Widok

PG - biotechnologia/inżynieria biomedyczna/matematyka?

Szukam porady - na jaki kierunek z tych trzech radziliście by mi iść? Jeśli chodzi o mnie to w LO uwielbiałam matmę i biologię, fizyka w miarę, chemia średnio (później ją znienawidziłam, ale może przez nauczyciela). Chemia i biologia na rozszerzeniu, matma na rozszerzeniu ale nadrobione przez niecały rok. No i zastanawiam się nad tymi trzema kierunkami - nie wiem czy dałabym radę na "czystej" matematyce, nie wiem czy to "to", a poza tym chciałabym też coś związanego może z biologią... Z drugiej strony na biotechnologii z tego co widzę mało biologii i matmy i zatrzęsienie chemii, ale sam kierunek wydaje się ciekawy. Za to na inżynierii biomedycznej dużo przedmiotów technicznych, elektryki itd... Co byśmy mi poradzili? Po czym są największe perspektywy pracy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Szczerze mówiąc odradzam inżynierie biomedyczną, katedra nieciekawa .. Mało kompetentni ludzie z samej katedry oprócz może 2 czy 3 osób - wiem to po swoich doświadczeniach i doświadczeniach moich kolegów.. czysta matma - chyba, że lubisz - jeden prowadzący podsumował ją tak "zbyt nudna była, więc przeniosłem się na trudniejszy kierunek" a biotechnologia - nie wiem, nie słyszałam nic na jej temat, więc nie mogę się wypowiedzieć. jeśli będziesz w czymś naprawdę dobra to ze znalezieniem pracy nie powinnaś mieć problemu :) powodzenia w wyborze
Dzięki.
A wiesz coś może o inżynierii mechaniczno-medycznej na PG?
Mam tam przyjaciółkę. Jest dość spoko jeśli to lubisz.. jest tam matma, fiza, trochę elektroniki :)
do góry