Widok

PKM

jakos tak mało informacji, opinii jest tutaj o PKM, o, przepraszam, o pojazdach szynowych, które wcale się nie nawywają PKM, bo firma PKM tak nie uważa, a trasy obsługuje Polregio. Te tzw. pkm-ki były dedykowane dla mieszkańców terenów położonych za granicami administracyjnymi miasta Gdańska, jako połączenie dla tych mieszkańców z aglomeracją trójmiejską. Na to poszły pieniądze z UE. Teraz, ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po pierwsze pkm ma służyć przede wszystkim mieszkańcom trójmiasta

Po drugie nikt nie kazał ci mieszkać na końcu świata i wymagać zeby ten swiat do was przyszedł...
popieram tę opinię 55 nie zgadzam się z tą opinią 79

Wszędzie brak miejsc na psychoterapię, masakra w tym mieście
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nielogiczny wywód

Składy nie mogą być zapychane w Gdańsku, bo do Jasienia/Kiełpina dojeżdżają już pełne osobami wiejskimi. To już prawie koniec trasy.
W drugą stronę też nie ma sensu, bo gdanszczanie nie wsiadaja do nich zeby jechac gdzies na kaszuby.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

PKM jest dla wszystkich mieszkańców, nieważne, gdzie mieszkają - Jasień, czy gdziekolwiek. A za PKM odpowiada Samorząd Województwa, a nie prez Gdańska
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kilka pociągów jedzie z lotniska

Więc one odciażają te jadące z Kaszub.
Argumenty słuszne częściowo - składy są nowoczesne ale fakt że przepełnione. Zamiast wylewać tu żale trzeba to opisać w piśmie do Marszałka który jest organizatorem przewozów. Pisane tu naraża cię tyko na śmieszność. Mieszkańcy Jasienia też mają prawo korzystać z pociągów.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ty chyba nie wiesz co to jest PKM. A jeżeli tak bardzo ma służyć "przede wszystkim mieszkańcom trójmiasta" - to dojedź nią do Sopotu.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 8

A towarzysz marszałek (czy raczej jego urzędnicy) skierują do pismo - do "okrągłego segregatora".
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Od ciebie świat też nie wymaga, żebyś weekendami go rozjeżdżał!!!

Więc siedź u siebie i gnij! Dla ciebie zero Egiptów, Władysławowa, czy Zakopca!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Maniek wyjesz jak pisowscy złodzieje z BUDApesztu. Krótko pisząc, bredzisz.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 10

Uhm, a teraz daj mi rozkład jazdy PKM ze stacji Sopot. Bo ja ci rozkład jazdy PKM np. z Kartuz mogę dać, nie ma problemu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

A od czego zaczęła się afera z owcami - od pisania do urzędu, czy od artykułu tutaj? Połącz kropki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

To jest Pomorska Kolej metropolitalna, nie Regionalna.

cyt: "Pomorska Kolej Metropolitalna spółka akcyjna powołana przez samorząd województwa pomorskiego w celu budowy linii kolejowej nr 248 Gdańsk Wrzeszcz Gdańsk Osowa oraz linii kolejowej nr 253 Gdańsk Osowa Gdańsk Rębiechowo."

Zapycha się właśnie takimi roszczeniowymi Kaszubami jak Ty, nie odwrotnie.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 9

Powszechna nazwa

To ze PKMka spolka caly czas,as podkreśla ze zajmują sie tylko tym a nie tym to jest dla mnie parodia. Kolejka via Lotnisko zawsze bedzie nazywana PKmka i dla mnie jako pasażera nie ma znaczenia jaka to spolka- powszechnie funkcjonuje nazwa "PKMka" i nie zmienia tego zadne posty na fb. Tak naprawde Marszałek mógłby im dać wiecej zadań to byloby najlepiej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Trzeba wpuszczać tylko pasażerów w krawacie. Pasażer w krawacie jest mniej awanturujący się.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Spoko. Pisz tu, może Ci pomaga to już dobrze.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

to może ty nie mieszkaj na jasieniu i nie twórz tłumu w pociągu i korzystaj sobie z komunikacji gdańskiej, bo pkm nie jest dla ciebie stworzona. A Jasień to wcale nie koniec świata, nie rozśmieszaj mnie. Ty w ogóle nie zrozumiałeś idei przekazu, skoro tworzy sie za grube miliony takie połączenia, to dlaczego nie dba sie potem o pasażerów. Z różnych powodów ludzie się przemieszczają, również Ty możesz pojechać nią w kierunku Kaszub, nie wypisuj więc bzdur.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

wystarczy sie we Wrzeszczu przesiąść na SKM i po paru przystankach jesteś w Sopocie. Nie wiem też czy wiesz, ale PKM kursuje również do Gdyni, do Portu Lotniczego i przez Osowę.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

sam się nazwałeś, nielogiczny wywód. Widać, że nigdy tymi pociągami nie jechałeś. Z Kartuz pociąg jedzie średnio zatłoczony, ale w Kiełpinku i Jasieniu mocno się doładowuje, po brzegi. To samo z powrotem, z Wrzeszcza tłok, ze Strzyży to już niekiedy wsiąść się nie da i to wszystko, prawie wszystko, wysiada na Jasieniu i w Kiełpinku, potem znowu jest skład średnio tylko zatłoczony. Jaki z tego morał, że pomysłodawcy tej komunikacji nie pomyśleli, bo to niektórym szkodzi, że w wyniku rozwoju Gdańska i budowy miliona bloków w sąsiedztwie PKM, gdańszczanie również będą chcieli z niej korzystać, aby nie stać w korkach na drogach. I dobrze, PKM jest dla wszystkich. Mnie boli tylko Twoje zadufanie w swoją "dumę miasta" i jak śmiesz nazywać innych pasażerów wieśniakami. Jak Ci się nie podoba podróżować z osobami z terenów wiejskich, bardzo często o poziomie umysłu wyższym, niż Ty, to jedź sobie autobusem gdańskim z tego swojego Jasienia, ponad 30 minut w korkach, a nie 15 góra minut PKM
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry