Widok

PG informatyka

Politechnika Gdańska Temat dostępny też na forum:
Witam
Startowalem na PG na infe ale nie udalo mi sie.Dostalem sie na drugi kierunek elektronike i telekomunikacje jestem na nim w srodku listy. Zas na infie jestem 97 na liscie rezerwowej.Na studia przyjmuja 255 osob. Czy mam jakies szanse na dostanie sie czy to jest nierealne? Na EiT wiem ze nie podolam temu kierunkowi dlatego nastawiam sie na PB. Prosze o pomoc , o jakies statystyki ile osob rezygnuje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dlaczego Ci się wydaje, że nie podołasz na tym kierunku ? Myślałem, że poziom trudności zawsze był większy na infie niż na EiT.
na EiT jest znacznie, znacznie trudniej niż na informatyce. Odnośnie rezerwy to wiele osób rezygnuje, a nawet jak nie uda Ci się dostać na drugą listę, to możesz się odwołać. A z ciekawości, możesz podać jaki był próg punktów ujednoliconych na EiT i informatyce?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na inf 64,3 a na EiT 53. Ja jestem akurat w srodku stawki mam 58 z kawalkiem pkt. Nie wiem o ile moga spasc te punkty. Gdzies przeczytalem ze w 2013 zrezygnowalo 80 osob. Ta EiT bedzie na sile bo znam osoby po tym i mowia ze nic sensownego po tym nie mozna sie dowiedziec a niektore przedmioty zalicza sie aby zaliczyc.Moje 2 pytania: 1. Jak nalezy sie odwolywac ? Jak to wyglada ? Czy jest skuteczne?
2. Czy moge zawiezc papiery na 2 uczelnie (odpis i kopie notarialna ktore honoruja obie uczelnie) i jesli nie przejde na infe zrezygnowac z EiT a pojsc na to druga politechnike? Czy tak mozna? Nie bedzie to skutkowalo jakas kara?
Nie wiem jak to wygląda jeśli chodzi o drugą uczelnie. A jeśli chodzi o pg, to 2 lata temu znajomy był 100 pod listą, a i tak udało mu się dostać. Rok temu znajomy nie dostał się na infę, ale dostał na EiT, tam wszystkie papiery złożył ale napisał też odwołanie i we wrześniu przenieśli go na infe, więc odwołania jak najbardziej są skuteczne.
Dzieki za informacje. Podreperowales moje nadzieje ze moze cos wypali :) . Jeszcze moje ostatnie pytanie czy duzo osob odpada z politechniki na informatyce i EiT na 1 roku?
Generalnie to tak, jak będziesz faktycznie chciał zdać, a nie będziesz olewał wszystkiego i zostawiał na sam koniec, to powinieneś spokojnie sobie poradzić i tu, i tu. Fakt, sporo osób odpada, ale to są właśnie takie osoby, które projekty zostawiają na sam koniec, gdzie jest sesja i nie dość że jest sporo nauki ze względu na nią, to jeszcze dochodzą te niezrobione projekty. Pierwszy semestr jest bardzo podobny i tu, i tu, różnice w liczbie godzin, czy trudności pojawiają się dopiero później.
A wiesz ile osob konczy na tych kierunkach EiT i informatyce z tytulem inzyniera jak na sam poczatek wchodzi na 1 rok po 255?
a tego to niestety nie wiem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
na 300 albo 320( już dokładnie nie pamiętam ilu nas było na początku - 9 grup po 35-40 osób) do semestru 7 dotarło ~180 osób wliczając w tę liczbę 30 osób powtarzających. Większość rezygnujących rezygnuje w pierwszych dniach, dużo osób w ciągu miesiąca.. Po pierwszym semestrze jest także dużo osób, które zostają wyrzucone z powodu przekroczenia liczby punktów.. - wszystko z powodu trzech przedmiotów matematyki, fizyki i programowania w c++.. Po drugim semestrze także odpada dużo osób - głównie z powodu drutów i matematyki. Po drugim semestrze spadki są już sporadyczne i w zasadzie zależą raczej od indywidualnej sytuacji studenta niż od trudności w nauce..
Jestem 565 na liście, czyli 310 miejsce w rezerwie i wciąż mam cichą nadzieję, że jednak mi się uda, bo bardzo zależy mi na studiowaniu informatyki na PG ;)
Jakbym była na 97 miejscu to bym była raczej spokojna, że mnie przyjmą. Nie wiem jak jest na PG, ale na innych uczelniach znajomi potrafili być na ponad 400 pozycji, gdzie tylko 90 pierwszych osób było przyjmowanych, a za drugim naborem spokojnie byli przyjmowani ;)

Staram się też dostać na EiT i będę próbowała w trakcie semestru przenieść się na informatykę, bo chyba istnieje taka możliwość ;d
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Szczerze to mnie troche dziwi ze az tyle osob moze zrezygnowac.Myslalem ze max 30 osob zrezygnuje i moja szansa bedzie mierzona w promilach ale miejmy nadzieje ;)
Witam. Gdzie jest dostępna lista rezerwowa?
Mam dostęp jedynie do listy osób wstępnie przyjętych.
na twoim koncie rekrutacyjnym deklaracje i wyniki zaznacz rekord i kliknij na wstępnie przyjęci
Wczoraj dowiedziałem się, że nie dostałem się na Informatykę na Politechnice Poznańskiej. Teraz obawiam się, że nie dam rady i tutaj. Czy są osoby, które mają około 59 punktów ujednoliconych i są w stanie wypowiedzieć się na ten temat, albo mają informacje dotyczące ilości osób rezygnujących?
O ile spadały średnio punkty w II turze rekrutacji na wydziale ETI ?

Byliście oddać papiery na PG ? Dużo ludzi składa ?
do góry