Widok

PILNE - okulista - polpasiec oczny

Czy znacie jakiegoś dobrego okuliste, który zna się na półpaścu ocznym - najlepiej Sopot, Gdynia?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
na polpasca i tak nie ma lekow, jedynie przeciwbolowe i ewentualnie Heviran, niestety...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tak ale może powodować zmiany w oczach i to trzeba sprawdzić, ewentualnie leczyc.

Heviran wlaczony i witamina B.
do "ela": Kobieto, jak to nie ma leków na półpasiec? A wg Ciebie heviran, który wymieniłaś, to nie lek????????????????????? Jeżeli chcesz wiedzieć, to półpasiec, czyli choroba spowodowana przez wirus, jest leczony lekiem przeciwwirusowym - heviranem, postać doustna - w przypadku półpaśca zlokalizowanego lokalnie (np twarz lub tułów, itp) Gdy też są zmiany na rogówce oka, okuliści zalecają odpowiednie leki okulistyczne (po badaniu ichnim, z użyciem odpowiednich narzędzi, preparatów, w tym z zastosowaniem fluoresceiny). W przypadku półpaśca uogólnionego, czyli z rozsiewem po ciele poza główną lokalizacją - stosuje się lek dożylny, czyli acix.
Więc nie pisz takich bzdur i nie wprowadzaj ludzi w błąd, jeżeli nie masz o danym problemie bladego pojęcia.

A do osoby mającej problem oczny, która założyła temat: jak lekarz rodzinny podejrzewa, że są zmiany półpaścowe też na rogówce - to ma obowiązek pokierować Cię dalej. Okulista, ale wiadomo, jak jest z dostępem na szybko,więc najlepiej do zakaźnego, z izby przyjęć zawiozą Cię na konsultację do okulisty. A w zależności od całościowego obrazu choroby, innych obciążeń ch.przewlekłymi (przy tych lekach m.in: ważna jest wydolność nerek), itp - będzie decyzja czy możesz się leczyć w domu czy w szpitalu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziekuje wszystkim za rady. Heviran i wit B przyniosly skutek i jest juz duzo, duzo lepiej. Do okulisty trafilismy niestety prywatnie. Obejrzal i stwierdzil, ze zmian nie ma. Swoja droga poczatkowo lekarze mieli niezly problem, by to rozpoznac....

Inne tematy z forum Zdrowie

Stres w pracy (36 odpowiedzi)

Czy Wasza praca też jets tak stresująca jak moja? Ostatnio mam wrażenie, że kazdy zawód wiąże sie...

W jaki sposób poprawić erekcję? (14 odpowiedzi)

Nie mówię że erekcji nie mam wcale, bo jest - tyle tylko że na pół gwizdka. Tak, jestem normalnie...

Czy jest na forum osoba cierpiąca na niedoczynność tarczycy lub hashimoto?? (122 odpowiedzi)

Witam, Czy jest lub są tu osoby zmagające się z niedoczynnością tarczycy lub Hashimoto ????...

do góry