? do mnie trzeba bardzo dużymi literami teraz i precyzyjnie. jeśli o panią Anię chodzi, to tutaj poczytaj

http://www.rpo.gov.pl/pliki/12502514990.pdf
jak widać można i małymi :)
Dobra Hobo,można być zblazowanym,zarozumiałym a indywidualnym to juz trzeba!!!!I nie czepiaj się moich kropeczek Kochanieńki............................wolałabym Krajewskiego posłuchac!

I możesz być z siebie zadowolony:) Udało ci sie Łobuzie wciągnąć mnie w konwersację nie na temat,ach więc teraz ja zaśmiecam wątek........................................................................................................................................Dla Ciebie Hobiku te kropeczki!!!!
"Hobiki" - gdybym miała akwarium, to tak nazwałabym stado małych, zwinnych, płochliwych rybek, co to ławicą pływają.
Stwór tak zapewne nazwie swoje odhibernowane faraonki, co ciemną nocą wynoszą z szafki w kuchni cukier, kryształek po kryształku.
to nie faraonki. To mroczne odpryski chaosu. Ale serio nie faraonki, to same małe czarne, co na zewnątrz.
...zaraz pewnie Manson napisze o tych, które są U NIEGO na zewnątrz.
nie dość już różnego gówna ...
To TYLKO chwila zadumy nad ludzkim życiem, nie ważne czy z lewa czy z prawa.
Ludzi żal, ot.
Że klepię bez sensu i na każdy temat?
No ja to wiem. Ty już też.
Od tego jest Hyde, żeby każdy mógł sobie poklepać, co mu się chce.
Jak komu nie pasuje niech nie słucha.
Idę sobie popiłować do lasu.
Tragedie tragediami a posprzątać po zimie trzeba.
Mrówy, Manson. Te duże, czarne, straszne i gryzące. Łaża już i terroryzują las?
U mnie leśne mrowiska zastygły ostatnio. Wyciszyły się i wszelkie ruchy w i ich obrębie zanikły kompletnie. Stagnacja. Chyba idzie zima.;) A największe mrowisko jakie widziałem znajduje się na Pustkach Cisowskich nieopodal wydm. Jest przeogromne w tydzień zeżarłoby do białej kości ogromną maciorę. (tak sobie w głowie kalkuluję ;))
Dorze wiedzieć gdzie się mieć na baczności ;)
Nooo koniecznie tamte tereny to są "moje" ;))).
Poza tym te wydmy grząskie i jakieś takie ruchome tamtejsze piaski bywają ;) Zassać po szyję mogą i owładnąć człowiekiem tak, że ruchu żadnego wykonać nie zdoła. A wtedy szefunio mrówek podejdzie w oczka zaglądnie i dokona wyboru, którą mrówkową dywizję wysłać pierwszą.
U mnie mrów mało. Jedno mrowisko na 10 ha lasu, albo i rzadziej.
Miast czerwonych są małe czarne mrówy, takie co robią kopce ziemne.
Wierzba pięknie kwitnie.
Jak jest słońce, to aż jej bzyczy w koronie od trzmieli.
A Ty wiesz Mansonie... że obok miejsca gdzie w "mym" lesie ta wieża stała (co runęła równolegle kiedy prom Heweliusz tonął) Ty ją pamiętasz tę wieżę... to obok tej wieży jest mrowisko, a w środku jego wyrasta brzoza. Lubię tam łazić. Ostatnio kradnę brzozom sok i piję go schłodzony. Ależ one tego dobrodziejstwa mają w sobie. Im to nie szkodzi.
Oleńkowa Oleńko Ty słuchaj - bo Ty te światła tak zapalasz, co do końca świata rozjaśniać ludzkie dusze będą - empatyczna, dobra i miła, więc ja mam tylko taki nieśmiały i nieudolny projekt, a właściwie propozycję dla Ciebie, weź se klepnij na czole tatuaż. Taki rozwiany na wietrze kir. Albo najlepiej dwa. Osią symetrii może być linia Twego nosa. Wtedy wszyscy skumają o co biega.

Bo widzisz Olu, Hobo, wg mnie z****iście ubrał w słowa swój żal co ma w sercu, ale pikuś tam że udatnie go w słowa przyodział, napisał to uważam przede wszystkim szczerze i jak to czuje. I potrafił napisać DLACZEGO !!!! Bo "Kaczor" akurat o dawnych Ak-owcach pamiętał. Wie to Hobo i ja. Ale jeśli chcesz pogadać o Ak Olusiu to ja bardzo chętnie. Może przypomnimy kilka postaci, o których świat już dawno zapomniał. Co Ty na to?

