Widok

PKS WEJHEROWO - UWAGA!!!! PIRACI DROGOWI!!!

Nie dalej niż parę tygodni temu, przy ulicy Wielkopolskiej zdarzył się wypadek samochodowy - nie pierwszy i nie ostatni w tym rejonie. Codziennie rano mam okazję podziwiać wyczyny kierowców autobusów PKS WEJHEROWO - w szczególności na odcinku od skrzyżowania ulicy Chwaszczyńskiej z Sopocką do "radaru" przy wjeździe w ulicę Wielkopolską.
Autobusy PKS WEJHEROWO pełne pasażerów pędzą lewym pasem nawet 110km/h, dojeżdżają do zderzaka, mrugają długimi (sic!), próbują wymusić szybszą jazdę.
Na tym odcinku jest ograniczenie prędkości do 50km/h - nie bez przyczyny; vide ostatnie śmiertelne wypadki. To naprawdę niebezpieczne miejsce.
Osoby dojeżdżające do pracy wcześnie rano powinny uważać na kierowców autobusów PKS WEJHEROWO.
Chyba faktycznie rejestracje GWE są synonimem drogowego piractwa o_O
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 9
mieszkam GA jeżdżę na GWE potwierdzam piraci ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
również mieszkam GA a rejestracja GWE mniejsze OC
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
JEST NAS WIĘCEJ
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie ma się czemu dziwić. Autobusami GWE jeżdżą przeważnie wsióny z pobliskich wiosek , gdzie w głowie siano zamiast rozumu.
Gdy dojdzie do tragedii z Jego winy ,wtedy patrzy jak krowa na pociąg.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
wsióny mają siano w głowie, ty masz tylko opakowanie, puste
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Lewy pas służy do wyprzedzania. Jak widzisz w lusterku zbliżający się pojazd powinieneś zjechać na prawy. Z resztą w twoim wozie drabiniastym licznik zawyża prędkość dwukrotnie. Tak to jest jak się montuje zegary od TIRa maluchu z drabiną!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Czy możesz przytoczyć przepis kodeksu o ruchu drogowym precyzujący Twój wywód?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
USTAWA

z dnia 20 czerwca 1997 r.

Prawo o ruchu drogowym.

(Dz. U. z dnia 19 sierpnia 1997 r.)

"Art. 16. 1. Kierującego pojazdem obowiązuje ruch prawostronny."
"Art. 16. 1. Kierującego pojazdem obowiązuje ruch prawostronny."

ponadto:

"2. Kierujący pojazdem jest obowiązany:
1) jechać z prędkością nie utrudniającą jazdy innym kierującym,"

Wniosek prosty jedziesz lewym pasem - nie stosujesz się do zasady ruchu prawostronnego. Za tobą jedzie ktoś szybciej - jedziesz z prędkością utrudniającą ruch innemu kierującemu. Takie zachowanie jest wykroczeniem z Art. 97 K.W.

"Art. 97.
Uczestnik ruchu lub inna osoba znajdująca się na drodze publicznej, w strefie zamieszkania
lub strefie ruchu, a także właściciel lub posiadacz pojazdu, który wykracza
przeciwko innym przepisom ustawy z dnia 20 czerwca 1997 r. – Prawo o ruchu
drogowym (Dz. U. z 2005 r. Nr 108, poz. 908, z późn. zm.2)) lub przepisom wydanym
na jej podstawie,
podlega karze grzywny do 3 000 złotych albo karze nagany."

źródło: http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU20100460275
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
a jeśli jest ograniczenie np do 70 km/h i jadę lewym pasem z taką szybkością, czy widząc zbliżający się pojazd powinienem zjechać na prawy pas czy, uniemożliwić prowadzącemu dokonania wykroczenia, stwarzania zagrożenia dla innych
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A skąd wiesz, że on popełnia wykroczenie? Są pewne okoliczności wyłączające bezprawność takiego zachowania o których możesz po prostu nie wiedzieć.

Pamiętaj o tym:

USTAWA

z dnia 20 maja 1971 r.

Kodeks wykroczeń

"Art. 16. § 1. Nie popełnia wykroczenia, kto działa w celu uchylenia bezpośredniego niebezpieczeństwa grożącego dobru chronionemu prawem, jeżeli niebezpieczeństwa nie można inaczej uniknąć, a dobro poświęcone nie przedstawia wartości oczywiście większej niż dobro ratowane."

