Widok

PIJANY LEKARZ NA DYŻURZE !!!

Dziewczyny, nie uwierzycie, właśnie wróciłam z dyżuru na Jasieniu, weszłam tam do gabinetu (dobrzy ludzie przepuścili mnie z maluszkiem chociaż sami już czekali od półtorej godziny) patrzę, a tu starszy Pan Doktor, ze mną weszła jedna kobieta żeby jej receptę poprawić, robił to 15 minut !! Kazał mi maluszka rozebrać, stoję przy tym przewijaku, a on wychodzi z gabinetu i trzaska drzwiami... Nie było go przez 10 minut (a mój maluszek rozebrany czeka!), wraca, z jakimś kubkiem wody, stawia go na szawce. Po czym bierze czajnik zaczyna nalewać wode z kranu do niego, odstawia i nawet nie włącza... Patrze, a on spodnie rozpięte, prawie mu spadały.... :/ Dziwnie mówił, troszke bełkocząc, ledwo go mogłam zrozumieć... Zataczał się... Wydarł się na mnie że nie wie co jest mojemu dziecku, i że mam sobie jechać do szpitala... Poprosiłam o skierowanie do szpitala, wypisywał je 20 minut ! Marnując mi przy tym 10 kartek, bo co chwile sie mylił.... Mnie się pytał gdzie ma wpisać krzyżyk a gdzie datę !!!!

Co prawda alkoholu nie wyczułam, ale jestem na 99% pewna że był pijany !... Odrazu po wyjściu z gabinetu ostrzegłam tam ludzi czekających, a sama zadzwoniłam na policję. Powiedzieli mi że nawet jeśli mam podejrzenie, to i tak bardzo dobrze że to zgłaszam, i że zaraz tam pojadą.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
aby pomówić konkretną osobę, zniszczyć jej karierę zawodową, publicznie ośmieszyć itp., należałoby podać dane owej konkretnej osoby, wówczas każdy wie o kim mowa i może faktycznie, jeśli napisana została nieprawda, osoba jest pokrzywdzona, ale jak już kilka osób podkreśliło - tutaj nie pada żadne nazwisko! można to podciągnąć pod każdego i pod nikogo, więc bez przesady.

Wiecie co... Nie znam tego pana, ale wolałabym, żeby policja go dobrze przebadała, również na obecność środków odurzających, leków.

Nie sądzę, by ten jeden post złamał czyjąś karierę, bez przesady.

O dziwnych zachowaniach osób, od których zależy zdrowie i życie należy mówić. Jedyne, do czego można się przyczepić to do formy wypowiedzi Kaski, która bez potwierdzenia uznała pana lekarza za pijanego.
i w tym rzecz, uznala go za pijanego bez dowodow, tak sie nie robi. nie trudno dojsc do tego, ktory lekarz byl wczoraj na dyzurze i juz masz jego dane
Zaraz Zaraz, chwila, czy ja napisałam że jestem pewna że był pijany ? Napisałam że jestem prawie pewna. A to duża różnica.... To że ktoś mi napisze, lub powie z przełożonych ze był trzeźwy nie daje mi takiej pewnosci. Skąd ja mam wiedzieć czy sprawa nie zostala zatuszowana, i czy policja wogóle tam była ! Nazwiska lekarza nie podałam, i nie podam na forum publicznym.

A mnie proszę bardzo ;) Można podać do sądu ;) Tyle że wtedy to Wy poniesiecie koszty sądowe, bo ja tu jestem nie winna ;) Tylko wasz lekarz i jego zachowanie/ stan ;) A ponoć służba zdrowia taka biedna.
Już nagłowek twojego wątku cos mówi, chyba ciężko ci powiedzieć przepraszam pomyliłam się ;)
Ciekawe czy byś była zadowolona gdyby taki lekarz zajmował się Twoim dzieckiem.
Kasia chciała dobrze i chwała jej za to.

Ale cóż, większość narodu ma genetycznie wpojone, że lepiej się nie wychylać i siedzieć cicho.
na 100%, do momentu zbadania człowieka alkomatem, to tak naprawdę nie można być niczego pewnym, niezależnie czy to jest lekarz, czy kierowca auta... i co, w takim razie czekać na wypadek lub inne nieszczęście, by mieć dowód, że coś jest nie tak? Autorka wątku zgłosiła na policję podejrzenie z tego co zrozumiałam, policja ma za zadanie ustalić czy to prawda czy nie. Niestety bezpieczeństwo, czyli zdrowie i życie człowieka jest moim zdaniem tutaj ważniejsze od robienia sztucznego halo wokół "pomówień" i "niszczenia komuś kariery/życia" - można się przecież wystraszyć, gdy dziwnie zachowujący się lekarz bada dziecko? mogę sprawdzać dyżury itp., ale jednak dopóki nie pada tu nazwisko bezpośrednio, nikt nie został pomówiony i obrażony...

a skąd pewność, że Autorka się pomyliła? sprawdził to ktoś?

dokładnie, nie ma żadnego pomówienia
Najwidoczniej sprawdziłą policja ;p Nie robcie problemu gdzie go nie ma
ja nie wiem czy policja sprawdziła, bo tego tu nie wyczytałam, a Ty napisałaś, że Autorka nie potrafi przeprosić - ale za co? skoro nie wiadomo czy się pomyliła czy nie ;)

to że niby pracownik przychodni napisał, że dr nie był pijany...
każy mógł tak napisać
druga kwestia - takich rzeczy nikt nie pisałby na forum tylko kontaktował się osobiście
słowa pracownika wypisane na forum mogą być tak samo nieprawdziwe ;))

Właśnie za co ma przepraszać? że kupe kasy się płaci za ubezpieczenie, a później nas przyjmują lekarze co nie wiedza jak dobrze wypisać skeirowanie czy recepte?? obojętnie czy był pijany czy nie, ale nie zachowywał się normalnie i na takie rzeczy trzeba reagować!
P.S - Jak można źle zinterpretowac tak jednoznaczne zachowanie ?

Do przełożonej pielęgniarek:

Jeżeli Pani chcę dyskutować, proszę bardzo, może Pani do mnie zadzwonić, lub podać mnie do sądu ;)

Temat tematem, ja wyraźnie napisałam że nie jestem całkowicie pewna ;)

Pozatem, skąd ja mam wiedzieć, nawet jeśli lekarz nie był pijany, może był pod wpływem silnych leków psychotropowych?
Jak dużo lekarzy jest uzależnionych od leków?
Ale tunie o to chodzi - jeśli nawet miała racje to może warto było poczekąć z informacją bo może była mylna, jeśli była by prawdziwa to proszę ostrzegać na forum :)
Dziwi mnie to, skoro ten lekarz był starszy, i taki doświadczony to dlaczcego nie potrafił recepty wypisać? Recepty nie weszły od wczoraj...
Ha, no i teraz sobie możemy pisać ;) Dzwoniłam na komisariat policji, powiedziano mi że nie dowiem się prawdy od Policji, ewent. tylko od placówki... Czyli równie dobrze JEŚLI był pijany, placówka sprawę może zatuszować i nikt nie dowie się prawdy.. ... !!
no i wszystko jasne :-)
chyba, że ta Pani co to się wypowiadała wcześniej udostępni wydruk z alkomatu ;-) no chyba, że nie jest on korzystny dla dr
nika84gd: Już Ci kiedyś pisałam, że znajomo "brzmisz".
Pod warunkiem, że masz inicjały P.Z. ?

Nie rozumiem o co Tobie chodzi. Nie jestem żaden PZ albo ZP.

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.