Widok
Dzieki Aga:)
Byłem pracownikiem i szczerze nie polecam.
Niestety zarobki są kiepskie i co gorsze nie ma szansy na stałe zatrudnienie. Ludzie pracują po kilka lat na umowę zlecenie, zatrudnieni przez agencje pracy. Dodatkowo wyższe stanowiska zajmują niekompetentne osoby. Na magazynie zimą jest okrutnie zimno, w innych działach brak odpowiedniego sprzętu oraz informacji potrzebnych do pracy.
Plusem są ludzie którzy pracują wokół ale niestety "góra" nie szanuje pracowników.
Wiem, jak ciężko znaleźć teraz pracę, ale zastanów się dwa razy zanim zatrudnisz się w Pice.
Niestety zarobki są kiepskie i co gorsze nie ma szansy na stałe zatrudnienie. Ludzie pracują po kilka lat na umowę zlecenie, zatrudnieni przez agencje pracy. Dodatkowo wyższe stanowiska zajmują niekompetentne osoby. Na magazynie zimą jest okrutnie zimno, w innych działach brak odpowiedniego sprzętu oraz informacji potrzebnych do pracy.
Plusem są ludzie którzy pracują wokół ale niestety "góra" nie szanuje pracowników.
Wiem, jak ciężko znaleźć teraz pracę, ale zastanów się dwa razy zanim zatrudnisz się w Pice.
Przechodzisz cały kasting haerowy, który przeprowadza jakaś młoda haeróweczka oraz młody haerownik, którzy uważają się za wielkie, profesjonalne Państwo(oboje), a podumowując, nie raczą nawet dać info zwrotnego na: TAK czy NIE. Pomimo, jak zwykle u takich ludków, którzy nie za bardzo kumają pojęcia PROFESJONALIZMU... zapewnień, że odpowiedzą... XD
Strata Twojego czasu i!!! $, bo jakoś trzeba dojechać 0,5km
na północ od lotniska, za BCB.
Strata Twojego czasu i!!! $, bo jakoś trzeba dojechać 0,5km
na północ od lotniska, za BCB.
Co do niektórych specjalistów od HR też mam nieraz b. negatywne zdanie na temat ich pracy. Najlepsza z tego co pamiętam była panienka z sopockiego oddziału - byłej mam nadzieję - firmy Eco Vital Sp.z.o.o. S.K.A. Chodziła jakby zażyła tonę melisy, zamiast mówić szybko, zwięźle coś mamrotała pod nosem i na koniec żegnała się pytaniem, które skutecznie zniechęcało: "Czy na pewno byłby Pan / Pani zainteresowany współpracą na danym stanowisku ?? Profesjonalne 2-dniowe płatne szkolenia mamy co 2 tygodnie pod W-wą. Zapewniamy dojazd, nocleg i wyżywienie.". Mogłem jej jedynie współczuć. "Firma" ta jak wiele innych konkurencyjnych w tej branży firm zajmowała się zapraszaniem na pokazy sprzętu AGD, a konkretnie prezentacją i sprzedażą garów za min. 3000 zł (tyle kosztowała u nich 1 patelnia). Szukając nowych naciągaczy (pracowników) ukrywali realne obowiązki i branżę w której działali (w ich ogłoszeniach w kat. branża widniały dobra luksusowe !!!).
Po mat. śledczym w TV (chyba program TVN "Uwaga") sprzed paru lat o tym jak naciągają emerytów parę ich oddziałów w mniejszych miastach (w tym w Sopocie w ciągu niespełna 2 tygodni) ogłosiło likwidację, ale firma przetrwała. Swoją siedzibę mieli, o ile pamiętam, gdzieś w W-wie.
Po mat. śledczym w TV (chyba program TVN "Uwaga") sprzed paru lat o tym jak naciągają emerytów parę ich oddziałów w mniejszych miastach (w tym w Sopocie w ciągu niespełna 2 tygodni) ogłosiło likwidację, ale firma przetrwała. Swoją siedzibę mieli, o ile pamiętam, gdzieś w W-wie.