"Niektóre rzeczy są dokładnie tym, czym są, i niczym innym."

Charles Bukowski.
Nie zważając na koleje losu i bez względu na pogodę banda czyży przebiera w łuskach po słoneczniku pod karmnikiem. Tak ich średnio po dwadzieścia. I chłopaki, i dziewczyny.
http://pl.wikipedia.org/wiki/CzyĹź_zwyczajny

Natchnąłeś mnie C wczorajszym spacerem. Złaziłem dzisiaj ze sforą ze 20 kilosów po Borach. Ani śladu ludzi. Tylko sarny, jelenie, kruki i p-sójki. Ładnie jest.
Ja nie wiem, ale na mnie to kruki jakoś szalenie pozytywnie oddziałują. Kiedyś czytałem o kolesiu, który w głuszy mieszkał co do niego kruk przyleciał i się dość długo trzymał jego obejścia. Ja pikuję, to są dopiero cwane ptaszyska. Ale wszystko można wychować dobrą energią. Nawet kobiety ;)
(kruk ostatecznie po pary miechach dał dyla)
Kruki fajne, nie powiem. Każdą padlinę wywęszą w lesie. A jak fajnie odciągają od swojej zdobyczy zwodząc i nawołując.
Nauczyły się, że w śmieciach dużo fajnych rzeczy jest. Rozwalą każdy worek i porozwlekają dokoła co tylko się da. Większych śmieciarzy to nie ma. Nawet klapę od śmietnika potrafią podnieść.
Ale pod względem cwaniactwa nikt nie dorówna p-sójkom.
nie ma czegoś takiego jak "dobra energia".
"złej" też nie ma. jest tylko energia.
Ok nie ma dobra lub zła, jest energia/czyny/podejmowane próby czynione w zgodzie z samym sobą i jasnymi intencjami w celu zharmonizowania otoczenia lub też jest chaos i niepokój w duszy, który wywołuje określone, nieracjonalne, energiczne działania szkodzące środowisku i samemu sobie.
bardzo ładnie. brawo.
Ale co jest ładnie ????
Nie dla braw to napisałem, ale miło słyszeć niemy przy-klask.
O ile szczere to było.
Skm-ki zatrąbiły właśnie, syreny zawyły. Manson ma rację las rośnie jak rósł.

http://www.youtube.com/watch?v=w2XL2rz04pU

Charles Bukowski.
C tatuaże już mam,dwa...o wiele seksowniejsze niż to co zaproponowałeś....
To co napisałaś nie koliduje wcale z tym, że mogłabyś posiadać razem cztery z czego dwa byłyby mniej seksowne od poprzednich.
Lub?
Zazwyczaj jest i.
Słuszna uwaga.
doszliśmy do pnia drzewka i już nie wiadomo kto co do kogo. Moja uwaga była o energii.
Stworku zdaje się, że chodziło o to ?
"Ok nie ma dobra lub zła"

Rozumiem. Logicznie napisałaś. Dlatego napisałem, że celna uwaga. Nie mogę odrzucać dobra i zła negując je i zostawiać sobie margines na "lub". Rozpatrywałem obie kwestie bo to są dwie strony tej samej monety. Zatem powinno być "i". W matematyce między "i" oraz "lub" jest zasadnicza różnica.
Chodziło mi o to, ze jeden człowiek podejmuje i czyny w zgodzie z samym sobą i te wynikające z chaosu w jego "duszy". Ludzie, ok, nie odcinajmy się, my, nie jesteśmy racjonalni, czy może inaczej, jesteśmy racjonalni tylko w pewnym stopniu. Wielu przyczyn swojego postępowania nie widzimy.
A czyny nie są jednowymiarowe.
Łączę się w bólu i żalu z rodzinami ofiar wypadki. Chcę wyrazić swój smutek bo odeszło tyle wybitnych osobistości. Niedługo nowe wybory. Nasz mały świat się zmieni i mam obawy w którym kierunku podąży...

PS

Moja babcia - mądra kobieta mawia :"Nie gadaj z dupą bo cię o*****

Do poziomu pewnych ludzi nie powinno się zniżać ani własnej dyskusji sprowadzać do takiego poziomu. (Proponuję ignorować pewnych forumowiczów którzy bardzo zaniżają poziom forum)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
* wypadku - oczywiście
A mój kot mruczy czasem słowa piosenki: "Nie mów nic zabawa trwa, świat się kręci a my z nim"
Pozdrów babcię.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Daj spokój C!!!!!

