Widok
PG informatyka
Witam
Startowalem na PG na infe ale nie udalo mi sie.Dostalem sie na drugi kierunek elektronike i telekomunikacje jestem na nim w srodku listy. Zas na infie jestem 97 na liscie rezerwowej.Na studia przyjmuja 255 osob. Czy mam jakies szanse na dostanie sie czy to jest nierealne? Na EiT wiem ze nie podolam temu kierunkowi dlatego nastawiam sie na PB. Prosze o pomoc , o jakies statystyki ile osob rezygnuje.
Startowalem na PG na infe ale nie udalo mi sie.Dostalem sie na drugi kierunek elektronike i telekomunikacje jestem na nim w srodku listy. Zas na infie jestem 97 na liscie rezerwowej.Na studia przyjmuja 255 osob. Czy mam jakies szanse na dostanie sie czy to jest nierealne? Na EiT wiem ze nie podolam temu kierunkowi dlatego nastawiam sie na PB. Prosze o pomoc , o jakies statystyki ile osob rezygnuje.
Na inf 64,3 a na EiT 53. Ja jestem akurat w srodku stawki mam 58 z kawalkiem pkt. Nie wiem o ile moga spasc te punkty. Gdzies przeczytalem ze w 2013 zrezygnowalo 80 osob. Ta EiT bedzie na sile bo znam osoby po tym i mowia ze nic sensownego po tym nie mozna sie dowiedziec a niektore przedmioty zalicza sie aby zaliczyc.Moje 2 pytania: 1. Jak nalezy sie odwolywac ? Jak to wyglada ? Czy jest skuteczne?
2. Czy moge zawiezc papiery na 2 uczelnie (odpis i kopie notarialna ktore honoruja obie uczelnie) i jesli nie przejde na infe zrezygnowac z EiT a pojsc na to druga politechnike? Czy tak mozna? Nie bedzie to skutkowalo jakas kara?
2. Czy moge zawiezc papiery na 2 uczelnie (odpis i kopie notarialna ktore honoruja obie uczelnie) i jesli nie przejde na infe zrezygnowac z EiT a pojsc na to druga politechnike? Czy tak mozna? Nie bedzie to skutkowalo jakas kara?
Nie wiem jak to wygląda jeśli chodzi o drugą uczelnie. A jeśli chodzi o pg, to 2 lata temu znajomy był 100 pod listą, a i tak udało mu się dostać. Rok temu znajomy nie dostał się na infę, ale dostał na EiT, tam wszystkie papiery złożył ale napisał też odwołanie i we wrześniu przenieśli go na infe, więc odwołania jak najbardziej są skuteczne.
Generalnie to tak, jak będziesz faktycznie chciał zdać, a nie będziesz olewał wszystkiego i zostawiał na sam koniec, to powinieneś spokojnie sobie poradzić i tu, i tu. Fakt, sporo osób odpada, ale to są właśnie takie osoby, które projekty zostawiają na sam koniec, gdzie jest sesja i nie dość że jest sporo nauki ze względu na nią, to jeszcze dochodzą te niezrobione projekty. Pierwszy semestr jest bardzo podobny i tu, i tu, różnice w liczbie godzin, czy trudności pojawiają się dopiero później.
na 300 albo 320( już dokładnie nie pamiętam ilu nas było na początku - 9 grup po 35-40 osób) do semestru 7 dotarło ~180 osób wliczając w tę liczbę 30 osób powtarzających. Większość rezygnujących rezygnuje w pierwszych dniach, dużo osób w ciągu miesiąca.. Po pierwszym semestrze jest także dużo osób, które zostają wyrzucone z powodu przekroczenia liczby punktów.. - wszystko z powodu trzech przedmiotów matematyki, fizyki i programowania w c++.. Po drugim semestrze także odpada dużo osób - głównie z powodu drutów i matematyki. Po drugim semestrze spadki są już sporadyczne i w zasadzie zależą raczej od indywidualnej sytuacji studenta niż od trudności w nauce..
Jestem 565 na liście, czyli 310 miejsce w rezerwie i wciąż mam cichą nadzieję, że jednak mi się uda, bo bardzo zależy mi na studiowaniu informatyki na PG ;)
Jakbym była na 97 miejscu to bym była raczej spokojna, że mnie przyjmą. Nie wiem jak jest na PG, ale na innych uczelniach znajomi potrafili być na ponad 400 pozycji, gdzie tylko 90 pierwszych osób było przyjmowanych, a za drugim naborem spokojnie byli przyjmowani ;)
Staram się też dostać na EiT i będę próbowała w trakcie semestru przenieść się na informatykę, bo chyba istnieje taka możliwość ;d
Jakbym była na 97 miejscu to bym była raczej spokojna, że mnie przyjmą. Nie wiem jak jest na PG, ale na innych uczelniach znajomi potrafili być na ponad 400 pozycji, gdzie tylko 90 pierwszych osób było przyjmowanych, a za drugim naborem spokojnie byli przyjmowani ;)
Staram się też dostać na EiT i będę próbowała w trakcie semestru przenieść się na informatykę, bo chyba istnieje taka możliwość ;d