Widok
termoopakowania na mleko, co polecacie?
cześć dziewczyny
mam pytanie odnośnie termoopakowań do przechowywania mleka, np. w czasie podróży. Jakie polecacie?
kupiłam zwykły canpol'a i musze przyznać że nie spełnia oczekiwań, wcale nie utrzymuje ciepła.
czy możecie sie wypowiedziecieć? moze któraś ma tomme tippee?
jakie kupic termoopakowanie?
mam pytanie odnośnie termoopakowań do przechowywania mleka, np. w czasie podróży. Jakie polecacie?
kupiłam zwykły canpol'a i musze przyznać że nie spełnia oczekiwań, wcale nie utrzymuje ciepła.
czy możecie sie wypowiedziecieć? moze któraś ma tomme tippee?
jakie kupic termoopakowanie?
TT niestety nie miałam więc nie mogę nic o nim powiedzieć wiem tylko że fajna sprawą jest odpinany rzep dzięki któremu termotorbę można powiesić np na rączkę wózka.
Miałam torbę Avent uważam że doskonale się sprawdziła wlewając wrzątek do butelki ciepło trzyma ok 2,5 godziny. Tylko trzeba pamiętać że nie można prać torby gdyż starci ona swoje właściwości. Także śmiało polecam.
Miałam torbę Avent uważam że doskonale się sprawdziła wlewając wrzątek do butelki ciepło trzyma ok 2,5 godziny. Tylko trzeba pamiętać że nie można prać torby gdyż starci ona swoje właściwości. Także śmiało polecam.
Ja mam TT z rzepem, ale woda szybko się wychładza, po godzinie już jest za niska temperatura i dziecko nie chce pić. Nie noszę gotowego mleka, bo przecież trzeba je zużyć od razu po przygotowaniu. Noszę więc termos z wrzątkiem, małą butelkę wody mineralnej i odmierzone miarki suchego mleczka w pojemniku AVENT (do kupienia w MAMA i Ja i w necie). Termotorby używam tylko wtedy, jak rozrobię mleczko na spacerze i na chwilę muszę odłożyć butelkę.
Nie bede ukrywac, ja mam wszystko firmy MAM Baby
zarowno butelki, smoczki, gryzak, i termopack tez.
5 lat temu przy pierwszym synku nauczylam sie ze NIE STAC MNIE NA TANIZNE. Wtedy kupilam termos do butelek stropianowy- badziew, nie trzymal 60 C nawet 2h. Kupilam kolejne "termo" opakowanie z dwoma komorami i tez max. 3h. W koncu kupilam zwykly termos. Mi zalezalo na tym aby mleko zrobione w domu o temp. 60 C po 3-4 h bylo gorace, bo moje dzieci tylko takie pija.
Tym razem przy drugim synku nie żałowałam kasy i kupilam MAM termopack. I sprawdza sie. Dzis na spacerze na westerplatte po 2 h w tej pogodzie mleko bylo gorace! Dodam iz termopack byl w koszu wozka. Wczesniej testowalam na butli z mlekiem nocnym,po 4 h nadal gorace. A woda z czajnika wrzatek, nalana wieczorem do rana trzyma temperature. Produkty tej firmy sa drogie, ale uwazam ze sa warte swojej ceny bo ich jakos oceniam na duzo wyzsza niz cene.
Jeszcze nie trafilam aby cos bylo nieprzemyslane czy bezuzyteczne.
DLa mnie zabawa z termosem ( mam stainles stal 1 l ), przelewaniem do butli, sypaniem mleka z worka w aucie na parkingu po spacerku to byla jakas paranoja. My powinnysmy sobie zycie ulatwiac, a nie komplikowac!
zarowno butelki, smoczki, gryzak, i termopack tez.
5 lat temu przy pierwszym synku nauczylam sie ze NIE STAC MNIE NA TANIZNE. Wtedy kupilam termos do butelek stropianowy- badziew, nie trzymal 60 C nawet 2h. Kupilam kolejne "termo" opakowanie z dwoma komorami i tez max. 3h. W koncu kupilam zwykly termos. Mi zalezalo na tym aby mleko zrobione w domu o temp. 60 C po 3-4 h bylo gorace, bo moje dzieci tylko takie pija.
Tym razem przy drugim synku nie żałowałam kasy i kupilam MAM termopack. I sprawdza sie. Dzis na spacerze na westerplatte po 2 h w tej pogodzie mleko bylo gorace! Dodam iz termopack byl w koszu wozka. Wczesniej testowalam na butli z mlekiem nocnym,po 4 h nadal gorace. A woda z czajnika wrzatek, nalana wieczorem do rana trzyma temperature. Produkty tej firmy sa drogie, ale uwazam ze sa warte swojej ceny bo ich jakos oceniam na duzo wyzsza niz cene.
Jeszcze nie trafilam aby cos bylo nieprzemyslane czy bezuzyteczne.
DLa mnie zabawa z termosem ( mam stainles stal 1 l ), przelewaniem do butli, sypaniem mleka z worka w aucie na parkingu po spacerku to byla jakas paranoja. My powinnysmy sobie zycie ulatwiac, a nie komplikowac!
Kupowałam butelkę termiczną. Trzyma wrzątek b.długo, po 12godzinach od nalania wrzątku woda była na tyle gorąca, że by zromuć niemowlakowi mm musiałam wodę z tej butelki zmieszać z zimną. Wcześniej miałam jakąś inną, o wiele tańszą. Ale z obecnej jestem o wiele bardziej zadowolona.
Zamawiałam na tej stronie:
https://dystrybutory.eu/aquaphor-c-2_13.html
Polecam zajrzeć, znajdziecie tam dla siebie konkretne produkty dobrze trzymające ciepło.
Zamawiałam na tej stronie:
https://dystrybutory.eu/aquaphor-c-2_13.html
Polecam zajrzeć, znajdziecie tam dla siebie konkretne produkty dobrze trzymające ciepło.