Tutaj byście mogli sobie odpuścić to błaznowanie...

Wątek jest poważny,bo tego wymaga sytuacja...a Wasze z*******e mądrości to akurat moja babcia (Francuzka ) wzięłaby śmiechem....

a Ty Hobo to się niezle rozbędziłeś...Kto tworzy to forum?Ty?Oni?

Ta....pewnie te Hobiki-śmieszne:)
w pewnym sensie się z Tobą zgadzam, Olka, racja, c mógłby sobie już dać spokój. ale krzyczeć nie musisz.
wiesz, my jesteśmy trochę (baaaardzo) krnąbrni i tego nie zmienisz. jeśli szukasz porządku, to tu go nie znajdziesz. raczej nie mamy zwyczaju trzymać się jednego tematu. a właściwie, to mamy zwyczaj zmieniać temat do granic absurdu, że tak sobie pozwolę przybliżyć sposób funkcjonowania hp z naszym udziałem. tak było, jest i będzie. jeśli chcesz mieć ordnung, to musisz się przenieść na inne forum.
tu jest zadupie i koniec świata. tu panuje anarchia :)
jeśli Ciebie inetresuje temat tej tragedii, to w niezwykle przejmujący sposób wyraził swoje uczucia hobo w wątku "dziękuję". śmiem przypuszczać, że tam odnajdziesz to, czego nie możesz znaleść tutaj. hobo jest u nas cenionym i otoczonym estymą specjalistą z dziedziny historii i polityki. nikt tego głośno nie mówi, ale każdy pilnie robi notatki z jego wykładów ;) niektórzy, tacy jak ja, chodzą nawet do niego na zajęcia wyrównawcze.
Ty też tworzysz to forum, dzięki Tobie ten wątek nabrał rozpędu ;)
pytanie tylko, kiedy Ci ciśnienie podskoczy i z jakim skutkiem?
Nie,nie...bez przesady z tym ciśnieniem,aż tak poprawna to ja nie jestem!!!!
Zresztą przecież znam Wasze posty,czytam Was od dawna i niejednokrotnie pisałam,że jestem Wasza fanką,bo intelekt to Wy macie dość wysoki...tylko czasami trzeba wiedzieć kiedy zejśc ze sceny.
Nie jestem jedną z tych osób co odwiedza forum by wszystkich krytykować,to żadna odwaga anonimowo się negatywnie wypowiadać!
Aczkolwiek uważam,że autorka tego wątku liczyła na burzliwą dyskusję o mającej miejsce tragedii .... i ja trochę też!

zamieszanie,które robicie popieram jak najbardziej,ale nie w tym wątku:(
zastanawia mnie tylko co ma do tego wszystkiego Twoja babcia francuzka?
i ciekawe jak podsumowałaby te mądrości moja babcia rosjanka?
już nie mówiąc o babci stwora - śliwce (to starożytne imię) węgierce.
i która babcia jest lepsza???
Śliwce?
Ty pomiocie mirabelki.
Śliwowicy!
Pomyśl....
Babcia Frabcuzka nic by nie zrozumiała....

z innej beczki:
spójrzcie na tytuł wątku-a Wy tu o śliwowicy...
to Twoja babcia francuzka nie zna polskiego???
moja babcia polka znała francuski.
i wszystko by zrozumiała, gdyby to był francuski hp.
nie musiałaby palić głupa, maskując brak zrozumienia śmiechem.
Wiele wątków tutaj zaczyna się w określonym punkcie, a kończy za górami, za lasami... Jakby tak wszyscy nagle zaczęli gadać na temat, to bym ich do lekarza wysłała.

stwór

przeproś ode mnie babcię śliwowicę, pokornie błagam, bo nie chcę, żeby mnie z belą lugosim prześladowała po nocach. swoją drogą, fajnego masz dziadka ;)

a wyciągniesz dla mnie od śliwki słoik powideł? o wódę nie proszę, jestem na detoksie.