Przykład z życia: Kierowca wiezie osobę potrzebującą natychmiastowej pomocy medycznej na SOR. Zwłoka spowodowana oczekiwaniem na przyjazd karetki grozi zgonem osoby chorej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
ok a jadąc z osobą potrzebującą pomocy pod wpływem alkoholu zwalnia mnie od odpowiedzialności, Ratuję życie, jestem usprawiedliwiony, czy zabierając matkę z chorym dzieckiem do lekarza a nie mam fotelika, jestem zwolniony z odpowiedzialności, Życie pisze różne scenariusze, różnie interpretują to policjanci, prokuratorzy a przepisy są jednakowe dla wszystkich
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Od interpretacji jest sąd a nie policjant.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
słusznie co sędzia to inna interpretacja. POPATRZ NA WYROKI A NASTĘPNIE APELACJE, jeśli byłoby inaczej wyroki bez względu gdzie i kiedy byłyby takie same.
~: , kolega nie rozumie , co jest napisane w kodeksie drogowym i czego ten artykuł dotyczy , interpretując art.16.par.1 .
Obowiązujący ruch prawostronny , nie ma nic wspólnego z jazdą pojazdem lewym pasem , o którym kolega tu pisze.
- Jeśli jedziemy pasem trzecim , licząc od prawej strony na jezdni o czterech pasach w jednym kierunku , to ten pas jest lewy , czy prawy ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tak Debilu, ruch jest w polsce lewostronny!!!
Wyprzedziłeś,to spierd...na lewy
Jestes pitolonym niedzielnym klierwoca to boisz sie jechac wiecej niz przepis. przez takich jak ty to mam wrzody na zoladku
dzisiaj kolejna wejherowska idiota w pks`ie pędziła o 6 rano 100km/h Chwaszczyńską.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Wyprzedził Cię urażając przy okazji Twoją "wielkomiejską" dumę?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Nie, narażał ludzi, którzy z nim jechali oraz innych uczestników ruchu. Jeśli nie masz nic mądrego do napisania, to zwyczajnie się zamknij - zrozumiałeś? o_O
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
a ty co mądrego napisałeś jak zwykle pierdoły na każdy temat
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Halewicz = ACTA?......zamknij się to możesz mówić swemu dziecku, chociaż po twoich wypowiedziach można wywnioskować, że jesteś gejem, więc nie możesz powiedzić tego swemu a co najwyżej adoptowanemu dziecku ....lub laleczce barbie, lubisz takie laleczki?.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
podniecasz się? o_O
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Eeee.... Daj sobie spokój "H".
Jak widzisz ,burak i tak nie wie o co chodzi. On dopiero zrozumie ,jak na drzewie się rozpłaszczy.
Hall, masz rację, ja też uważam że jak jesteś idiotą to masz prawo zabijać się gdzie zechcesz, ale jeśli narażasz swoją głupotą innych to powinno przestać być obojętne. Jak mi taki gej miga światłami to złośliwie nie zjadę a jeszcze blokuję gościa tak aby mnie nie mógł wyprzedzić. Patrzę w tylne lusterko i widzę jak taki buc puchnie, macha sobie rękami i pewnie wyzywa. Moja radość nie zna granic. Wrrrednozurrr :)
Nie jestem zwolennikiem wleczenia się 40km/h lewym pasem...bo jakiś kretyn postawił taki znak i zapomniał go zabrać.
Akurat na Chwaszczyńskiej/Wielkopolskiej było już tyle wypadków, że naprawdę powinno to dać do myślenia każdemu kierowcy, łącznie z tymi GWE/GKS/GKA/itd...
hulewicz gamoniu czy sądzisz że jak ktoś ma rejetrację na litery które wypiałeś to nie potrafi jeździć
Tak sądzę - nie potraficie jeździć w mieście.
Jeździcie:
- za szybko
- bez wyobraźni
- nie respektujecie przepisów ruchu drogowego
- wymuszacie pierwszeństwo
- jesteście aroganccy dla innych uczestników ruchu
Misiek, coś ci się pomieszało, wcześniej pisałeś o GWE ...a teraz o czym piszesz?.....o GA?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
fajnie jezdza bo potrafia sam takim zielonym jezdze
