Widok

PAMIĘCI PREZYDENTA I INNYM PRZEDSTAWICIELOM NASZEGO KRAJU...

Zakładam ten wątek dla tych, którzy chcą wyrazić słowa współczucia z powodu dzisiejszej tragedii. Sama nie zajmuję się polityką, ale wiadomość o śmierci Prezydenta i innych znanych osób zszokowała mnie. Bez względu na to czy rządzili dobrze czy źle to mieli na uwadze dobro naszego kraju.
Niech spoczywają w pokoju...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie ma czegoś takiego jak "dobra energia".
"złej" też nie ma. jest tylko energia.
Ok nie ma dobra lub zła, jest energia/czyny/podejmowane próby czynione w zgodzie z samym sobą i jasnymi intencjami w celu zharmonizowania otoczenia lub też jest chaos i niepokój w duszy, który wywołuje określone, nieracjonalne, energiczne działania szkodzące środowisku i samemu sobie.
bardzo ładnie. brawo.
Ale co jest ładnie ????
Nie dla braw to napisałem, ale miło słyszeć niemy przy-klask.
O ile szczere to było.
Skm-ki zatrąbiły właśnie, syreny zawyły. Manson ma rację las rośnie jak rósł.

http://www.youtube.com/watch?v=w2XL2rz04pU
"Niektóre rzeczy są dokładnie tym, czym są, i niczym innym."

Charles Bukowski.
C tatuaże już mam,dwa...o wiele seksowniejsze niż to co zaproponowałeś....
To co napisałaś nie koliduje wcale z tym, że mogłabyś posiadać razem cztery z czego dwa byłyby mniej seksowne od poprzednich.
Lub?
Zazwyczaj jest i.
Wszak oto odczuwam poniekąd obawę,
Że zaraz zwariuję albo też niebawem.
Słuszna uwaga.
Łączę się w bólu i żalu z rodzinami ofiar wypadki. Chcę wyrazić swój smutek bo odeszło tyle wybitnych osobistości. Niedługo nowe wybory. Nasz mały świat się zmieni i mam obawy w którym kierunku podąży...

PS

Moja babcia - mądra kobieta mawia :"Nie gadaj z dupą bo cię o*****

Do poziomu pewnych ludzi nie powinno się zniżać ani własnej dyskusji sprowadzać do takiego poziomu. (Proponuję ignorować pewnych forumowiczów którzy bardzo zaniżają poziom forum)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
* wypadku - oczywiście
A mój kot mruczy czasem słowa piosenki: "Nie mów nic zabawa trwa, świat się kręci a my z nim"
Pozdrów babcię.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
doszliśmy do pnia drzewka i już nie wiadomo kto co do kogo. Moja uwaga była o energii.
Stworku zdaje się, że chodziło o to ?
"Ok nie ma dobra lub zła"

Rozumiem. Logicznie napisałaś. Dlatego napisałem, że celna uwaga. Nie mogę odrzucać dobra i zła negując je i zostawiać sobie margines na "lub". Rozpatrywałem obie kwestie bo to są dwie strony tej samej monety. Zatem powinno być "i". W matematyce między "i" oraz "lub" jest zasadnicza różnica.
Daj spokój C!!!!!

Tutaj byście mogli sobie odpuścić to błaznowanie...

Wątek jest poważny,bo tego wymaga sytuacja...a Wasze z*******e mądrości to akurat moja babcia (Francuzka ) wzięłaby śmiechem....

a Ty Hobo to się niezle rozbędziłeś...Kto tworzy to forum?Ty?Oni?

Ta....pewnie te Hobiki-śmieszne:)
w pewnym sensie się z Tobą zgadzam, Olka, racja, c mógłby sobie już dać spokój. ale krzyczeć nie musisz.
wiesz, my jesteśmy trochę (baaaardzo) krnąbrni i tego nie zmienisz. jeśli szukasz porządku, to tu go nie znajdziesz. raczej nie mamy zwyczaju trzymać się jednego tematu. a właściwie, to mamy zwyczaj zmieniać temat do granic absurdu, że tak sobie pozwolę przybliżyć sposób funkcjonowania hp z naszym udziałem. tak było, jest i będzie. jeśli chcesz mieć ordnung, to musisz się przenieść na inne forum.
tu jest zadupie i koniec świata. tu panuje anarchia :)
jeśli Ciebie inetresuje temat tej tragedii, to w niezwykle przejmujący sposób wyraził swoje uczucia hobo w wątku "dziękuję". śmiem przypuszczać, że tam odnajdziesz to, czego nie możesz znaleść tutaj. hobo jest u nas cenionym i otoczonym estymą specjalistą z dziedziny historii i polityki. nikt tego głośno nie mówi, ale każdy pilnie robi notatki z jego wykładów ;) niektórzy, tacy jak ja, chodzą nawet do niego na zajęcia wyrównawcze.
Ty też tworzysz to forum, dzięki Tobie ten wątek nabrał rozpędu ;)
pytanie tylko, kiedy Ci ciśnienie podskoczy i z jakim skutkiem?
zastanawia mnie tylko co ma do tego wszystkiego Twoja babcia francuzka?
i ciekawe jak podsumowałaby te mądrości moja babcia rosjanka?
już nie mówiąc o babci stwora - śliwce (to starożytne imię) węgierce.
i która babcia jest lepsza???
Śliwce?
Ty pomiocie mirabelki.
Śliwowicy!
Nie,nie...bez przesady z tym ciśnieniem,aż tak poprawna to ja nie jestem!!!!
Zresztą przecież znam Wasze posty,czytam Was od dawna i niejednokrotnie pisałam,że jestem Wasza fanką,bo intelekt to Wy macie dość wysoki...tylko czasami trzeba wiedzieć kiedy zejśc ze sceny.
Nie jestem jedną z tych osób co odwiedza forum by wszystkich krytykować,to żadna odwaga anonimowo się negatywnie wypowiadać!
Aczkolwiek uważam,że autorka tego wątku liczyła na burzliwą dyskusję o mającej miejsce tragedii .... i ja trochę też!

zamieszanie,które robicie popieram jak najbardziej,ale nie w tym wątku:(
Pomyśl....
Babcia Frabcuzka nic by nie zrozumiała....

z innej beczki:
spójrzcie na tytuł wątku-a Wy tu o śliwowicy...
Chodziło mi o to, ze jeden człowiek podejmuje i czyny w zgodzie z samym sobą i te wynikające z chaosu w jego "duszy". Ludzie, ok, nie odcinajmy się, my, nie jesteśmy racjonalni, czy może inaczej, jesteśmy racjonalni tylko w pewnym stopniu. Wielu przyczyn swojego postępowania nie widzimy.
A czyny nie są jednowymiarowe.

Inne tematy z forum Hydepark

Biżuteria jako prezent? (45 odpowiedzi)

Hej, szukam prezentu dla koleżanki i widziałam ostatnio w sieci firmę, która robi dość unikatową...

Grajdołki (408 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Jest jakiś skup niepotrzebnych części do maszyn? (3 odpowiedzi)

Zgromadziłem trochę niepotrzebnych części, które gdzieś tam kupowałem do wykonywania napraw i się...

do góry