to mówiłam ja, mała, dzika, kwaśna mirabelka
Mirabelki nie są kwaśne. Są słodkie. Kwaśne to są ałycze. Ale co by to kogo obchodziło, żeby powiedzieć w taki sposób, coby Manson nie mógł się pomądrzyć.
Śliwka to taki typ, co go często pod barem można spotkać. Śliwka, od jego ulubionego argumentu we dyskusjach. A polemizować to on lubi.
Dziadek, jak to zwykle on. Wiecznie żywy.
http://www.youtube.com/watch?v=OKRJfIPiJGY&feature=related
Się śmiej. Na Chyloni był kiedyś niejaki "śliva". Arce kibicował. Umiał argumentować podobno i sam śmiało przyjmował argumenty na klatę.
no liczyłam na bauhaus :)
ta muza fajne czasy mi przypomina i najlepszych przyjaciół.
Zal mi ludzi
Na pogrzeb przyjadą nasi wrogowie - rosjanie, a gdzie będą najwięksi sojusznicy amerykanie? Wszyscy sąsiedzi przyjadą - coć niemcy jak zwykle udają że ich nie ma :P Amerykanie wsadźcie sobie w d... taki sojusz!
ooooooo, zaczęło się... długo nie trzeba było czekać na żółć
przyjaciół poznaje się w biedzie. Może pora wyciągnąć wnioski?
mam w dupie wnioski te i inne.
pieprzyć przyjaciół, na siebie trzeba umieć liczyć. poza tym w polityce nie ma przyjaciół, są tylko koalicjanci, a i to do czasu.

najlepiej się pozagryzajcie.
spokój będzie.
A ja myślałem, żem cham i prostak.
Ale takich pierdół to bym nawet nie wymyślił.
Otworzyłem sobie dubla primatora.
Muszę sobie jakoś osłodzić bzdety, które wyczytuję mimo.
Pierwszy łyk będzie za zdrowie zdetoksowanej Ciemy.
Drugi za kulinarne gusta C.
A wszystkie kolejne dla mnie, niech mi myśli lekkimi będą, a próba zrozumienia otoczenia niech mi się uwali.
ale, że co? że ja cham i prostak? tak :)
a nie, nie. ja przecież burak pomorski jestem, odmiana langfuhr.

pij moje zdrowie Mansonie, byle dużo, bo ja bardzo chora jestem ;)
mnie to, proszę ja Ciebie, nawet wstyd by teraz było pode Twoimi odrzwiami stanąć w trzeźwości swej absolutnej :/
a już trupem bym padła, gdybym miała Tobie powiedzieć: "zaparz mi, proszę, rumianku" ;)
czekam na ten moment, kiedy będę mogła znów zejść na psy, ale najbardziej galopuje mi wyobraźnia, gdy myślę sobie, jak nawalę się jednym (powtórzę: JEDNYM) specjalem :D
to dopiero będzie wydarzenie!
hahahahaha

Manson, ja dziś specjala sztuk raz wypiłem (prawie na raz).
Zatem weź pociągnij za me gusta też suto i bez oszczędzania zawartości czeskich butelek. Powód prosty moje gusta kulinarne są współrzędne z moimi gustami jeśli idzie o kobiety. A kto to widział, żeby za kobiety nie wypić. ;)

Ale faktycznie. Kiedy czytać niektóre posty to zostaje wyjarać blancika i popić rudą tylko po to żeby później móc spokojnie zasnąć. Szkoda jeno, że od tego nie ubywa na świecie rasowych debili.
Większość ludzi nie rozumie po co jest ta " szopka " z żałobą narodową, nie chodzą na wybory, nie interesują się polityką, i generalnie nie obchodzi ich nic oprócz własnego ja. Ludzie pytani po co poszli na plac złożyć kwiaty i znicze - poszli tam bo większość poszła. Ale generalnie dlaczego? -nie wiedzą. Demonstracyjnie wywieszają flagi - ale nie wiedzą po co. Robią wszystko-bo tak robią inni, bez refleksji, zastanowienia, bez zrozumienia i bez sensu.
Zieeeeeeew.
I jakiś wniosek w związku z tym wyciągasz?

Charles Bukowski.
Prezydent Obama oświadczył,że bedzie uczestniczył w pogrzebie Prezydenckiej Pary....oraz inni Prezydenci.

Władze będa musiały zorganizować nie lada ochronę tych wszystkich ważnych osobistości.Oby się nic nie wydarzyło,przecież to będzie masowe wydarzenie,dziesiątki tysięcy ludzi....

Kocio i ja sie z Tobą zgadzam,większośc ludzi robi to podpublikę.....bo tak trzeba!
C ja wyciągam taki wniosek:

Można gówno robić i niezle żyć!
Jakieś przesłanki na podstawie, których wyciągnęłaś ten wniosek jesteś w stanie przytoczyć?

Charles Bukowski.
Cisza aż grzmi i huczy.
Co jest Olka? Język nagle kołkiem stanął, czy palce zdrętwiały? Nie masz już chęci pisać zdań li tylko po to, żeby rozpocząć je wielką literą i kropką zakończyć?
Się zaraz nie obrażaj, bywam szorstki i chropowaty w obyciu jak język kota.