Jak ktoś jeździ jak d*pa wołowa a uważa sie za króla szos to nie dziwie się że inni go wyprzedzają
Wieś wieś wieś i jeszcze raz wieś, i bardzo szybko ich rodzina sprawdzi jak drogo wychodzą ostatnie księdza posługi...
kocio o finanse mieszkających na wsi nie musisz się martwić, bo to ludzie zamożni. Jedni posiadają ziemie która, jest w cenie inni wybudowali domy bo ich stać. Biedota mieszka w miejskich slumsach a ich jedynym majątkiem jest stary sztrucel z niemieckiego złomowiska i telefon komórkowy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jedyny zamożny na wsi !
Bo jak słyszę od lat , na wsi wszyscy od lat narzekają , w jednych skorzniach chodzą i zawsze im mało ... detków.
Zaś ziemia ugorem leży i nic im się nie opłaca hodować ani uprawiać.
Kaszubi do biednych nie należą i do najuczciwszych również nie - a zdolność prowadzenia pojazdów mechanicznych w miastach jest u nich na poziomie zerowym.
HALEWICZ kaszubi są u siebie, Gdynia to Kaszuby jak, nie podoba się to wypierdzielaj tam gdzie twoje korzenie o ile je masz. Obrażać gospodarza to trochę nie fajnie. Może część jeździ źle ale to nie usprawiedliwia obrażać innych. Dotyczy to również innych forumowiczów którzy mają manie wyższości a są tylko biednymi za chlebem na kaszuby przyjezdnymi.
Nie znam uczciwego Kaszuba - a znam ich wielu. Przykro mi ale zdania nie zmienię.
ja ciebie nie znam i też nie jesteś uczciwy, obiektywny a mierzysz swoją miarą innych. Może to tobie się wydaje że jesteś uczciwy, ja sądze że uczciwy inaczej Zmień ten cytacik pod swoimi postami jest infantylny a siebie nim niedowartościujesz
GWE, nie karm trola....szkoda czasu.
Masz rację, pzdr.
Uważaj, jak jeździsz. Szanuj przepisy ruchu drogowego i pamiętaj, że Trójmiasto, to nie polna droga pod Szemudem.
W pozostałym zakresie mało mnie zajmuje Twoja opinia na mój temat - dotarło pomuchlu?
ciesze się że dotarło pało
Nauczcie się jeździć zabłocone wsiuny.
Nie tylko tu zdarzają się takie wypadki. Znacznie więcej można zobaczyć na stronie o tym: http://polibkama.com
Halewicz ośle zmieniłeś burakowóz kiedyś taki temat ruszyłeś.
Pewnie toczyłeś się tym padłem i trudno tu nie przyznać racji PKS owi że wyprzedził ciebie. Powinieneś okazać wdzięczność jemu że uratował tobie życie i nie rozjechał takiego cymbała
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Leż, bo gumą dostaniesz. BUDA!!
"Kultura" pełną gębą, tego nie dasz radę się nauczyć...to wynosisz domu....tata i mama chyba często mówili Ci: BUDA, więc skończ już trolować :-)
Komunikat został dostosowany do adresata - do jednego powiem "proszę odejść", do Ciebie muszę powiedzieć "spier....laj", widać dotarło.
Jeszcze coś chcesz dodać, czy pójdziesz już oborę zamknąć na noc?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Parówo miękkim halewiczem robiony pucuj się
Chalewicz, Ty to jednak burak jesteś... i nie potrafisz zgasić światła, wygłupiłeś się ok...ale po co dalej ciągniesz temat obrażając wszystkich w koło. Jesteś z miast niby, obrażasz tych jak to nazywasz "wsiunów", ale chyba mało jeździsz po trójmieście i w ogóle mało jeździsz, bo byś wiedział, że rejestracja nie jeździ tylko człowiek...ale dla zakompleksionych "mieszczuchów" widać to jest nie do pojęcia (małolaty używają zwrotu "nie do ogarnięcia".....bo chyba nie za wiele masz latek).
ta pąła jeździ tylko wózkiem po parkingu w markiecie albo z balkonikiem po mieszkaniu

Inne tematy z forum Motoryzacja

Warsztat Suzuki? (4 odpowiedzi)

Znacie może niezależny warsztat specjalizujący się w samochodach Suzuki?

Wypożyczalnia samochodów (123 odpowiedzi)

Szukam dobrej i taniej wypożyczalni! Samochód będzie mi potrzebny na okres świąt.

FRED - stacja kontroli pojazdów - proszę o opinie. (49 odpowiedzi)

Witam, czy można bezpiecznie oddać samochód do naprawy na stację Fred w Bojanie. Jest mi blisko,...

do góry