To dla Ciebie mała. Posłuchaj uważnie tej treści w linku może się o mnie czegoś dowiesz.
http://www.youtube.com/watch?v=L1HuP0XriH0

Charles Bukowski.
Wiem, wiem :( i niestety widze to po swoich ludzikach w pracy :(
pierwszy dzień na czarno,flagi itp. a puźniej już zlewka
Katyń - Przeklęte miejsce dla Polskich Elit -

R.I.P - Dla Tych co nie dożyli tej chwili :-(
Jacie, jacie, jacie :))))
Ale się słodziutko ululałem :)))
A jak wstałem dzisiaj rano to zdążyłem po powrocie ze sforą tylko herbatę zaparzyć i wyłączyli mi prąd :))))
Cały dzień sobie piłowałem, rąbałem, piłem piwo, siedziałem ze sforą na słoneczku i czytałem Jeskowa (po raz drugi go czytam, bo za pierwszym razem to chyba połowy rzeczy nie skapowałem).
I nie mogłem ani oglądać tv, ani słuchać radia :)))
Niestety, transformator naprawiony i prąd na wieczór się pojawił.
Obejrzałem dziennik.
Poczytałem nowe posty.
I chyba zejdę do piwniczki.
Mam w sobie za mało obywatelskiej postawy, żeby to wszystko pojąć.
Ja żem dzisiaj z samego rańca wstał. Przed 6.
W lesie byłem biegać. Mansonie widziałem białą sarnę. Są białe sarny? czy to inne jelątko było... nie no sarna chyba, ale biała. Serio. I znalazłem ciekawe gniazdo ptasie na buku. Na gołym pniu buka, wciąż nie wiem jak ten ptak zaczepił się tam żeby się uwić. Pstryknę może fotę niebawem to zobaczycie.
Prąd mam na bieżąco. I napięcie też :)
Nawet wino mam. Wieloowocowe ad. 2008. Dobre podobno. Mama chwaliła na moich urodzinach. To se właśnie kończę butelkę. Miała rację mi to wina chyba w życiu najlepiej wychodzą.

I najważniejsze Manson. Bo kiedy przed 8 biegłem do domu to parkę ptaków widziałem. Chyba gody miały. Pan i raczej panna. Aż się zatrzymałem i oddech wstrzymałem. Jak dzikie penetrowały sosny wydziobując robale (ale to chyba ściema była, bo się ku sobie miały - to widać takie rzeczy, najwyraźniej improwizowały) No więc co to były za ptaki? wiesz może? pióra czarno białe, jak u sroki ale z tyłu na łebku czerwona w pomarańcz wchodząca plama i w okolicach ogona pod spodem też ta czerwień, ale większa rozmiarowo. Natomiast kiedy podrywały się do lotu (bo przeskakiwały z drzewa na drzewo jak szalone) to skrzydłami wydawały dosyć donośny odgłos. Takie puf, puf, puf.:))) No nie kłamie. Pytam szczerze.

I tak mi nikt nie uwierzy.

Charles Bukowski.
Taki ło:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Dzięcioł_duży
Albo może któryś z kuzynów.
Oni się znoszą nawzajem tylko w czasie godów. A tak wszyscy samotnie, i laski, i faceci. I nawet sie przeganiają ze swoich terytoriów. Niezależne bestie.
:)))))
Tak. Dzięcioł duży !!. Ale jestem płytki. Zapamiętam na przyszłość u mnie nauka nie idzie w las tylko w nas bo ce jest dwóch ;)
Spory łyk wińska za Twą domyślność.
I jeszcze większy (za chwilunię) za Szuroczkę.

Charles Bukowski.
Wróciłem z lasu.
Kruk leciał ponad drzewami i się wydzierał w wniebogłosy jakby obdzierali go z piór. Słońce ukośnie przedzierało przez drzewa i specjalnie nie raziło po oczach.

Fajną kobitę tam spotkałem z czymś takim przy nodze
http://www.harlemfur.com/images/Dog_Olive.jpg
Marszobiegiem się poruszała i wyuczała psiaka "sztuczek".
Do pasa u spodni miała umocowaną sakwę z której wydobywała nagrody dla pupila.
Nie wiem czy życie jest piękne.

Charles Bukowski.

Inne tematy z forum Hydepark

Bojano / Stołówka / Szkoła Podstawowa w Bojanie / investo pan Stopikowski (8 odpowiedzi)

Witam, zwracam się do Państwa z zapytaniem czy ktoś z korzystających i zamawiających posiłki dla...

Kawa czy Herbata - rano (228 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

muza na dziś (792 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

do góry